Orpheus 55 jaar

Vier onze verjaardag op 12 maart met ons mee!

Hoera! Orpheus bestaat op 12 maart aanstaande 55 jaar. Dat gaan we uiteraard vieren, het is de hele dag feest in Orpheus! Er is van alles te doen, voor ieder wat wils. Je leest er alles over op deze pagina.   

Heel Apeldoorn Bakt

Aanmelden als deelnemer

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Orpheus nodigt alle Apeldoornse thuisbakkers uit om een feestelijke taart te bakken en deze op 12 maart te laten proeven door een deskundige jury. De beste thuisbakker wint een volledig verzorgde avond uit in Orpheus voor 2 personen. 

Orpheus Trakteert Taart

Nomineren is niet langer mogelijk

Heb jij ook iets te vieren op 12 maart, word je dit jaar ook 55 of zijn jullie 55 jaar getrouwd? Of woon je op nummer 55 of kan je een andere goede reden bedenken waarom jij of iemand die je kent verrast moet worden met een taart? Laat het ons dan weten en wie weet verrassen we jou of je naaste op 12 maart met een overheerlijke taart van Banketbakkerij Maassen. In totaal delen we die dag maar liefst 55 taarten uit. De gelukkige winnaars zijn gekozen en worden komende donderdag verrast met een lekkere taart.  

Historie van Orpheus
Wanneer: 12 maart vanaf 16:30 uur t/m einde theaterseizoen 2019/2020 GRATIS TOEGANKELIJK

Historie van Orpheus

Een speciale expositie over de historie van Orpheus. De expositie, die vooral foto's, oude krantenartikelen, publiciteitsmateriaal en anekdotes van bezoekers en (oud)medewerkers bevat, is tot het eind van het huidige theaterseizoen te bewonderen in de foyer van Orpheus. 

Proef Lokaal
Wanneer: 12 maart van 16:30 - 21:00 uur
GRATIS TOEGANKELIJK

Proef Lokaal

Proef Lokaal is een kleine, gezellige markt vol lokale lekkernijen waar van 16:30 tot 21:00 uur naar hartenlust geproefd kan worden. Smul van het lekkers van Fruitbedrijf Bouwman, Buurmannen Bier, IJssalon Brouwer, Boerderij den Hoek, Fish en Food Jacob Heijnen en Bakkerij de Ochtendstond. Smaakt dat naar meer? Het restaurant van Orpheus is geopend en in extra feestelijke sferen met live muziek. Daar bestel je onder andere een lekkere tapasplank met allerlei warme en koude gerechten van de lokale leveranciers.

Om 17:45 uur is er een verrassing in het restaurant, dus zorg dat je er bij bent!

Orpheus Fun Run

Aanmelden is niet meer mogelijk, alle 155 startplekken zijn vergeven. Maar kom vooral aanmoedigen en genieten van het feestje!

De feestelijke Orpheus Fun Run gaat dwars door en rond heel Orpheus waarbij je het theater op een heel andere manier te zien krijgt. Er is genoeg tijd om te genieten van je omgeving, want de Orpheus Fun Run gaat voornamelijk om de fun en is bijzonder geschikt om samen te lopen. 

Inschrijven kost € 5,55 en het volledige inschrijfgeld van de Orpheus Fun Run komt ten goede aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. 

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst richt zich op minimagezinnen met kinderen in de leeftijd 4 t/m 18 jaar in Apeldoorn en Voorst. Zij bezoeken ieder gezin thuis en inventariseren wat nodig is. Ze geven geen geld, maar betalen dingen voor de kinderen. Voorbeelden hiervan zijn de kosten voor het schoolreisje, het lidmaatschap van een sportclub en sportkleding, een nieuwe fiets of een nieuwe laptop voor kinderen die naar de middelbare school gaan. De stichting helpt nu al ruim 1700 kinderen en draait bijna volledig op vrijwilligers.

Back to the Sixties Festival
Wanneer: 12 maart, vanaf 21:00 uur GRATIS TOEGANKELIJK

Back to the Sixties Festival

De feestelijke afsluiter van de dag is een gratis toegankelijk Back to the Sixties festival vanaf 21:00 uur. Verspreid door Orpheus, dat voor de gelegenheid is ingericht in jaren ’60 stijl, vinden diverse live optredens plaats van de band Jonny Lane, zangeres Denise en singer-songwriters Sabien Bouw en Stephanie Struijk (Stevie Ann).