Kleinezaalprogramma Seizoen '24-'25

Digitale brochure

Met de Kleinezaalkaart kun je voor een vast bedrag onbeperkt een heel theaterseizoen genieten van verrassende voorstellingen in de Altioszaal! Geniet voor een vast bedrag per persoon met de Kleinezaalkaart extra voordelig en onbeperkt van deze bijzondere voorstellingen. Een Kleinezaalkaart is een heel seizoen geldig.

Meer informatie over de Kleinezaalkaart

Bekijk alle voorstellingen in de Altioszaal dit seizoen.

 • Het verre woord

  Sahand Sahebdivani
  vr 27 sep 2024

  Verhalen sterven niet. Zelfs wanneer de verteller stil valt leven ze in ons voort, als echo’s die blijven galmen tussen de hoge bergen. Wanneer een vader ze niet meer vertelt moet de zoon het doen.

  Sahand Sahebdivani (oprichter van Mezrab en Amsterdam Storytelling Festival) is de zoon van een Iraanse revolutionair en blaast leven in zijn oude verhalen van verzet en vlucht. Verhalen die door de recente gebeurtenissen in Iran – helaas – weer zeer relevant zijn.

  Deze experimentele non-lineaire vertelvoorstelling ging eerder vorig jaar in première op Oerol en kreeg een warm onthaal, onder meer vanwege de unieke vorm waarin de verhalen aan het publiek gepresenteerd worden. De voorstelling is na de recente opstand in Iran herschreven.

   

  Over Sahand

  Sahand Sahebdivani (1980) is co-directeur van the Amsterdam Storytelling Festival en de bekendste verteller van Nederland. Hij staat op vele nationale en internationale podia met solo-shows, voorstellingen die hij heeft gemaakt met Raphael Rodan en in grotere ensembles. In 2004 richtte hij de Mezrab op dat sindsdien is uitgegroeid tot een van de belangrijkste vertelcafé’s ter wereld. Sahand kwam op driejarige leeftijd als vluchteling van de oorlog tussen Iran en Irak in Nederland aan. De ervaringen van hem en zijn familie vormen de basis van het grootste deel van zijn werk.

 • Als jij kon spreken

  Judith van der Klip, Krisjan Stellingerhout e.a.
  za 28 sep 2024
  Wat heb je te vertellen als je ruim 200 jaar oud bent?

  Violiste Judith van der Klip neemt je in haar voorstelling mee op een muzikale reis van 1800 tot nu, geïnspireerd door de geschiedenis van haar prachtige oud-Hollandse viool. Ze wordt hierbij vergezeld door pianist Rik Helmes en komt de viool tot leven dankzij acteur Krisjan Schellingerhout. Daarnaast neemt de stem van Eric Corton je mee door historische context.

  De viool die Judith in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds blijkt van een bijzondere oud-Hollandse bouwer te zijn en heeft een interessante geschiedenis. Een soortgelijke viool ligt bijvoorbeeld in het Rijksmuseum. ‘De Nederlandse vioolbouw uit het verleden doet niet onder voor de beroemde Italiaanse, maar er is nog weinig over bekend’, zegt Hubert de Launay.

  Hubert is kenner en onderzoeker van de Nederlandse vioolbouw en gespecialiseerd in de restauratie van bijzondere instrumenten. Als inspiratiebron voor de voorstelling doorzoekt Judith met Hubert de archieven om te achterhalen wat haar viool heeft meegemaakt. Zo ontstaat een reis door de tijd vergezeld door prachtige en veelzijdige vioolmuziek. Startend bij de plek waar de boom voor het hout van de viool moet hebben gestaan langs het 18e eeuwse Amsterdam, het (klassieke) Haagse Hof, via zwoele Argentijnse Tango naar eigentijdse muziek en plekken op Nederlandse en internationale pop en dance podia.

 • NJO Presenteert..

  Nationaal Jeugdorkest
  zo 6 okt 2024
  -
  zo 13 apr 2025

  Met NJO Presenteert biedt NJON (Nationale Jeugdorkesten Nederland) jong talent de gelegenheid zich te ontwikkelen in orkest- en ensemblespel en de de mogelijkheid te spelen op hoog (inter)nationaal niveau aan een breed publiek.

  Het exacte programma van NJO Presenteert wordt gedurende het seizoen gevuld. Hieronder zie je het programma dat al bekend is.

 • The Last Five Years

  NANOEK
  za 12 okt 2024

  De succesvolle off-Broadway musical The Last Five Years komt naar de theaters! Een intieme en eigenzinnige musical over liefhebben en loslaten.

  Deze gloednieuwe versie met een ijzersterke cast (Jolijn Henneman en Timo Tembuyser), prachtige muziek en een eigentijdse vertaling, is een niet-te-missen musical.

  The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertelt het verhaal over twee New Yorkers die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. Voor de twintigers ligt de wereld aan hun voeten. Actrice Cathy probeert haar plekje te veroveren in de theaterwereld, terwijl romanschrijver Jamie zijn eerste boek publiceert en op de rand van groot succes staat. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal juist achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft.

  Zonder de oorspronkelijke tekst en de muziek uit het oog te verliezen, pogen de creatives het verhaal een nieuwe female gaze mee te geven. Door deze spannende en frisse versie raakt dit herkenbare liefdesverhaal je recht in het hart.

 • Jan Beuving

  2025-1
  do 17 okt 2024

  Iedere seconde gaat er één seconde van de toekomst over naar het verleden. Maar hoe lang is die ene seconde eigenlijk het heden geweest?

  Als je die vraag 31.536.000 keer achter elkaar stelt, is er een jaar voorbij. Maar niet 2024, want dat is een schrikkeljaar! En op die ene dag extra komt Jan Beuving naar Orpheus voor zijn oudejaarsconference 2025-1.

  De tijd zal (behalve verstrijken, vliegen en alle wonden helen) nog moeten leren waar het over gaat, maar zeker is dat Tom Dicke aan de vleugel zit en dat Jans poëzie en logica de handen weer ineen zullen slaan. Maar dan met poedersuiker.

