Kleinezaalprogramma Seizoen '23-'24

Digitale brochure

Met de Kleinezaalkaart kun je voor een vast bedrag onbeperkt een heel theaterseizoen genieten van verrassende voorstellingen in de Altioszaal! Geniet voor een vast bedrag per persoon met de Kleinezaalkaart extra voordelig en onbeperkt van deze bijzondere voorstellingen. Een Kleinezaalkaart is een heel seizoen geldig.

Meer informatie over de Kleinezaalkaart

Bekijk alle voorstellingen in de Altioszaal dit seizoen.

 • NJO Presenteert: Better Call Horns

  Nationaal Jeugdorkest
  zo 21 apr 2024

  Vier jonge Spaanse musici laten horen wat je met vier hoorns kunt bereiken. De muzikale mogelijkheden zijn enorm!

  Vier jonge Spaanse hoornisten, allen lid van het Nationaal Jeugdorkest en studerend aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, verkennen de uiterste mogelijkheden die de muziek biedt aan een gezelschap van vier hoorns. Pablo Bajo Collados, Pedro Medigo, Ana Muñoz en de Baskische Janire prikkelen de verbeeldingskracht via een gevarieerd programma met klassieke en hedendaagse componisten:

   

  Rossini – Le rendez-vous de chasse; fanfare pour quatre tromps;
  Mozart – Uit Twaalf duetten voor twee hoorns, nummers 1 en 2;
  Beethoven – Hoorntrio uit het scherzo van de 3e symfonie;
  Gallay – Grand quatuor voor vier hoorns, deel 1;
  Bruckner – Andante in Des
  Bozza – Suite voor vier hoorns
  Turner – Kwartet nr. 3 voor vier hoorns, deel 1 en 3
  Shaw – Frippery nr. 4
  Wagner – Pilgerchor uit Tannhäuser

 • Mouna Laroussi

  Waanzien
  do 2 mei 2024

  Mouna gaat het in haar nieuwe voorstelling Waanzien hebben over kijken, zien en gezien worden, door een bril kijken, begluren, wegkijken en in de gaten houden. We zien elkaar misschien nog wel, maar kijken vaak niet verder dan onze neus lang is. En als we niet meteen snappen wat we zien, kijken we alsof we water zien branden. We zetten onze oogkleppen op. Kijken elkaar met de nek aan. En vergroten zo onze blinde vlek.

  Of we kijken elkaar juist op de vingers, houden een oogje in het zeil. Omdat we door een gekleurde bril kijken. Tot we uiteindelijk groen- en geelzien. Omdat we elkaar het licht in de ogen niet gunnen. En dan raken we even zo verblind, dat we dingen zien die er helemaal niet zijn.

  Mouna laat zien dat al dat kijken kan leiden tot hilarische misverstanden. Maar ook dat we misschien te vaak wegkijken en elkaar daardoor uit het oog verliezen. Ze pleit ervoor elkaar liefdevol in gaten te houden. Want je weet: uit het oog, uit het hart.

  Waanzien is de derde solovoorstelling van Mouna Laroussi: Vrouw. Moeder. Echtgenote. Ondernemer. Én iemand met een bi-culturele achtergrond. Mouna moet in het dagelijks leven door heel wat brillen kijken. In Waanzien nemen Mouna met haar alterego Fatima en een bont gezelschap aan karakters verschillende onderwerpen als het vluchtelingendebat, opvoeding, migratie, integratie, discriminatie en emancipatie eens goed onder de loep. Dit alles in een multidisciplinaire vorm met dans, beweging en theater.

  Waanzien ontroert, maakt je aan het lachen en bovenal… verbindt.

 • Clube da Esquina

  Gideon van Gelder & Lilian Vieira
  Onderdeel van het Jazz-Kwartet
  vr 3 mei 2024
  Zangeres Lilian Vieira en pianist Gideon van Gelder vinden elkaar in de Braziliaanse muziek van Toninho Horta, Milton Nascimento, Lo Borges en de rest van de Clube da Esquina (de ‘club op de hoek’).
  Het collectief van vernieuwende Braziliaanse muzikanten uit de staat Minas Gerais die de invloeden van pop, progrock, (afro-)Braziliaanse en klassieke muziek vermengden werd groot in de jaren zeventig en drukte voor altijd zijn stempel op de Braziliaanse muziek. Voor Lilian de muziek van de radio uit haar jeugd; voor Gideon een even grote muzikale invloed gehoord jaren later tijdens zijn reizen door Brazilië. Het duo neemt je mee in hun geheel eigen versies van deze tijdloze muziek.
 • Jeannine la Rose

  Genoeg?!
  za 18 mei 2024

  Jeannine La Rose raakt iets in ons, wat we wel kennen maar vaak niet durven te voelen: Dat we er mogen zijn, met al onze mooie én minder mooie kanten. We zijn continu maar bezig om ons aan te passen aan wie we volgens de ander moeten zijn. Botoxen, detoxen, diëten, lippen vullen, aardig en interessant genoeg gevonden willen worden. Wanneer is het genoeg?!

  Jeannine – bekend van musicalrollen in o.a. Color Purple, Tina de Musical en The Bodyguard - speelt in deze voorstelling geen rol maar is zichzelf en kent het gevoel van 'anders' zijn: ‘Ik hoor nergens bij. Als mix van zwart en wit, Surinaams, Afrikaans, Europees val ik tussen wal en schip. Soms te wit, soms te zwart, soms te dik maar helaas nooit te dun.' Jeannine is kleurrijk. Ze emotioneert, verbindt, laat je dansen, laat je lachen en met haar stem raakt ze je tot diep in het hart. Cabaret met een lach, een brok in de keel en een gevoel van herkenning.

 • Simon Keats

  On the Road
  vr 24 mei 2024

  Simon Keats tourt regelmatig door het land als onderdeel van The Kik. Daarnaast heeft de singer-songwriter al enige tijd een eigen muzikale talkshow. Simon Keats neemt je mee op avontuur.

  Smaakvol wordt verteld over hoe in een Hollywood film in Los Angeles belandde in de rol van een overwerkte topchef. Of hoe met de producer van Bob Dylan en Lou Reed songs opnam in hartje New York. Hoe hij Obama zo ver kreeg om een liedje van hem en Judy Blank in zijn playlist te zetten. Liedjes van onder andere Elton John, Bruce Springsteen en Tom Petty zullen samen met zijn eigen repertoire het verhaal van muzikale ondersteuning voorzien. Een show vol met humor, herkenning en muziek. Buckle up, we’re going a bit off road!

Kleinezaalkaart kopen

Alle programma-overzichten