Jeugdtheater

Programma-overzicht Jeugd- en familietheater

Programma > Programma-overzicht Jeugd- en familietheater

Theater is voor groot en klein! Bekijk alle jeugd- en familievoorstellingen die je dit seizoen in Orpheus kunt bekijken. Van Peuterpret voor de allerkleinsten tot familiemusicals voor het hele gezin.

 • De 3 Biggetjes

  K3
  De Musical
  vr 7 jun 2024
  -
  zo 9 jun 2024

  Na het enorme succes van de hit-musical in 2003 en 2007 keert de 3 Biggetjes in 2024 terug naar de theaters. Dit keer kruipen Hanne, Marthe en Julia van K3 in de huid van de biggetjes: Knirri, Knarri en Knorri. 

  De show belooft een onvergetelijk avontuur te worden waarbij de 3 biggetjes op de hielen worden gezeten door Wuppert, Waldo en Willy – de drie zonen van de boze wolf. 

  Het verhaal voert je mee naar een wereld vol spanning, fantasie en een vleugje romantiek. Deze swingende musical zit vol met mooie, herkenbare liedjes dat jong én oud zal bekoren. En dat je zeker niet wilt missen! 

  Naast K3 zal ook schitteren: Marie Verhulst als Pluisje en Nurlaila Karim als Ganda, Mama Big.

  Binnenkort maken we ook de rest van de cast bekend.

 • Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

  Meneer Monster
  Hilarische slapstick voorstelling voor iedereen vanaf 2.
  2+
  zo 23 jun 2024

  Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

  'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' is een hilarische slapstickvoorstelling van de makers van  o.a. De Gruffalo en De Waanzinnige Boomhut theaterreeks, naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.

  Een fysieke, bijna woordeloze Meneer Monster productie voor 2+ en ouder over onrecht wat je aan wordt gedaan en of je gelijk halen vervolgens wel zo verstandig is.

 • André het astronautje

  Klein Amsterdam Producties
  Orpheus Speelt Buiten (4+)
  vr 19 jul 2024

  Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte?

  In André het astronautje onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert, zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

  In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het astronautje, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

 • Molletje Bim

  Orpheus Speelt Buiten (2+)
  vr 2 aug 2024

  Molletje Bim (2+) is een avontuurlijke, luchtige en muzikale voorstelling voor peuters en kleuters die je meeneemt naar de gezellige en kleurrijke wereld van het molletje en zijn vriendjes. Een lieve voorstelling over vriendschap en moed. De muziek is een bewerking van stukken van Mozart, Vivaldi en Strawinsky.

  Molletje Bim is een slim en opgewekt dier. Hij zou heel graag leren vliegen. Hij woont in een tuin waar ook een sluwe kat woont. Op een dag komt er een vogeltje aangevlogen. Het jonge diertje is zijn mama kwijt. De ondeugende kat weet het vogeltje te vangen, maar net op tijd is daar Molletje Bim. Hij bevrijdt het jonge dier en neemt het mee naar dokter Hond die hem weer helemaal beter maakt. Bim en het vogeltje worden al gauw hele goeie vrienden. Zal het vogeltje zijn mama terug vinden? En zal Molletje Bim leren vliegen?

 • Juf Roos

  Een partijtje voor Gijs
  2+
  zo 29 sep 2024

  Juf Roos komt dit jaar weer naar Orpheus met een nieuwe theatershow! De voorstelling heet Een partijtje voor Gijs.

  Nederlands meest populaire Juf maakt een nieuw avontuur mee samen met Gijs. Het avontuur begint bij de molen van Juf Roos. Juf Roos organiseert een partijtje op de kinderboerderij, maar eenmaal daar aangekomen loopt het allemaal toch anders dan Juf Roos bedacht. Het partijtje eindigt op de open plek in een prachtig bos.

  Deze voorstelling is interactiever dan ooit: kinderen verzinnen, roepen en dansen mee en natuurlijk zingt jong en oud mee met alle Juf Roos hits van de afgelopen jaren.

  Wees er snel bij want voorstellingen van Juf Roos en Gijs zijn altijd zeer snel uitverkocht.

 • Workshop Muziek op schoot

  Onderdeel van het Prentenboekjesfestival ‘Dieren in de tuin’
  Prentenboekjesfestival (2+)
  wo 9 okt 2024

  Kom lekker een half uurtje muziek maken met je peuter, onder begeleiding van een muziekdocent!

 • Coco kan het!

  Onderdeel van het Prentenboekjesfestival ‘Dieren in de tuin’
  Prentenboekjesfestival (2+)
  wo 9 okt 2024

  Geïnspireerd door het geliefde boek van Loes Riphagen presenteert Vanaf2 Producties de peuterdansvoorstelling Coco kan het! 