 • De Vierde Macht

  Firma Mes
  vr 18 okt 2024

  Een pijnlijk absurdistische confrontatie tussen drie ambtenaren en een burgergroep, live in dit theater

  Het Toeslagenschandaal... Groningen... Sywert... Nederland is in vertrouwenscrisis. Wat is het beste antwoord op al dat groeiende wantrouwen? Hoe gaat de overheid dit oplossen? Drie Rijksambtenaren trekken het land in om, volledig transparant, via open gesprekken met de burger, tot wederzijds vertrouwen te komen. 

  De Vierde Macht duikt in de verstoorde verhouding tussen overheid en samenleving. Tussen Den Haag en ‘Nederland’. Tussen ambtenaar en burger. Zij die in hoge torens beleid en wetten maken die wij allemaal zullen moeten naleven… Wat kunnen ambtenaren de burgers in ‘real life’ bieden? En wat kunnen zij terug verwachten? 

  Komisch, wrang, licht absurdistisch en op basis van gedegen research: dit is de nieuwste documentaire voorstelling van Haags theatercollectief Firma MES, bekend van Rishi en De Onaantastbaren.

 • Alex Ploeg

  Unplugged
  Try-out
  wo 23 okt 2024

  Na twee hilarische shows, een sterrenregen en twee nominaties voor de Neerlands Hoop gaat Alex Ploeg met zijn derde solovoorstelling Unplugged terug naar zijn stand-up roots; slechts gewapend met microfoon en gitaar. Dicht bij zichzelf, ongepolijst, zonder franje.

  Alex steekt overal zijn kop in het zand, behalve in het theater. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende gitaarliedjes komen in hoog tempo op je af. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

  Over Alex
  Alex Ploeg (1985) is cabaretier, acteur en tekstschrijver. Hij is lid van Comedytrain en regelmatig te zien in Toomler. Hij werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent en door NRC als één van de ‘meest veelbelovende cabaretiers van het decennium’.

  Alex bedacht en maakte het satirische sketchprogramma Klikbeet, hij was te zien in tv-programma’s als Zondag met Lubach, Dit Was Het Nieuws en Last One Laughing (LOL), in 2024 maakte hij zijn toneeldebuut in het veelgeprezen stuk Wie is er bang voor Virginia Woolf?

 • Greg Shapiro

  Leaving Trumpland 2.0
  A 2024 Election Survival Guide
  di 29 okt 2024

  Donald Trump is terug! Net als de stem van de Netherlands Second video van Zondag met Lubach; Greg Shapiro (bekend van Boom Chicago, BNR, Comedy Central) presenteert met Leaving Trumpland 2.0 een survivalgids voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 en borduurt verder op de verkiezingsspecial Leaving Trumpland (2020) en The Madness of King Donald (2019).

  Als Trump verliest, laten we Trumpland hopelijk voorgoed helemaal achter ons. Maar wat als hij wint? Zal Shapiro dan ooit nog kunnen terugkeren naar zijn geboorteland? Steeds weer krijgt Shapiro de vraag: “Maar wil je dan niet dat Trump weer president wordt?” Zijn antwoord daarop is hetzelfde als Mark Rutte ooit in het Witte Huis zei: “Haha! No!”

  Leaving Trumpland 2.0 is een mix van stand-up en cabaret, met een op Trump geïnspireerde improvisatie aan het einde. In Leaving Trumpland, oorspronkelijk geschreven tijdens de pandemie in 2020, houdt Shapiro de aanhangers van Trump verantwoordelijk voor de dood van zijn stiefvader. Een comeback van Trump is volgens hem net zo welkom als COVID 2.0. Hij legt het uit in zijn meest persoonlijke voorstelling ooit: Leaving Trumpland 2.0.

  Greg Shapiro was betrokken bij de oprichting van Boom Chicago in Amsterdam. Hij was presentator van Comedy Central News op Comedy Central Nederland, en verscheen op BNR, BNN-VARA, VPRO en het Duitse ZDF. En ja, hij is ook bekend als de stem van Trump in de Netherlands Second video van Zondag met Lubach. Als auteur schreef hij onder andere How to be Dutch: the Quiz en The American Netherlander: 25 Years of Expat Tales.

  Leaving Trumpland 2.0 is in het Engels, met een klein beetje Nederlands.

 • Gilian de Vries

  Maria
  za 2 nov 2024
  Maria. Al 2000 jaar vereerd en aanbeden. Ze heeft haar naam geleend aan miljoenen.

  Ook Gilian (een van haar voornamen) is naar deze moeder der moeders vernoemd. De een ziet in haar de moeder Gods, de ander geeft haar een wat minder prominente rol. 

  Maar hoe je het ook keert of wendt, kennen doen we haar allemaal. In dit ondermaanse wonen ontelbare Maria’s, Miriams, Mariekes, Meries, Mary’s, Mia’s, Maaikes en ga zo maar door. 

  Hoog tijd vindt Gilian om pakweg een tiental Maria’s uit te lichten en hen tot leven te brengen met een prachtig lied. Ook voor persoonlijke Maria-beleving deinst ze als dolende kerkganger niet terug.

  Gilian beleeft het theater als een wonder. Verwacht echter geen genezing van al uw kwalen. Maar maak u op voor een avond die u nog lang zal bijblijven.

 • Lebbis

  Het Spaanse Kussen
  Try-out
  do 7 nov 2024

  Het Spaanse Kussen is het nieuwste programma van Lebbis.

  Het is de beste titel die ik uit vijfhonderd een en twintig ingevingen heb gekozen.

  Het Spaanse Kussen. Ik heb nog geen idee hoe, maar het zal er verdomme over gaan.

  Dit programma gaat mij en u dus ook zeker verrassen.

  De titel van het nieuwste programma van Hans Sibbel, Lebbis, is Het Spaanse Kussen.

  He? Wat is dat?

  Precies. Google het niet. Houd je in.

  Als je wist hoe het met de Titanic zou eindigen was er niet zoveel aan.

  Als je weet wie de wedstrijd wint kijkt dat toch een stuk minder leuk.

