Orpheus speelt buiten deze zomer

Een lang gekoesterde wens van Theater Orpheus gaat deze zomer in vervulling. Er wordt - iedere vrijdag van 30 juni tot en met 1 september - buiten, op Orpheus’ eigen terras, een afwisselend en divers programma gebracht. 

Orpheus is met de KinderKaravaan, Maaiveld Festival en coprogrammering op het Drakenboot festival en Roots in the Woods natuurlijk al buiten Orpheus aanwezig, maar nu gaat Orpheus een stap verder. 

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “We brengen deze zomer voor het eerst theater voor onze deur. We doen dat op vier vrijdagmiddagen en zes vrijdagavonden. Ideaal als je in je eigen stad vakantie viert. We brengen niet alleen een verrassend programma, maar je kunt ook terecht voor een hapje en een drankje. En we steken de barbecue aan”.

Er is twee avonden cabaret, er is toneel en veel muziek. Van een concert van NJO-musici tijdens de Muziekzomer Gelderland, het concert van The Lasses dat De ziel van Schotland blootlegt tot een camperconcert van Guido Spek, waarbij je als publiek een koptelefoon op hebt. De serie wordt afgetrapt met een vermakelijk optreden van Marja van Katendrecht. Voor kinderen zijn er twee voorstellingen Meneertjes Slodde & Vos proberen wat en Dikkie Dik en de taart.

Orpheus trapt eerst op zondag 25 juni de zomer af met het eigen zomerfestival Kwik!. Een festival voor iedereen die de zomer met vrienden en familie wil inluiden en ondertussen wil genieten van korte optredens en wie weet zelf een dansje wil wagen. Kwik! zet je in beweging en viert de zomer! Kom daarna de vrijdagen buiten spelen bij Orpheus! Het hele programma vind je hier. Vergeet niet je stoel te reserveren. 

Mocht het weer tegenzitten, dan gaat de voorstelling of het concert gewoon door, maar dan binnen in Orpheus.