Royal Light Festival

Woensdag 13 t/m zondag 17 maart 2024

In de maand waarin donker plaats maakt voor licht, komen de verlichte verhalen van Apeldoorn tot leven. Van woensdag 13 t/m zondag 17 maart 2024 vormt Apeldoorn weer hét decor voor de tweede editie van het Royal Light Festival: een jaarlijks terugkerend lichtfestival met zeven lichtkunstobjecten van (inter)nationale kunstenaars en een lokaal programma. Het festival is gratis toegankelijk.

In maart vieren we vijf dagen lang Royal Light! Het Royal Light Festival combineert cultuur, vernieuwende kunst en het historisch verhaal van Apeldoorn. De lichtkunstwerken werpen een bijzonder licht op Apeldoorn en vertellen samen het verhaal van de stad: een plek omringd door groen met een rijk, koninklijk verleden. De lichtkunstwerken staan op verschillende historische Apeldoornse locaties, waar geschiedenis is geschreven én wordt gemaakt. In totaal zijn er elf lichtkunstwerken te bewonderen in de binnenstad van Apeldoorn.

Iedere avond van 19:00 tot 21:00 uur zijn er op het plein van Orpheus gratis toegankelijke optredens van lokale artiesten en amateurgezelschappen te zien. Ook kun je meelopen met de gratis Lampionnentocht (aanmelden is verplicht).

Op deze pagina kun je zien wat er tijdens het Royal Light Festival in Orpheus te beleven is.

Bekijk het hele programma van alle activiteiten in Apeldoorn tijdens het Royal Light Festival op de website van Royal Light:

Bekijk het programma