  Als je weet dat ze ja zegt is het aanzoek toch spanningsloos.

  Het Spaanse Kussen.

  Google het niet. Hou die spanning vast. Lebbis zal het u allemaal duiden.

  Dit wordt een reis die veel leuker is als je niet weet waar het heen gaat.

  Vertrouw hem nou maar. Hij weet al 30 jaar wat ie doet.

  Het Spaanse Kussen.

  En als je weet wat het is. Dat is het niet. Het is net wat anders.

   

  Het Spaanse Kussen. Lebbis ontrafelt een mysterie.

  Het Spaanse Kussen. Lebbis ligt er niet wakker van.

  Het Spaanse Kussen. Lebbis zal het laten zien.

 • Frieda Belinfante

  Esther Lindenbergh
  In samenwerking met De Nationale Opera
  vr 8 nov 2024

  Het waanzinnige levensverhaal van Frieda Belinfante: verzetsheld, cellist, queer vrouwenliefhebber, maar vooral de eerste vrouw ooit die haar eigen symfonieorkest dirigeerde. Ervaar hoe al je zintuigen worden geprikkeld in een verhaal vol spanning, actie, avontuur, en romantiek.

  We volgen Frieda's jeugd in Amsterdam, haar ontluikende geaardheid, de oorlogsjaren, de daaropvolgende depressie en haar nieuwe leven in Amerika waar ze een succesvol dirigente werd en haar grote liefde vond.

 • Kirsten van Teijn

  Jaloezie is een bitch
  za 16 nov 2024

  Kirsten voelt zich een rijke bitch met niet één, maar twee relaties. Polyamorie onder de knie! Maar als haar vriendin ineens verliefd wordt op een ander, wordt haar ‘open mind’ keihard op de proef gesteld. In JALOEZIE IS EEN BITCH gaat Kirsten het gevecht aan met juicy jealousy; een verboden emotie doordrenkt van liefde, maar mét giftanden.

  In 2022 won Kirsten de VSCD-cabaretprijs Neerlands Hoop voor (S)EXPERIMENT over de (on)mogelijkheid om tegelijkertijd een relatie met een man én een vrouw aan te gaan. Deze keer neemt ze het publiek met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

 • LUDIQUE!

  LevensLONG
  Met de teksten en muziek van Robert Long
  zo 17 nov 2024

  In het jaar dat Robert Long zijn 80ste verjaardag gevierd zou hebben, kondigt het internationale duo LUDIQUE! wegens aanhoudend succes, hun derde seizoen aan van de productie LevensLONG. Een schitterende theatrale voorstelling met de tijdloze teksten en muziek van misschien wel de grootste singer/songwriter die Nederland ooit heeft voortgebracht; Robert Long. 

  Voor de voorstelling LevensLONG heeft Kristof Rutsaert, weduwnaar van, exclusief en voor het eerst de schatkamer met het volledige oeuvre van Robert Long opengesteld. De vaak beeldende teksten van Long zijn door LUDIQUE! voor het eerst theatraal vormgegeven en komen zo tot leven, hetgeen de voorstelling naar een geheel eigen, hogere dimensie tilt. Een fotoalbum van een universeel liefdesverhaal, waarin u veel herkenning zult beleven!

  LUDIQUE! staat bekend om hun eigentijdse manier van theatermaken en weet tijdens hun intieme voorstellingen moeiteloos verschillende talen in elkaar te laten overvloeien, waarbij de kracht van de muziek en de liefde in alle facetten weerklinkt. Met LevensLONG laten zij een pure en persoonlijke kant van zichzelf zien. LevensLONG tourt sinds het voorjaar van 2023 door Nederland en is eveneens enorm succesvol in Duitsland, Oostenrijk en België.
  Muzikaal zal LUDIQUE! begeleid worden door Peter van der Zwaag, de pianist die ook jarenlang Robert Long mocht begeleiden.

 • Je mag ook niks meer zeggen

  George & Eran Producties
  Een conflictkomedie over verschuivende grenzen
  do 21 nov 2024

  Je mag ook niks meer zeggen is een actuele, persoonlijke stand up theatervoorstelling over verschuivende grenzen. Over nieuwe woorden en oude gebruiken. Over twee jongens, Jonata en Eran, van verschillende afkomsten en generaties die op zoek gaan naar een veilig looppad door dit moderne mijnenveld.

  Met veel humor en vaart balanceren ze op het dunne koord van elkaars grenzen en die van een veranderende maatschappij. De ene stap voorzichtig voor de ander zettende. Voorzichtig. Adem in, adem uit. Kijk waar je loopt. Want een misstap is zo begaan...

 • Dutch Classical Talent

  Isabel Pronk
  Als het donker wordt
  di 26 nov 2024

  Een muziektheatraal concert voor hen die durven te dwalen

  “Als het donker wordt, en ik alleen ben, kan ik weer van voren af aan.
  Gebutst en gehavend. Tikkeltje broos. Dat wel.”

  Mezzosopraan en actrice Isabel Pronk neemt het publiek mee door een nacht waarin de hoofdpersoon voor het eerst in tijden weer voelt wat eenzaamheid en donkerte is. Met monologen geschreven in samenwerking met schrijfster Amanda Payne en begeleid door pianotrio wordt dit verhaal verteld via muziek van onder andere Astor Piazzolla, Kurt Weill en Wende Snijders. Speciaal voor Isabel componeerde Sarah Neutkens een nieuwe liedcyclus die het holst van de nacht zal vormen. Een bijzonder concert over eenzaamheid, kracht, kwetsbaarheid, samenzijn en terugkeren naar (je eigen) licht.

   

  Als het donker wordt, dan komen de wolven... Isabel Pronk verhaalt over de gevoelens van eenzaamheid en kwetsbaarheid die een mens overvallen in de nacht. Maar teruggeworpen worden op jezelf biedt ook kracht om opnieuw te beginnen. Met monologen van Amanda Payne en nieuwe muziek van Sarah Neutkens die ze speciaal hiervoor schreef.

