Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp

Overvloed
wo 8 mei 2024 20:00 - 22:10
wo 8 mei 2024
20:00 - 22:10
  • wo 8 mei 2024
    20:00 - 22:10
    Pauze 21:05
    Rabobankzaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de voorstelling Overvloed doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. De uitkomst is een theatervoorstelling waarin je wordt meegenomen in hun verbeelding van de toekomst. En waarin met humor duidelijk wordt wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. 

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan.
Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken?
Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

Na de voorstelling is een panelgesprek waarin Patrick en Sjoerd in gesprek gaan met drie prominente gasten over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit?

Sjoerd Groeskamp (1985) is als wetenschapper verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hij is expert op het gebied van turbulentie in de oceaan en deed de afgelopen jaren onderzoek in Australië en de Verenigde Staten. Hij wordt door media vaak gevraagd om commentaar te geven op nieuws over oceanen, zeespiegelstijging en klimaatverandering.

Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier. Hij schrijft voor Spijkers met Koppen en maakte vijf cabaretprogramma’s. Hij werd genomineerd voor de cabaretprijzen Neerlands Hoop en Poelifinario en won de Annie M.G. Schmidtprijs. Patrick speelt dit seizoen ook de voorstelling Hoogtij. Hierover schreef dagblad Trouw “Patrick Nederkoorn brengt een boodschap die beklijft” (*****).

“Overvloed is een geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo, dat met deze urgente voorstelling meer podium verdient”

Theaterkrant