Royal Light Festival

Woensdag 15 t/m zondag 19 maart 2023

In de maand waarin donker plaats maakt voor licht, komen de verlichte verhalen van Apeldoorn tot leven. Van woensdag 15 tot en met zondag 19 maart 2023 vormt Apeldoorn hét decor voor de eerste editie van het Royal Light Festival: een jaarlijks terugkerend lichtfestival met zeven lichtkunstobjecten van (inter)nationale kunstenaars en een lokaal programma. De eerste editie in 2023 is gratis toegankelijk.

In maart vieren we vijf dagen lang Royal Light! Het Royal Light Festival combineert cultuur, vernieuwende kunst en het historisch verhaal van Apeldoorn. Het thema van de eerste editie is: 'koninklijk'. Een route van drie kilometer lang voert je langs bijzondere licht- en videokunstwerken op zeven locaties: Paleis Het Loo, de Loolaan, de Naald, de Grote Kerk en het Oranjepark en twee locaties in de Apeldoornse binnenstad. Met behulp van lichtkunstwerken wordt de verbinding tussen Paleis Het Loo en de binnenstad in beeld gebracht. Je kunt de route zowel per fiets als lopend afleggen en starten vanaf de binnenstad of Paleis Het Loo.

Naast de route valt er nog veel meer te beleven. Ontdek de lichtobjecten van (inter)nationale kunstenaars, volg een stadswandeling, loop mee met de lampionnenoptocht of schuif aan voor een candle light dinner bij Theater Orpheus. Ook zijn er buitenoptredens met als thema "Licht".

Op deze pagina kun je zien wat er tijdens het Royal Light Festival in Orpheus te beleven is. Bekijk het hele programma op de website van Royal Light:

Bekijk het programma

Royal Candlelight Dinner

Op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 17:15 en 20:00 uur kunnen gasten bij Restaurant O55 in Orpheus genieten van een Royal Candlelight Dinner.

Voor € 38,50 serveren wij een heerlijk driegangenmenu inclusief drankjes.

Ons speciale Royal Candlelight menu:

Hollandse garnalen met gemarineerde tomaat en mozzarella

***

Gebakken zalmfilet met witte wijnsaus en parels van muskaatdruiven

Of

Runder diamanthaas met gegrilde groene asperge en rode wijnsaus

***

Kroontje met rood fruit en oranje vruchtensaus

 

Vegetarisch: 

Salade van tabouleh met gemarineerde mozzarella, gepofte kerstomaatjes 
en basilicum dressing

***

Geroosterde puntpaprika gevuld met ratatouille en quorn

Geserveerd met een saus van madras

***

Kroontje met rood fruit en oranje vruchtensaus

 

Uiteraard kan er ook rekening worden gehouden met andere dieetwensen.

Reserveer nu