  Fascinerend

  Pronk is niet bepaald een sopraan van de traditionele stempel. Ze toerde met Pynarello, en als cultureel ondernemer creëert ze muziektheater waarin ze genres en kunstvormen overstijgt. Volgens het juryrapport van Dutch Classical Talent vertelt ze ‘vastberaden en gretig haar verhaal’ en heeft ze ‘een goed gevoel voor tekst in combinatie met een vleugje theater’. Een boeiende avond gegarandeerd.

  Finalist Dutch Classical Talent

  Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Het saxofoonkwartet Osimun Quartet en de slagwerkgroep Kāna Trio zijn de andere twee kanshebbers.

 • Tijs Klaassen Quintet

  Adhocism
  Onderdeel van het Jazz-Kwartet
  za 30 nov 2024

  Het Tijs Klaassen kwintet presenteert hun nieuwe album Adhocism.

  Bassist Tijs Klaassen was de laatste jaren te vinden in de ensembles van o.a. Ben van Gelder, Oene van Geel, Theo Loevendie, Mete Erker en Alistair Payne. In zijn eigen band kan hij al zijn ideeën en creativiteit kwijt. Het kwintet bestaat uit een hechte vriendengroep die ondanks hun jonge leeftijd al bijna een decennium samenspelen. Zij voelen zich thuis op de grensgebieden waar jazz, klassieke muziek, elektronica en vrij improvisatie samenkomen.

  In het verleden won de band al de Keep an Eye the Records award en de Sena Performance award bij de Dutch Jazz Competition. Na de goed ontvangen albums Clavius en Nostalgia verschijnt dit voorjaar hun 3e album Adhocism bij het Nederlandse ZenneZ Records en het Canadese Elastic Records.

 • De Mannen van Maria

  Anna Drijver
  vr 6 dec 2024

  “We gingen om te baren naar de Oost, verscheept op bestelling van de heren ginds, zeven meisjes die vaak nog niet eens waren gekust.”

  De mannen van Maria vertelt het waargebeurde verhaal van een vrouw die in een bikkelharde tijd zag wat haar mogelijkheden waren, haar eigen weg koos en deed wat geen enkele vrouw voor haar had gedaan. Het is een uitzonderlijk historisch verhaal, tegelijk doorspekt met thema’s die ook in deze tijd zeer relevant zijn.

  Maria van Aelst wordt als jong meisje door haar ouders naar 'de Oost', het huidige Indonesië, gestuurd. Batavia, in 1625 het koloniale hoofdkwartier van de VOC, is een hete, stinkende puinhoop. Er zijn meisjes nodig tijdens de opbouw. Nette Hollandse meisjes om Hollandse kinderen te baren. Maria wordt uitgehuwelijkt, maar anderhalf jaar later is ze al weduwe. Ook hertrouwd blijft een zwangerschap uit en ze dreigt als vrouw te falen. Op zoek naar bestaansrecht en vrijheid zet ze haar zinnen op een machtige positie en rijkdom. Ze zoekt haar weg in de kolonie waar onderdrukking de norm is en voor handel alles geoorloofd lijkt. Ze valt op bij Antonio van Diemen, de latere gouverneur-generaal van Oost-Indië. Maria, pas tweeëntwintig jaar, heeft dan net haar tweede man begraven. En ze is rijk. Want in plaats van te zuchten onder de natte hitte, gaat ze handelen. Ze doet het, dwars tegen alle verboden in, om het wachten op een kind te verzachten. En omdat ze het wil.

  Actrice Anna Drijver was zeer onder de indruk van het boek De Mannen van Maria van Anneloes Timmerije. Anna heeft de veelbelovende toneelschrijver Maxine Palit de Jongh gevraagd de roman te bewerken tot een indringende monoloog. Maxine is een van de vooraanstaande toneelschrijvers van een nieuwe generatie en kreeg o.a. veel lof voor haar actuele toneeltekst Vecht (Likeminds, 2022), over het toeslagenschandaal. Olivier Diepenhorst tekent voor de regie. Hij verdiepte zich meermaals in de vaderlandse koloniale geschiedenis en maakte de veelgeprezen voorstellingen Lichter dan ik en Gelukzoekers op Sumatra.

 • In het oog van de orkaan

  De Amazones
  Een wervelende musical over het geluk van de pechgeneratie.
  za 7 dec 2024

  Een wervelende musical over het geluk van de pechgeneratie.

  De ene na de andere crisis vliegt ons om de oren en er is nogal veel waar we mee moeten dealen. Klimaatcrisis, oorlogen, studieschuld, woningnood…

  De pechgeneratie voelt zich behoorlijk gegrepen door al deze ongrijpbare invloeden. Dus gaan ze op standje overleven: ze vechten, ze vluchten óf ze bevriezen. Maar als we allemaal anders reageren op bedreigende situaties, hoe groot is de kans dan dat je elkaar onderweg uit het oog verliest?

  De Amazones gaan niet bij de pakken neerzitten en nemen je mee in een komische én ontroerende zoektocht naar het vinden van geluk. Ze verliezen zich in een technorave, raken verdwaald in het algoritme en zingen een musicalsong over de NEE-NEE-sticker.

 • Gershwin Bonevacia

  Terug naar Prinsenplein
  Een ode aan de onbevreesde ik
  do 12 dec 2024

  Gershwin Bonevacia gaat in Terug naar Prinsenplein op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’.

  Wie was Gush, hoe heeft Gush bijgedragen aan Gershwin en waar komt de gevoelsmatige ontstane afstand vandaan? Tijdens deze zoektocht stuit de volwassen Gershwin op allerlei trauma's, scheve verhoudingen en taboes.

  Terug naar Prinsenplein is een onderzoek naar het verleden, familiebanden en het kind-zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de jonge onbevreesde ik-figuur en een verwoede poging om die terug te vinden in de volwassen Gershwin.