  Op de vloer staan meerdere nesten. Als publiek neem je zelf plaats ín een nest, en je voelt het al: jij bent Coco, het kleine vogeltje dat bijna mag uitvliegen. 

  Coco kan het! is een muzikale peuterdansvoorstelling over durf, iemand aanmoedigen, en samen sterk staan. Aan het eind van de voorstelling mag je je eigen ‘vleugels uitslaan’, het nest uitvliegen en meedansen. 

 • Workshop Peuterdans

  Onderdeel van het Prentenboekjesfestival ‘Dieren in de tuin’
  Prentenboekjesfestival (2+)
  wo 9 okt 2024

  Workshop peuterdans door dansdocent Odyl Jubitana ( i.s.m. Wensink Dancemasters).

 • Dikkie Dik & ik

  Onderdeel van het Prentenboekjesfestival ‘Dieren in de tuin’
  Prentenboekjesfestival (2+)
  wo 9 okt 2024

  Hoe is het… om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken – of juist druk over de toetsen van de piano rent, danst met je beste vriendjes en stiekem in de vissenkom grabbelt, om daarna lekker te dromen van alle spannende avonturen die je meemaakt.

  In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. Twee acteurs brengen met fysiek spel, veel slapstick en humor samen de wereld van Dikkie Dik tot leven. Ze spelen een spel met verdwijnen en verschijnen, met fantasie en werkelijkheid. Maar is hun fantasie niet te groot? Zie jij wat ik zie?

  Met originele Dikkie Dik-illustraties van Jet Boeke.

 • Was

  Peuterpret
  2+
  wo 16 okt 2024

  Er was was
  er is was
  er zal altijd was zijn
  maar deze was is weer zo fris als 'ie was

  Per week doen we in Nederland gemiddeld 3,6 keer de was. Arme papa’s en mama’s. Of is het maar net hoe je het bekijkt? Voor kinderen zit de was, de wasmand en de wasmachine vol leven! En zo ook in WAS; een non-verbale voorstelling vol verbeelding, over de schoonheid en het spel in het alledaagse.

  Na de voorstelling kunnen de kinderen zelf spelen in de theaterspeeltuin vol wasmachines, wasmanden, droogrekken en natuurlijk de was!

 • Het Prinsensprookje, het hele verhaal

  Dear T
  6+
  zo 20 okt 2024

  Over een prins die de ware liefde vindt in een andere prins.

  Dit is het sprookje* van Harrie. Harrie is een prins en moet, zoals een behoorlijke prins dat doet, trouwen. Met Rosa welteverstaan. Maar Rosa ruikt niet lekker en bovendien houdt zij alleen van hoepelen. Dat kan anders, denkt Harrie. Dus start hij samen met zijn beste vriend Gijs een zoektocht naar De Liefde. Onderweg komt hij allemaal verschillende wezens tegen. De eekhoorn vertelt hem dat Harrie De Liefde allang gevonden heeft, maar daar begrijpt hij niks van. De heks geeft hem een liefdesdrankje, maar vervolgens kan Harrie zijn liefdesdroom niet herinneren. En ten slotte wordt Gijs ook nog eens gevangen genomen. Als Harrie weer bij Gijs komt om hem te bevrijden valt alles op zijn plek. De Liefde blijkt al die tijd veel dichterbij te zijn geweest dan Harrie ooit had kunnen dromen.

  Een muzikale voorstelling over de liefde die voor iedereen anders is.

 • Sjakie en Jopie

  Theater Jaski
  3+
  wo 30 okt 2024
  Een voorstelling boordevol grappige en herkenbare verhalen en vrolijke meezingers!

  Sjakie heeft altijd minstens één pleister op zijn lichaam.
  Hij kan onhandig zijn, maar als er muziek klinkt, danst hij.
  Jopie herken je meteen. Als ze rent, is ze net een paardje. Ren, galop, ren, galop!
  Met veel fantasie verkennen Sjakie en Jopie hun wereld en ontmoeten ze de bewoners van hun kleurrijke straat.

   

  Met nieuwe liedjes van JW Roy en Jan Groenteman, winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied 2022.

 • Piratenkoningin

  Theater Sonnevanck, De Nederlandse Reisopera & ROSE Stories
  Een spectaculair operasprookje over een meisje dat heerser over zee wordt
  8+
  wo 30 okt 2024

  “Water, overal water! Zee niks dan zee!” Met Piratenkoningin presenteren Theater Sonnevanck, de Nederlandse Reisopera en ROSE stories een spectaculaire familieopera voor jong en oud. Een stoer ensemble van elf musici en zeven zangers vormt een wilde eigenzinnige piratenbende. Geen orkest in de orkestbak maar musicerend op het dek, in de kajuit en hoog in de mast, de woeste wind trotserend. Zij brengen dit avonturenverhaal over ontdekken wie je bent en waar je je thuis voelt. Een vertelling vol moed, vol twijfel, vol doorzettingsvermogen en boordevol muziek.

