Orpheus in actie voor het goede doel

Nadat Theater Orpheus afgelopen woensdag meedeed aan de landelijke actie Theater Kapsalon om aandacht te vragen voor de heropening van de culturele sector, komt Orpheus nu in actie voor een lokaal goed doel. Op verzoek van het theater maakte het naaiatelier van Stichting Da Capo een reeks unieke tassen van reclamedoeken die Apeldoorn op de hoogte houden van hoogtepunten uit het theaterprogramma. Om de verwerking van het materiaal in de toekomst makkelijker te maken, zet Orpheus een inzamelactie op voor de aanschaf van een zwaardere naaimachine. 
 
Stichting Da Capo is een organisatie voor (met name) vrouwelijke migranten. Zij kunnen naar Da Capo komen om zichzelf te ontwikkelen en om gelijkgestemden te ontmoeten. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld de taal beter leren, samen naaien of koken, leren fietsen of een cursus volgen. Mirjam Barendregt, directeur Orpheus licht de actie toe: “We zijn ontzettend blij met deze prachtige tassen en geven de samenwerking zeker een vervolg. Het mooie is dat wij Da Capo zo kunnen helpen met hun doelstellingen en dat wij unieke, gerecyclede en dus duurzame tassen krijgen. We hopen dat Da Capo hiermee ook andere naaiopdrachten aan kan nemen.”  

Snert 
Om het geld in te zamelen verkoopt Orpheus de welbekende snert van de Chef. Deze kan via hier besteld worden voor €5,50 per liter. Bestellen kan tot en met 28 januari, waarna de bestelling op 4 februari tussen 16.00 uur en 18.00 uur, op vertoon van het ticket, kan worden afgehaald op het plein voor de ingang van Orpheus’ Restaurant O55.  
 
Marleen Hoogeboom, coördinator Stichting Da Capo: “Da Capo is zeer blij met de actie van Orpheus. Dankzij Orpheus kan Stichting Da Capo straks nog beter werken aan het maken van bijvoorbeeld bannertassen. Een nieuwe machine is erg welkom om dikker en stugger materiaal beter te kunnen verwerken.”  
 
Speciaal voor de Vrienden van Orpheus bestaat de mogelijkheid om voor €14,50 een tas te bemachtigen. Er is slechts een zeer beperkt aantal beschikbaar, op=op.