  Over Productiehuis Mozaïek

  Productiehuis Mozaïek is de producerende tak van Podium Mozaïek waarmee we herkenbare, urgente en onderbelichte verhalen voor het voetlicht brengen. Kenmerkend voor onze programmering en producties is het streven naar ontmoeting. In 2023/2024 werken we met Gershwin Bonevacia, Babs Gons en Sahand Sahebdivani. Eerder hebben we gewerkt met Theater RAST, World Opera Lab en Mouna Laroussi.

  Over de Gershwin Bonevacia

  Gershwin Bonevacia is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot 2022 was Gershwin Stadsdichter van Amsterdam. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic. In 2021 verscheen bij Das Mag zijn tweede dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word-artiest Amanda Gorman. In 2022 was Gershwin een van de schrijvers van 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Terug naar Prinsenplein is zijn eerste solo theatervoorstelling.

 • Grof Geschud

  Kroost
  vr 13 dec 2024

  Het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Grof Geschud werd met Kroost overladen met lovende kritieken. Naast vijf sterren in De Standaard en vier sterren in Trouw, bombardeerde Het Parool hen tot rechtstreekse erfgenamen van Kommil Foo. De Antwerpse Lander en de Achterhoekse Myrthe mogen dan “niet voorbestemd zijn als levenspartners, op het podium hebben ze een onwaarschijnlijk sterke chemie” (Het Parool).

  Niet grof gebekt, maar wel grof door elkaar geschud door liefde, leed en leven, onderzoeken de twee ex-geliefden in Kroost de wens om ouder te worden. Want de voortplantingsdrift borrelt. Maar welke bagage heb je meegekregen van je ouders, en wat neem je mee naar je eigen opvoeding? In hun derde cabaretprogramma schromen Lander en Myrthe het niet pijnlijke zaken uit het verleden van beide families aan te pakken, wat tot hilarische en soms gevoelige taferelen leidt. Na het succes in het eerste seizoen zetten deze twee “volgroeide kinders voor wie cabaret pure overlevingskunst is” (Knack) hun tocht door de Lage Landen voort. Bereid u voor op een avond poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

 • Pieter Verelst

  Ten Aarzel
  vr 20 dec 2024

  Pieter Verelst bestelt een paard op AliExpress. Maar er gaat iets mis. En nu blokkeert het paard zijn gang, terwijl hij er juist mee op pad wilde om samen auditie te doen voor Cirque du Soleil. Wat te doen?

  Stap in Pieters wereld vol verrassende verhalen, typische humor en muzikale vondsten. De Vlaamse cabaretier wordt geroemd om zijn ‘briljant absurdisme’. Net als in zijn vorige voorstellingen Mijn broer & ik en Amai (vijf sterren in De Standaard) viert ook in Ten Aarzel het absurdisme hoogtij.

 • Ed Struijlaart

  Gitaarmannen 3: John Mayer
  za 4 jan 2025

  Na het ongekende succes van Gitaarmannen 1 & 2 duikt Ed Struijlaart dit keer diep in de wereld van zijn muzikale held, John Mayer. Mayer, de virtuoos achter onvergetelijke hits zoals Daughters, Waiting on the World to Change en Slow Dancing In A Burning Room, staat bekend als een van de meest invloedrijke gitaarvirtuozen van onze tijd. In de muzikale kracht van zijn leven vult hij moeiteloos avond na avond de Ziggo Dome. Nu, met Gitaarmannen 3: John Mayer, nodigt Ed je uit op een muzikale reis door het leven en de muziek van deze moderne legende.

  Verwacht een avond gevuld met Mayer's mooiste nummers, van de melodieuze verhalen op Room for Squares, de bluesy vibes van Continuum, tot de hartverwarmende tonen van Born and Raised. Ed belicht niet alleen de solo-carrière van Mayer, maar ook het John Mayer Trio komt aan bod, waarmee de veelzijdigheid van zijn muziek eer aan wordt gedaan.

  Gitaarmannen 3 gaat verder dan alleen muziek. Het is een zoektocht naar hen die Mayer hebben geïnspireerd; van Clapton tot Hendrix, van Stevie Ray Vaughan tot de echo's van BB King. Ed deelt hoe Mayer’s muziek een onuitwisbare indruk op zijn eigen muzikale pad heeft achtergelaten.

  Deze avond staat de liefde voor de gitaar centraal en laat zien dat deze springlevend is!

 • Dutch Classical Talent

  Øsimun Quartet
  do 9 jan 2025

  Het Øsimun Quartet kiest zijn repertoire voor een belangrijk deel op emotionele en filosofische gronden. Op het podium smeedt het saxofoonkwartet, in 2023 finalist van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een haast spirituele band met het publiek. In dit elektische, unieke programma staat het cyclische en hemelse centraal.

  Indrukwekkend
  De vier musici zoeken de verbinding met muziek op een diepzinnig niveau. Een aspect dat de jury van Dutch Classical Talent duidelijk kon bekoren: ‘Als een onbeschreven blad laten ze zichzelf overrompelen door de muziek.’ Deze open, ontvankelijke houding komt terug in de eigenzinnige repertoirekeuze én in Øsimuns werkwijze. Het kwartet maakt zijn eigen arrangementen.

  Finalist Dutch Classical Talent
  Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Mezzosopraan Isabel Pronk en percussiegroep het Kāna Trio zijn de andere kanshebbers.

 • Fabian Franciscus

  Loskomen
  vr 10 jan 2025

  Probeer helemaal uit je dagelijkse stramien los te komen! Was het vurige betoog van mijn psycholoog ooit aan mij. In die tijd verloor ik soms letterlijk meer tijd aan de angst en vrees, dan aan het leven zelf.

  En precies dat wil ik op dit moment ook weer; even loskomen!
  Loskomen van verwachtingen, van het theater, van het dagelijks leven...
  En misschien gun ik jou dat ook wel heel erg.
  Maar, gun jij jezelf dat?

  Zullen we samen,
  loskomen?

  Welkom bij Fabian zijn vierde comedy shows! Eerder maakte hij; Vlafeest, Kleine Wereld en Lekker Gezellig! Zijn eerdere shows waren o.a. te zien op Netflix en bij NPO3. Verder was Fabian o.a. te gast bij The Genius, Humberto, De Slimste Mens, DWDD heimwee: Kopspijkers, De Vooravond, Spijkers met Koppen, Radio 2 etc.