  In een weeshuis op een rotsachtige kust aan de rand van de zee, hopen Oona en haar beste vriend Tony elke week om uitgekozen te worden door de langskomende papa’s en mama’s. Op een nacht verschijnt de geest van Grace O’Malley, ooit een beruchte piratenkapitein, de schrik van de zee. Grace vindt dat Oona zich veel te afwachtend opstelt. Ze moet haar eigen pad kiezen en wegwezen uit het weeshuis! Diezelfde nacht wordt Toby meegenomen door niemand minder dan de Queen - over wie gefluisterd wordt dat ze kinderen verandert in konijnen. Oona neemt een besluit. Samen met Grace springt ze op een piratenschip en vaart ze achter de Queen aan. Oona ontpopt zich als een geboren piratenkapitein. Ze zullen Toby terugkrijgen, maar hoe?

 • De Grote Slijmmusical

  6+
  za 9 nov 2024

  Na vier succesvolle bioscoopfilms komt Slijm nu eindelijk naar het theater

  Na 4 succesvolle bioscoopfilms met onder anderen Bibi en Geza Weisz, komt Slijm eindelijk naar het theater met de nieuwe familiemusical ‘De Grote Slijmmusical’. Een volledig nieuw slijmavontuur, vol met de bekende hits, als Slijm is Alles, Gek Op Slijm, Zwemmen in Slijm en KABOEJA! (Mega Super de Bom).

  Slijmcreator Indy van Leeuwen (in de films gespeeld door Bibi) kondigt via een videoboodschap aan het stokje door te geven. Vijf nieuwe slijmmakers, allen met hun eigen talent, gaan samen het nieuwe avontuur aan, maar speelgoedfabrikant Dominicus Duff is terug en keert zich tegen de plannen van de vijf.

  Een musical vol herkenning, kleur, humor, dans, spanning en slijm. Zeker voor de filmliefhebbers, maar ook voor diegenen die de films niet gezien hebben, is dit nieuwe verhaal een onvergetelijke theaterervaring. De makers van de films en BazarMedia brengen een volledig nieuwe Nederlandse familiemusical; een feest der herkenning. Eén ding is zeker: Het wordt Super de Bom!

 • Oh, kom er eens kijken!

  Peuterpret
  Een voorstelling zonder Sint en Piet, maar met bekende sinterklaasliedjes.
  3+
  wo 20 nov 2024
  Een voorstelling zonder Sint en Piet, maar met bekende sinterklaasliedjes.

  Op humoristische en vrolijke wijze wordt er verteld en gezongen over de Sint; zijn kleding, een geheim verhaal over de Schimmel, zijn secretaresse, je schoen zetten en meer grappige anekdotes. En moeten wij geen cadeau inpakken voor de Sint? Híj is tenslotte jarig!!

  Een voorstelling vol interactie, verpakte educatie, bekende sinterklaasliedjes en zonder spanning voor Sint en Piet.

 • Fien & Teun

  Het Geheim van Sinterklaas
  2+
  zo 24 nov 2024

  Na het grote succes van Fien & Teun – Het Sinterklaasfeest komen het boertje en boerinnetje terug naar het theater met een gloednieuw sinterklaasavontuur Fien & Teun – Het Geheim van Sinterklaas! Vier samen met Fien, Teun en al hun dierenvriendjes de meest feestelijke periode van het jaar!

  Het verhaal

  Het is bijna 5 december en Fien en Teun kunnen niet wachten op een wel heel bijzondere gast. Sinterklaas komt langs op de boerderij! Maar dit jaar lijkt er iets vreemds aan de hand te zijn... Sinterklaas doet geheimzinnig en het is nog maar de vraag of pakjesavond door kan gaan. Kunnen Fien en Teun het feest nog redden? En wat is toch het geheim van Sinterklaas?

  Zing en dans mee op vele bekende en nieuwe liedjes. Samen met al hun dierenvriendjes en natuurlijk Sinterklaas weten het populaire boertje en boerinnetje er ook in deze voorstelling weer een écht Hollands feestje van maken!

  Boerderij Experience

  Vóór en na de voorstelling kunnen de kleinste bezoekers zich vermaken tijdens de Boerderij Experience in de foyer van het theater. Hier ontdekken ze al spelenderwijs van alles over het leven op de boerderij. Natuurlijk komen Fien, Teun en Sinterklaas na afloop van de voorstelling naar de foyer voor een foto en een dikke knuffel!

  Fien & Teun, bekend van onder meer TV, hun bioscoopfilms, de vele kinderboeken en Avonturenboerderij Molenwaard en Familie Resort Molenwaard weten elke keer weer kinderen en hun familie te verrassen met de leukste avonturen op hun boerderij. Deze muzikale voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is leerzaam, grappig en zit vol interactie.

