Naomi & Jelmer maken mee in Orpheus

Singer-songwriter duo Evident / SHOW Apeldoorn Royal Light Festival / jongeren community

Theater van de Stad > Naomi & Jelmer maken mee in Orpheus

Namen: Naomi Dijkstra & Jelmer Smink 
Wat: Als singer-songwriter duo Evident deden ze mee aan SHOW Apeldoorn in 2022 en traden ze dit jaar op tijdens het Royal Light Festival. Naomi zit in de jongeren community van Orpheus

Jelmer: “We kennen elkaar al zo’n vijftien jaar, sinds de middelbare school. Toen al deelden we onze liefde voor muziek, maar verloren elkaar op een gegeven moment uit het oog. Ondertussen bleef ik altijd bezig met liedjes schrijven en schreef op een gegeven moment een duet. Toen ik Naomi ongeveer vijf jaar geleden weer tegenkwam, dacht ik: zij is perfect voor dat nummer!”

Naomi: “Vanaf dat moment hebben we elkaar muzikaal gezien weer helemaal gevonden. SHOW Apeldoorn, eind 2022, was ons debuut. Ik dacht: ik geef ons hier gewoon voor op, waarom niet?”

Jelmer: “SHOW was geweldig om te doen. Orpheus vroeg ons bovendien of we het themalied van de voorstelling wilden schrijven. Ontzettend tof dat ze zoveel vertrouwen in ons hadden.”

Naomi: “Orpheus biedt sowieso heel veel ondersteuning op allerlei vlakken, daar ben ik ze echt dankbaar voor. Ik heb bijvoorbeeld ook, samen met Nils-Anders Gruben, het programma in Orpheus tijdens het Royal Light Festival mogen organiseren. Een hele bijzondere ervaring. En natuurlijk traden wij daar ook op als Evident!”

Zij maken ook mee in Orpheus