 • Bovenste Knoopje Open

  Hoe is het water?
  Prachtige Nederlandstalige muziek van multi-instrumentalisten
  vr 17 jan 2025

  Sjoerd wordt in zijn vriendenkring niet voor niets ‘de eeuwige optimist’ genoemd. In Hoe is het water? zoekt hij naar broodnodige lichtpuntjes en brengt hij, samen met zijn band, hartverwarmende liedjes ter ontlading van een tijd die soms welhaast apocalyptische trekjes heeft. Tegelijkertijd verschaffen ze een verhelderende en scherpe blik op een wereld vol reclames, filters en complottheorieën. Want in welk water zwemmen we nu eigenlijk precies? Een avond vol humor en herkenning waarop je gegarandeerd optimistischer de zaal uit zal gaan dan je binnengekomen bent.

  Bovenste Knoopje Open is een gezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen en bandleden Marcel Kouwenhoven, Job-Jurre Huiskamp en Siebe de Vries. Met ruim 450 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die meer dan een half miljoen keer beluisterd werd op Spotify zijn deze vier jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat. Theaterkrant schreef over Hoe is het water?: “Vrolijk pleidooi voor optimisme en zelfzorgzaamheid.”

 • Janneke de Bijl

  Doet u ook mensen?
  wo 22 jan 2025

  Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet naar haar luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had.

  Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt.

  Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het nu met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

  Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. Doet u ook mensen? is haar derde cabaretprogramma. In de zomer van 2023 verscheen haar debuutroman Als, dan bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.

 • Decade

  The 70's Unplugged
  vr 24 jan 2025

  The 70’s Unplugged is al 10 jaar on the road en dat viert de band met een avond vol met de beste popsongs uit de gouden jaren van de popmuziek.

  De band heeft een geheel eigen sound opgebouwd met hun versies van klassiekers van Crosby-Stills-Nash & Young, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor, Linda Ronstadt en veel meer.

  Voor deze anniversary-tour heeft The 70’s Unplugged een setlist gemaakt met de persoonlijke favorieten van de afgelopen jaren, maar ook songs die steeds maar niet aan bod kwamen. Verwacht niet alleen prachtige muziek, maar ook de verhalen achter de songs en vermakelijke anekdotes over het on-the-road bestaan van de afgelopen tien jaar.

  Vannessa Thuyns en Joost Dobbe nemen je mee naar de tijd van de LP, cassettebandjes en het tijdperk van Love Peace & Happiness. Samen met hun topmuzikanten zorgen zij voor een onvergetelijke muzikale feel-good avond.

 • Esther Van Hees door het stof

  Esther Van Hees Trio
  Try-out Concert
  Onderdeel van het Jazz-Kwartet
  do 30 jan 2025

  Ter voorbereiding van haar nieuwe album gaat de Vlaamse zangeres Esther Van Hees door het stof en dat doet ze niet alleen. Samen met producer/archivaris Frank Jochemsen (van onder anderen het Nederlands Jazz Archief en de podcast De Rob Touber Sound) heeft ze repertoire geselecteerd uit de omvangrijke schatkist van het Nederlandstalige luisterlied.

  Liederen die door helden als Willem Nijholt, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox en Jenny Arean subliem gebracht werden in de jaren zestig en zeventig en soms sinds die tijd een laagje stof hebben verzameld op vergeten banden in archieven en kelders worden herontdekt en nieuw leven ingeblazen.

  Esther werkt toe naar een album met dit repertoire en wil zorgvuldig uittesten wat het beste werkt bij haar stem en voor de toehoorders. Daarom doet ze een try-out tour met meesterpianist Bert van den Brink. Er komt sowieso werk voorbij van componisten en schrijvers als Friso Wiegersma, Drs. P, Della Bosiers, Jaap van de Merwe en Ruud Bos.

 • Patrick Nederkoorn

  Uit de klauwen
  za 1 feb 2025

  Patrick is een natuurvriend. Denkt hij. Als hij woont in een flatje in de stad.

  Maar dan verhuist hij met vrouw en kind naar een hutje in het bos. Met wel heel veel bomen, spinnen en teken.

  En als er dan ook nog een wolf door zijn straat loopt, wordt het beest in hem wakker. Hij waagt zich de natuur in om duidelijk te maken dat er niks gaat boven de mens.

  Na de succesvolle voorstelling Hoogtij over klimaatverandering (nominatie Poelifinario, 5 sterren in Dagblad Trouw) komt Patrick Nederkoorn met een nieuwe cabaretvoorstelling over menselijke hoogmoed. Een humoristische trip over eten of gegeten worden. En over hoe je verandert als je denkt dat er overal gevaar loert.

 • Katell

  Aujourd'hui Paris!
  do 6 feb 2025

  Katell is bij liefhebbers van het Franse chanson al lang geen onbekende meer. Met haar theatervoorstellingen en optredens bij verschillende televisieprogramma's heeft ze vele harten sneller laten kloppen voor het Franse chanson.

  In haar nieuwe muziekprogramma Aujourd'hui Paris vind je de nostalgie terug, die zo typerend is voor het Franse chanson, evenals de poëtische taal. Maar ook nieuwe Franse nummers, fris en melodieus, passeren de revue en natuurlijk Katell's eigen, originele songs.

  Tijdens haar avondvullende programma Aujourd'hui Paris neemt Katell je mee en laat ze je alle facetten zien van het Franse chanson van toen en nu. De prachtige akoestische klanken en de mooie verhalen zullen je tijdens de hele show aangrijpen.

  De soms fluwelen en soms krachtige zang van deze in Frankrijk geboren rasartieste raakt je diep in je hart. Een echte toneelpersoonlijkheid, vond ook de jury van het Concours de la Chanson, dat ze in 2010 won. Over haar spetterende versie van Stromae's Formidable in The Voice of Holland wordt nu nog gepraat.