 • Discodip

  Peuterpret
  2+
  wo 18 dec 2024

  Jip zijn lip kijkt sip

  Stilletjes rolt er een traantje over zijn wang

  Zijn gezicht verschrompeld als een zuurtje

  Suikerdip of winterdip

  Jip laat zijn tranen de vrije gang

  Hij hikt en snikt al een half uurtje

  Discodip is de gouden tip

  Grappige deuntjes draaien door en door

  Jip grijnst van oor tot oor

  Zijn lip kriebelt, zijn voet wiebelt

  Ben je ook weleens sip? 

  Dip jezelf in kleurtjes

  Dans met al je humeurtjes

  Uit je dip met disco, Jip!

  Na Pakkepapier en Wirrewar komt Efrem Stein met Discodip

  Een aanstekelijke, grappige voorstelling voor iedereen die weleens sip is. Achter elke traan schuilt een lach. En Jip houdt wel van een grap.

  Van DJ tot stand-up comedy, Efrem trekt voor Discodip zijn rolschaatsen uit de kast en draait alles in de mix. Dip jezelf ook in beweging en de rest volgt vanzelf.

 • Meester Jesper kraakt de code

  Meester Jesper
  6+
  za 21 dec 2024

  Ontdek de allereerste theatershow van Nederlands populairste meester: Meester Jesper! Met meer dan één miljoen volgers dagelijks inspireert hij zowel nieuwsgierige kinderen als hun ouders. Maar nu heeft hij jullie hulp nodig… De belangrijkste toetsen van zijn leerlingen zijn gestolen. Als hij deze niet terugvindt, wordt hij ontslagen en mag hij NOOIT MEER lesgeven en moet hij VOOR ALTIJD stoppen met social media! De dieven hebben de toetsen in een kluis in dit theater verstopt. Gelukkig heeft Meester Jesper hints gevonden om de code te kraken, maar dit kan hij niet alleen.

  Samen met jou, je ouders of vrienden tovert Meester Jesper het theater om tot een groot klaslokaal. Door interactieve en educatieve spelletjes, raadsels en hints op te lossen, help je Meester Jesper de code te kraken en de gestolen toetsen terug te vinden. Zo kan Meester Jesper voor altijd blijven lesgeven en gaan zijn leerlingen over naar het volgende schooljaar!

   Aan de ouders: Meester Jesper Kraakt De Code is een interactieve en educatieve theatershow die jouw kind leert samen te spelen en te werken met anderen in de zaal. Meester Jesper zorgt voor een interactieve ervaring waarbij elk kind zich gehoord en gezien voelt. Geniet van een spannend verhaal dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen, gecombineerd met een uniek decor waar beeld en liveoptreden samenkomen. Ervaar een show vol inspiratie, humor en inzichten. Na afloop van de show is er tevens een Meet & Greet mogelijkheid waar jouw kind Meester Jesper persoonlijk kan ontmoeten! De show is niet alleen leuk voor jouw kinderen, maar er zitten genoeg herkenbare en humoristische momenten in voor jou als ouder.

 • Woezel & Pip

  Sprookjes uit de Tovertuin
  2+
  zo 5 jan 2025

  De liefste hondjes Woezel en Pip komen terug naar het theater! Na het succes van onder meer de familieshows Woezel & Pip – Sing-a-Long en Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos, nemen de hondjes je opnieuw mee naar een wereld vol magie en plezier. In de gloednieuwe, muzikale theatertour Woezel & Pip – Sprookjes uit de Tovertuin wordt er een écht sprookjesfeest gevierd!

  Nadat de Wijze Varen heeft voorgelezen uit het bijzondere sprookjesboek, komen Woezel en Pip op een idee! Voor de verjaardag van de Wijze Varen gaan ze hem verrassen met een sprookjesoptreden. Ze duiken in de verkleedkist en bouwen een écht theater met natuurlijk een toneel en rode gordijnen. En dan wordt het tijd om te oefenen. Alleen welk sprookje gaan ze opvoeren? Woezel, Pip, Charlie en Buurpoes hebben allemaal hun eigen favoriete sprookje. Gelukkig heeft Molletje een goed plan: ze gaan het lievelingssprookje van de Wijze Varen kiezen. Maar hoe ging dat sprookje ook alweer precies?

  Kom jij ook langs op het magische sprookjesfeestje? De kleintjes kunnen tijdens de show samen met de vriendjes zingen en dansen op de leukste en vrolijkste liedjes van Woezel & Pip. Dit nieuwe theateravontuur is het meest vrolijke theateruitje voor alle kindjes vanaf 2 jaar.