 • Marjolijn van Kooten

  Aan mij zal het niet liggen
  do 13 feb 2025

  Na jaren te hebben getobd met angst en depressie is Van Kooten eruit: veel dingen lagen aan haar, maar sommige dingen lagen aan de ander. Haar eigen oorzaken heeft ze nu allemaal wel zo’n beetje erkend, laten behandelen, doorgewerkt en verwerkt in therapie en het theater. Dus wat overblijft is: De Ander. Want De Ander; de Buitenwereld, die mag ook wel eens naar zichzelf gaan kijken. Van Kooten begint daar vast mee. Met haar gebruikelijke zelfspot en flink wat zwarte humor. Aan haar zal het niet liggen.

  Het publiek over Van Kooten in ‘Hoe vind je het zelf gaan?’

  “Ik haat cabaret, maar wat Marjolijn doet vind ik geweldig. Als je ooit in een dal bent geweest, dan lach je er nu om.”

  “Marjolijn brengt op een heel luchtige manier hoe iemand met psychische kwetsbaarheid zich kan voelen.”

  “Ik heb heel erg gelachen. En ook een paar keer met tranen in mijn ogen gezeten. Ze raakt op de goede plek.”

  “Hele mooie liedjes, het is zo herkenbaar allemaal. Vreselijk gelachen.”

  “Hoe ze op het podium staat, de Amsterdamse humor die er zo lekker uitknalt, heerlijk.”

  “Ik heb zelden een zaal zo lekker zien lachen en meezingen!”

  “Het komt echt bij je binnen. Ik heb gelachen en gehuild. En het is allemaal zo herkenbaar.”

  “Voor mij is het heel herkenbaar en ik vind het fijn dat ze er zo luchtig over doet. Dat inspireert mij ook.”

 • Yunus Aktas

  Maakt niet uit
  do 20 feb 2025

  Yunus Aktas is geboren en getogen in Barneveld. In 2022 heeft hij alle prijzen gewonnen bij het Cameretten Festival. Daar kan je hem van kennen. Je kan hem ook kennen van zijn optreden in de Avondshow Stand-ups met Arjan Lubach op televisie. Of uit Toomler in Amsterdam. Maar de kans is groter dat je hem helemaal niet kent. Dat maakt Yunus niet uit.

  Volgens Albert Camus is het leven inherent zinloos en worden mensen geconfronteerd met absurditeit omdat ze zoeken naar betekenis in een wereld die geen intrinsieke betekenis lijkt te hebben. Niet dat Yunus weet wat intrinsiek betekent, maar dat maakt voor de voorstelling niet uit. Een held is - volgens Camus én volgens Aktas - iemand die zich bewust is van de absurditeit, maar toch verzet biedt. Daarom dit debuutprogramma. Volgens Yunus maakt de titel van deze voorstelling niet uit. Het maakt hem ook niet uit of je komt kijken. Hij gaat toch wel spelen. Elke avond weer.

  En ook al maakt het Yunus niet uit, zouden wij, de directie en medewerkers van Theater Orpheus, het toch leuk vinden als je komt kijken naar Maakt niet uit.

 • Charl Delemarre

  Charl zingt Shaffy
  vr 21 feb 2025

  Singer-songwriter Charl Delemarre, bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Grote Prijs van Nederland, staat bekend om zijn gepassioneerde en persoonlijke muziek.

  Naast het vertolken van zijn eigen nummers, brengt hij een eerbetoon aan de legendarische Nederlandse componist, liedjesschrijver en acteur Ramses Shaffy.

  Ramses Shaffy behoeft voor velen geen nadere introductie; zijn iconische nummers zoals Laat Me, Sammy en Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder zijn in het collectieve geheugen gegrift. In 2009 gaf Ramses zijn laatste openbare optreden in Rotterdam. Korte tijd later overleed hij op 76-jarige leeftijd. Charl Delemarre is vastbesloten het repertoire van Ramses niet in de vergetelheid te laten raken en geeft op bijzondere wijze invulling aan Shaffy’s werk. Hij weeft verhalen over het leven van Shaffy en zijn eigen ervaringen naadloos door Ramses’ muziek, waarbij hij ook een paar eigen liederen ten gehore brengt.

  Je kan Charl kennen van Zonder Jou, Lichtelijk Verlicht en Leef. Hij trad verscheidene keren op bij De Wereld Draait Door en toerde met artiesten, als De Dijk en Guus Meeuwis. Zijn laatst uitgebrachte album heet Paradijs. Samen met een band van graag geziene gasten uit de muziekindustrie zorgt Charl voor een onvergetelijke avond.

   

 • Laatbloeiers

  Club Classique en Nhung Dam
  do 27 feb 2025

  Drie zelfverklaarde laatbloeiers brengen een ode aan het leven. Te laat voor alles en vaak ook nog ietwat onhandig. Dan de schaamte voorbij en terug naar de oorsprong.

  We rennen door het leven, de duivel zit ons op de hielen. We kijken zelden om. We jagen successen na, denken dat ons leven ervan af hangt. Maar zijn deze doelen niet de maatstaf van een ander? Van die krankzinnig snel draaiende maatschappij? Het moet altijd beter. Vooral snel weer door. En als je wel een keer omkijkt, dan zie je dat je ‘de boot hebt gemist’.

  Maar is dat wel zo? Wat als de boot missen eigenlijk het beste is dat je kon overkomen?

  In een virtuoos programma vol herkenbare flaters en onverwachte wendingen, lopen muziek en tekst naadloos in elkaar over. We omarmen onze oorsprong en geven de westerse muziek ook een Aziatische slag mee. Een heerlijke viering van het niet weten, het buitenbeentje zijn, het ongemakkelijke… Het is nooit te laat om te bloeien, bloei met ons mee!

 • The Lasses

  Ver Weg, Dichtbij
  Verlangen naar Ierland en Schotland
  vr 28 feb 2025

  Na hun grote succes tijdens Orpheus Speelt Buiten afgelopen zomer, zijn The Lasses nu met hun nieuwe show in de kleine zaal te zien. Met hun alom geprezen tweestemmigheid en prachtige instrumentatie zingen Margot en Sophie de mooiste nummers uit de Schotse en Ierse folktraditie over migratie, dromen, verlangen, verlies en avontuur.