 • Het Kleurenmonster

  Peuterpret
  Naar het kleurrijke prentenboek van Anna Llenas
  2+
  wo 15 jan 2025

  Rood, groen, blauw, geel, grijs en roze: alle kleuren kolken dwars door elkaar heen in het lijf van het kleurenmonster! Hij voelt zich blij, boos, verdrietig, kalm en bang tegelijk. Wat is er toch met hem aan de hand? Gelukkig komt hij op een dag een vriendelijk meisje tegen. De twee raken bevriend en gaan samen op reis. Onderweg, en met hulp van het meisje, leert het monster zichzelf en zijn emoties steeds beter kennen...

  Het kleurenmonster (2+) is een beeldende, woordloze en muzikale vertolking van het geliefde prentenboek van Anna Llenas. Het betreft een poëtische vertelling over het begrijpen, herkennen en durven accepteren van onze emoties. Een verhaal over vriendschap, ontdekking en verwondering van de wereld om ons heen. Theater Stof laat met de door hen zelfgemaakte poppen en decorstukken een kleurenexplosie ontstaan, waarin je dwars door fantasievolle landschappen, zeeën en bergen beweegt en ontroerd wordt.

 • Wiegeling

  Babyconcert
  0+
  za 18 jan 2025

  Een feest voor alle zintuigen waarin het heerlijk deinen en soezelen is. 

  Een Arabisch wiegelied uit de jeugdherinneringen van de Syrische Jaber Fayad is het vertrekpunt voor Wiegeling. Ook hoor je in Jabers composities invloeden van muziek van over de hele wereld en van alle tijden terug. De klanken prikkelen de verbeelding en doen je met een glimlach terugdenken aan plekken waar je zelf misschien nog nooit bent geweest. Ouder en kind hebben een eigen zitplek in dit decor, maar rondkruipen mag ook.

 • Als het anders loopt

  Het Houten Huis / Plan d- / Club Guy and Roni
  Muziektheater vol beeldende poëzie en dans
  9+
  zo 26 jan 2025

  Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en toch overeind blijven. Acteurs en dansers met en zonder een beperking, verbeelden samen met live muzikanten een wereld vol tegenslag en kracht.

  Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur.

  Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet.

  Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gangen loopt een vrouw met zo’n groot hoofd dat ze bijna omvalt. 

  En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

 • De Geheime Tuin

  Phion & Sonnevanck
  Een betoverende muziektheatervoorstelling van het beroemde, meermaals verfilmde boek
  6+
  zo 9 feb 2025

  Na het succes van de uitverkochte voorstelling Robin Hood zijn Phion & Theater Sonnevanck terug met een nieuw avontuur: De Geheime Tuin; een betoverend, muzikaal theaterspektakel voor de hele familie.

  Omdat haar ouders op zakenreis gaan, komt Sara in het gigantische, oude landhuis van haar oom te wonen. Een huis met wel 100 enorme kamers en eindeloze gangen. En niemand om mee te spelen. Niets mag ze aanraken, niets verplaatsen. Alsof de tijd stil moet blijven staan. Maar Sara is niet gek: hier klopt iets niet. Waarom fluisteren alle bediendes de hele tijd? Waarom zegt haar oom zo weinig? En wat is toch dat gejammer in de nacht? Eén ding is zeker: dit is een huis vol geheimen.

  Met De Geheime Tuin maken Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck een betoverende remake van dit beroemde, meermaals verfilmde boek. Een spannend avontuur over vriendschap, vertrouwen en de liefde voor de natuur. Het orkest, bestaande uit 45 musici, zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de dansende bediendes, de levende schilderijen in het trappenhuis en de swingende takken van de bomen in de tuin. Samen met een groep acteurs, waaronder Marcel van Dieren én de duizelingwekkende vormgeving van Dieuweke van Reij, wordt De Geheime Tuin een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

 • VO-LU-ME

  Peuterpret
  Met een klein lapje stof op groots avontuur
  1,5+
  wo 19 feb 2025

  Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in VO-LU-ME. Theatermakers Karlijn Hamer en Bram van Helden nemen de allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar samen met hun (groot)ouders stapje voor stapje mee in hun verbeelding. Een eerste kennismaking met theater waarbij aan het eind lekker samen gespeeld mag worden in de knusse theatertent.

  In hun broekzak vinden Bram en Karlijn een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen ze de hele ruimte. Van plat naar bol en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. Na afloop, als alle handjes jeuken en alle voetjes trappelen, mogen de kindjes meespelen op de vloer. Want samen spelen en je verwonderen, dat is toch het allerleukste dat er bestaat?

  VO-LU-ME kreeg vier sterren in de Volkskrant: "Peutertheater is niet nieuw, maar deze makers, inclusief regisseur Inez Derksen, geven het genre een heel eigen impuls. Ook voor volwassenen is het mooi om te zien hoe met heel simpele middelen de verbeelding kan worden geprikkeld.” Maker Bram van Helden vindt in hele gewone dingen een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden opgetild.”

 • De Kleine Zeemeermin

  De Musical
  4+
  zo 2 mrt 2025

  Vaar mee op de swingende muziekgolven en duik diep in de prachtige onderwaterwereld van de Kleine Zeemeermin!

  Van Hoorne Studios zet haar jarenlange sprookjestraditie in theaterseizoen 2024-2025 voort met De Kleine Zeemeermin De Musical. Met Sita Vermeulen in de rol van Kleine Zeemeermin. De prachtige decors en kostuums en natuurlijk een spat humor in het verhaal, is dit de meest spetterende sprookjesmusical voor de hele familie

  Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende haren en schitterende stem is ze het lievelingetje van haar vader, Koning Triton. Bij een hevige storm redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van een zinkend schip. Ze wordt op slag verliefd en ze wil niets liever dan bij hem zijn, maar zij woont in de zee en hij op het land! Ze gaat op zoek naar iemand die kan helpen haar wens te vervullen. Van twee komische zeewezens krijgt ze hulp, maar alleen in ruil voor haar stem! En wat als blijkt dat haar stem het enige is wat de prins zich kan herinneren van de Kleine Zeemeermin… Zal het haar lukken de prins ooit weer te zien?

   

   

 • Speelgoed

  Meneer Monster
  6+
  wo 5 mrt 2025

  Speelgoed is een nieuw - niet te missen - theateravontuur van Meneer Monster. Welkom op de speelvloer van een 8-jarig kind: autootjes, action man, groene soldaatjes, een glitter-regenboog-eenhoorn, een dino, een my little pony fantasy castle, drie tanks en één barbie in nood. 

   

  Een ufo maakt een ruige landing in een onbekend universum. Uit de smeulende resten stapt onze onverschrokken held Captain Spaceman. Hij heeft een belangrijke missie: het verkennen van de nieuwe wereld waar hij met zijn speelgoedvrienden binnenkort zal komen wonen. De chaos die hij daar aantreft, probeert hij met man en macht te ordenen. Maar daar zit het oorspronkelijke speelgoed helemaal niet op te wachten…

  Meneer Monster nodigt je uit in een wereld waar speelgoed tot leven komt. Een avontuurlijke familievoorstelling over toys die ontdekken uit welk hout ze gesneden zijn.

 • Stampvoeten op tafel

  Peuterpret
  2+
  wo 19 mrt 2025
  Wat doe je als de boosheid in jezelf groter en groter wordt, als een opblaasbare olifant? Deze herkenbare en hilarische beeldende voorstelling gaat over boosheid in alle soorten en maten. Donderwolken, tieren en foeteren. Alle bliksems nog aan toe! Maar ook over het leren kennen van je eigen krachten en het omarmen van je boosheid. Zo eindigt de voorstelling ontspannen en vloeit de weerbarstige energie uit in nieuwe melodieën.

  Er is geen wolkje aan de lucht. Nynke dekt de tafel en Olifant schuift aan. Olifant is haar knuffel. Hij is een kleine zachte olifant. Nynke legt Olifant alle regels uit en vertelt hoe het hoort. Olifant zit en kijkt.

  Hoe is het eigenlijk om Olifant te zijn? Hij mag spelen en wordt geknuffeld. Maar als de thee omgaat, is híj de vaatdoek. Bij het delen van de taart krijgt Olifant het kleinste stuk. Als Nynke geen zin meer heeft om te spelen, gooit ze Olifant aan de kant. Olifant is het zat, hij doet niet meer mee!

  Nynke ergert zich kapot. Ze probeert zich in te houden. Niet boos worden. Rustig doorgaan, manieren zijn manieren. Maar als er dan ook nog een kopje breekt, stijgt de boosheid tot het kookpunt. Nynkes fluitketel gaat af…

  Een fantasierijke solovoorstelling, gespeeld door Nynke Gabeler vol geluid, objecten en beweging, die geschikt is voor kleine zalen, bibliotheken of speellokalen.

 • STOTTRPJOTTR

  Theater Sonnevanck
  Feestelijk en kleurrijk muziektheater over taal in alle verschijningsvormen.
  4+
  wo 2 apr 2025

  Vandaag is een bijzondere dag! Prins Pjotr krijgt een speciale taak: hij mag als Weledele Voorlezendheid elke avond het volk in slaap lezen. Pjotr heeft er zin in en zijn moeder de koningin ook. Ze is erg trots op haar Pjotr. 

  De avond breekt aan en Pjotr begint. Maar het gaat mis. Hij stokt, hij stuntelt, hij stamelt. De raadsheer raakt in paniek: ‘zo kan een prins niet voorlezen’. De koningin schrikt zich kapot: ‘dit is goed mis!’ Maar Pjotr snapt het probleem niet: ‘mijn hoofd gaat gewoon sneller dan mijn mond’ zegt hij. ‘Haal die stotter eruit’ schreeuwt de koningin ten einde raad. De raadsheer weet wel een oplossing.