  De hoop van de Schotse vissersvrouw die wacht op haar geliefde, de pijn van het Ierse moederland dat je moest verlaten, en een spannende bootreis over de Atlantische Oceaan. Melancholisch, vrolijk en troostrijk. Met hun ongedwongen stemgeluid, sterke harmonieën en ontwapenende persoonlijke verhalen verwarmen The Lasses je hart met dit bijzondere programma. 

  Samen spelen ze gitaar, bodhrán, ukulele, shrutibox en mondharmonica, terwijl multi-instrumentalist Janos Koolen het geheel prachtig en sfeervol inkleurt met een uitgebreid scala aan instrumenten zoals bazouki, banjo, piano en klarinet.

 • Selma Visscher

  Ik kijk liever
  vr 7 mrt 2025
  Ze geeft met muziek een nieuwe invulling aan het genre stand-up. Muzikaal omlijst door haar broer Lars Visscher, een grote naam in de accordeon-scene.

  "Een authentieke nieuwe stem in cabaretland, een overdonderend megatalent, en vooral buitengewoon grappig”: meet Selma Visscher. Terwijl iedereen zichzelf non-stop probeert te verkopen, blijft Selma dicht bij haar kernwaarden van ongemak en schaamte.

  Haar weg naar het cabaretpodium is er een uit het boekje. Ze werd van de toneelschool gestuurd. En nog geen maand erna won ze, zonder verdere ervaring op het (cabaret)podium de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De jaren erop stond ze in de finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Cameretten. Nu staat ze met haar debuutvoorstelling in de theaters.

 • Lonneke van Straalen e.a.

  All over the world
  za 8 mrt 2025

  Een échte wereldreis is niet meer nodig! Violist Lonneke van Straalen, bandoneonist Santiago Cimadevilla en contrabassist Thomas Pol bundelen hun creativiteit in een programma waarin muziek uit alle hoeken van de wereld klinkt.

  Dit eigenwijze trio neemt je in één uur mee van Argentinië naar New Orleans, via West-Europa naar de Balkan, terug naar Nederland. Wat kun je verwachten? Een avontuurlijke mix van muziek van Bach, jazz-standards, Argentijnse tango en eigen muziek van de muzikanten. Laat het vliegtuig staan en ga op reis met dit kleurrijke trio!

 • Marja van Katendrecht

  Aan boord bij Marja
  vr 21 mrt 2025

  Marja van Katendrecht is terug in de Nederlandse theaters met haar nieuwste voorstelling: Aan boord bij Marja.

  Maak je klaar voor een avond vol plezier en avontuur en stap aan boord bij Marja! Na haar iconische voorstellingen over Tupperware, de bruisende Landelijke Dooie Sterren Parade en haar Relatie Advisatie Show, gooit Marja nu alle trossen los voor een onvergetelijke reis geïnspireerd op de brieven van haar wereldreizende man, Kapitein Sterling. Ervaar de wereld door de ogen van Marja en laat je meevoeren op de golven van Marja's betoverende verhalen, begeleid door vrolijke en ontroerende deuntjes die het hart doen dansen. Stap aan boord en ontdek samen met Marja exotische bestemmingen, lach om onverwachte wendingen en zet koers richting vervreemdende gezelligheid. Kortom, hijs samen met Marja de zeilen voor een avond vol theatermagie.

  Na deze onvergetelijke avond aan boord bij Marja, ga je niet alleen naar huis met een glimlach op je gezicht en een hart vol warme herinneringen, maar mogelijk ook met een verfrissende kijk op de wereld om je heen. Of het nu gaat om kleine alledaagse momenten of grotere wereldwijde vraagstukken, door Marja's unieke kijk op het leven weet ze je te raken en je te laten nadenken over de manier waarop je de wereld om je heen ervaart.

  Vanzelfsprekend is deze cruise is vol-pension! Dus laat je zorgen achterwege terwijl je geniet van een avond vol entertainment.

 • Twan Vet & Luuk Ransijn

  Een avond zoals deze
  di 25 mrt 2025

  Luuk Ransijn en Twan Vet  vormen sinds 2018 het kleinkunstduo Ransijn en Vet. In die vijf jaar samenwerken is er veel gebeurd: Luuk won in 2023 het Amsterdams Kleinkunstfestival, Twan was ruim twee jaar stadsdichter van Amersfoort en ze gingen ieder voor een deel hun eigen pad, maar de gezamenlijke liefde voor het ambachtelijke kleinkunstlied bleef.

  Nu slaan ze de handen weer ineen en maken ze een nieuw liedjesprogramma: Een avond zoals deze. Met nieuwe verhalende liedjes observeren ze deze tijd, de mensen rondom hen en zichzelf.

  Een avond zoals deze is een bonte waaier van kleinkunstliedjes, conferences en poëzie. Ransijn en Vet op hun best!

 • Dutch Classical Talent

  Kāna Trio
  Are we nature?
  wo 26 mrt 2025

  Dit percussietrio kaart op spectaculaire wijze een spectaculair dringend probleem aan: hoe moeten wij ons verhouden tot de natuur? Zijn we er eigenlijk nog onderdeel van?

  Het Kāna Trio waadt door de menselijke herrie en vervuiling voor een helder antwoord. Ze spelen ‘feilloos samen, krachtig maar nooit te hard’, aldus de jury van Dutch Classical Talent.

  Machtige subtiliteit
  Het thema van klimaatverandering leent zich voor overrompelende percussie. Maar te midden van het spektakel overschreeuwen de percussionisten zichzelf niet. Het Kāna Trio was winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2022, en ook die jury benadrukte hun subtiliteit: ‘De jury was onder de indruk van het bezwerende samenspel. Het kleurenpalet reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld.’

  Finalist Dutch Classical Talent
  Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Mezzosopraan Isabel Pronk en saxofoonkwartet het Osimun Quartet zijn de andere kanshebbers.

van 2

Kleinezaalkaart kopen

Alle programma-overzichten