  Betweterige kletsmajoors en vreemde dokters komen langs en ook de bemoeizuchtige raadsheer  zelf. Maar het gaat niet, de stotter blijft. Pjotr durft bijna niet meer te praten. Eerst was er niks aan de hand en nu is hij opeens niet goed genoeg meer. Dat is oneerlijk. Pjotr wordt razend en besluit alle stotterwoorden af te schaffen. Verboden. De hele V, de S en de M doet hij weg. Maar met de woorden verdwijnen ook de dingen. De V van verdriet is weg, de S van stotteren is weg, maar de M van Mama ook. Mama weg? Dat was niet de bedoeling. Mama moet terug. Maar komt dan ook het stotteren terug? En is hij dan ooit goed genoeg als prins?

  STOTTRPJOTTR is feestelijk en kleurrijk muziektheater over taal in alle verschijningsvormen. Een muzikale reis over leren praten met nieuwe woorden en communiceren over abstracte zaken, zoals liefde en verdriet. Beschrijven woorden de wereld of maken woorden de wereld juist tot wat die is? En ben je met een taalachterstand altijd in het nadeel?

 • De Gorgels

  Naar het boek van Jochem Myjer
  Familievoorstelling naar het gelijknamige kinderboek van Jochem Myjer
  6+
  za 5 apr 2025

  De Gorgels is gebaseerd op het gelijknamige geliefde kinderboek van cabaretier Jochem Myjer. En nu is dit fantasierijke en spannende avontuur eindelijk te zien in het theater. Voor alle kinderen onder de 90 jaar (en natuurlijk ook voor iedere leeftijd erboven)!

  Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft… Hij gaat met zijn superogen op onderzoek uit en beleeft de spannendste avonturen. Helemaal alleen, maar dat doet hij gewoon!

 • Wauw!

  Peuterpret
  2,5+
  wo 16 apr 2025

  WAUW! is een fysieke en muzikale peutervoorstelling en laat de wereld zien door de ogen van peuters en kleuters.

  Zij vinden immers alles wauw, zoals hun eigen spiegelbeeld in de etalage van een winkelraam. En waar volwassenen een omgevallen plantenpot als obstakel en vies klusje zien, zijn jonge kinderen meer geïnteresseerd in de regenwormen die tevoorschijn komen. De wereld van volwassenen is vaak veelal zwart/wit terwijl kinderen juist veel meer kleur zien. Deze voorstelling laat zien dat dingen die alledaags lijken of zelfs als hindernis worden ervaren vaak veel interessanter, spannender en mooier zijn dan we in eerste instantie denken. De WAUW factor is er vrijwel altijd, zolang we maar goed kijken.

 • Fien & Teun De Musical

  Circus op de Boerderij
  2+
  ma 21 apr 2025

  Het populaire boertje en boerinnetje, Fien en Teun, komen terug naar het theater met een spiksplinternieuwe voorstelling Fien & Teun De Musical – Circus op de boerderij!

  Na het grote succes van hun derde bioscoopfilm, is het vrolijke circusavontuur uit de film nu ook te beleven in het theater. Komt dat zien, komt dat zien! Zing en dans mee met alle liedjes en zet samen met Fien en Teun en alle dierenvriendjes de boel op zijn kop tijdens deze onvergetelijke familiemusical.

  Het verhaal
  Sebastiaan het Varken is bijna jarig en dat willen Fien en Teun vieren met het leukste feestje ooit. Als ze in de weide een oude circuswagen vinden, weten ze gelijk wat de perfecte verrassing gaat zijn: ze gaan een circusvoorstelling maken! En Sebastiaan mag het niet weten, want anders is het geen verrassing meer. Samen met hun dierenvriendjes gaan Fien en Teun gelijk heel hard oefenen, maar een circus maken blijkt nog helemaal niet zo gemakkelijk... Kunnen Fien en Teun dit bijzondere feest ook écht geheimhouden? En zal het ze lukken om alle circusacts op tijd klaar te hebben?

  De muzikale familievoorstelling Fien & Teun De Musical – Circus op de Boerderij is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is leerzaam, grappig en zit vol interactie.

 • Herriemakers

  Ardemus Quartet
  6+
  ma 21 apr 2025

  De Herriemakers is een muziektheatervoorstelling die gaat over de vraag die elk kind tot uit den treure te horen krijgt: wat wil je later worden? Een voorstelling gespeeld door de vier saxofonisten van het Ardemus Quartet die samen met de voice-over, het bewegende beeld, het licht, het decor en de kostuums de voorstelling compleet maken. 

  Vier vrienden, de Herriemakers, woonden in een tent. Ergens in Nergens. Niet omdat ze zo graag in een tent wilden wonen, maar omdat ze nergens anders konden wonen. Vanwege de HERRIE. Ze maakten HERRIE. En daar hielden de andere mensen niet van. En ze waren ook een beetje raar. Daar hielden de andere mensen ook niet zo van. Dus kwam op een dag de burgemeester en die zei: wegwezen. En alle andere mensen riepen: wegwezen! En dus woonden ze nu in een tent. Ergens in Nergens.

  Om Ergens heen te kunnen zien de Herriemakers maar 1 oplossing: ze moeten iets worden, het liefst rijk en/of beroemd.
  Ze onderzoeken de meest uiteenlopende beroepen die hun een uitweg uit Nergens moeten bieden. Want wat kun je allemaal niet worden? Vader, Influencer, Verliefd, Directeur van een circus waar alles omgekeerd gaat. Totdat 1 Herriemaker de Baas wil worden en de Herriemakers bijna het belangrijkste verliezen wat ze hebben: elkaar.

  De Herriemakers schakelt tussen humor en ernst, tussen spanning en hilarische momenten, zowel muzikaal als in de relatie tussen de Herriemakers onderling.

 • De Proefkeuken

  Pieter Hulst en Willem Voogd
  8+
  di 29 apr 2025
  Een spectaculaire en hilarische familievoorstelling gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die het theater binnenstebuiten keert – en waarin Pieter en Willem elke avond een nieuwe voorstelling maken.

  Na tien seizoenen van De Proefkeuken op televisie maken Pieter Hulst en Willem Voogd een grootse familievoorstelling die alle theaterwetten tart. Pieter en Willem gaan op hun volledig eigen wijze een voorstelling uitvinden. Bereid je voor op spectaculaire special effects, krankzinnige steracteurs en ongelofelijk veel lachmomenten. Voortgestuwd door hun kenmerkende humor wordt het een race tegen te klok om de voorstelling af te krijgen voor het zaallicht weer aan gaat.

 • Brandweerman Sam Live!

  Avontuur op Dino Eiland
  2+
  wo 30 apr 2025

  Van redden krijgt Brandweerman Sam nooit genoeg... na het succes van onder meer Brandweerman Sam Live! - De Verloren Piratenschat, komt de held van de buurt terug met een gloednieuw theateravontuur! Samen met het brandweerteam, Mandy en al hun vrienden komt Brandweerman Sam in actie tijdens de familievoorstelling Brandweerman Sam Live! – Avontuur op Dino Eiland.

  Het verhaal
  Wanneer Professor Pekel een écht oud dino-ei vindt, denkt hij dat er ook andere resten van dino’s op het eiland liggen. Tijd om Brandweerman Sam in te schakelen! Piekepolder Eiland wordt omgedoopt tot Dino Eiland en Brandweerman Sam en het brandweerteam maken zich klaar voor verder onderzoek. Mandy sluit zich aan bij de zoektocht, vastbesloten om het beste nieuwsverslag ooit te schrijven. En na even aandringen mag ook de nieuwsgierige Norbert Puk meedoen aan de zoektocht samen met de assistent van Professor Pekel. Maar al snel raken de twee in de problemen en komen ze vast te zitten in een eeuwenoude, onontdekte grot! Het is er donker en stil… Op zoek naar een weg om uit de grot te komen doen ze hun zaklamp aan. Wat is dat?! Zijn dat dino botten? Als ze hun vondst beter willen bekijken valt er licht op het vergrootglas en dan ontstaat er brand. O nee! Lukt het Sam en zijn team om Norbert en de assistent van Professor Pekel op tijd te redden uit de grot?

  Maak je klaar voor een heldhaftig avontuur met Brandweerman Sam, Elvis, Jenny, Commandant Staal, Norbert Puk, Mandy en Professor Pekel tijdens deze vlammende voorstelling vol dans, zang, humor, een spannende zoektocht en gewaagde reddingsacties.

   

 • Pim & Pom vinden een schat

  Peuterpret
  2+
  wo 21 mei 2025

  Het lijkt een gewone dag in het huis van de twee katten vriendjes Pim & Pom. In de ochtend heerlijke brokjes, een kroel van de vrouw en lezen in de poezenkrant. Totdat ze in de poezenkrant wel iets heel bijzonders lezen. Er is een schat gevonden op zolder, een paar huizen verderop. Pim & Pom vinden dit wel een heel spannend verhaal!

  Pim & Pom gaan op schatten jacht op hun zolder. Een plek waar ze eigenlijk nooit komen en waarvan de vrouw ook liever niet heeft dat ze daar komen. De twee komen op zolder er al snel achter, dat deze zolder wel heel bijzonder is en vol met avonturen zit.

  Maar wat horen ze daar? Is het een muis?
  Maar wat zien ze daar? Is het een spook?
  Zullen Pim & Pom een schat op zolder vinden? Help jij ons mee?

  Beleef een spannend, grappig en muzikaal avontuur op deze bijzondere zolder.

Uitgelicht

Alle programma-overzichten