Creatiefste basisschool van Apeldoorn gezocht!

De drie winnende basisscholen mogen hun eindmusical in Orpheus opvoeren

Welke groep 8 wil er nou niet de eindmusical op het grote podium van Theater Orpheus opvoeren? Orpheus organiseert ook dit jaar weer de ‘Vriendjesschool van het jaar’ verkiezing, waarbij de drie winnende basisscholen hun eindmusical in Orpheus mogen opvoeren. De nummer 1 wint ook nog een theater voorstelling op het schoolplein voor de hele school. Meedoen is heel makkelijk en kan vanaf nu tot 15 november 2023.

Met de verkiezing ‘Vriendjesschool van het jaar’ daagt het theater de Apeldoornse scholen uit om zich van hun creatiefste kant te laten zien. Orpheus spreekt hiermee de theatrale kant van de leerlingen zelf aan. Of het nu een enthousiast filmpje is waarin leerlingen zingen, dansen of een toneelstukje doen. Of een mooie poster of een magazine. Alles mag en kan gebruikt worden om de jury te overtuigen. Niks is te gek, het is tenslotte theater!

Met het programma Vriendjes van Orpheus maakt het theater, samen met Apeldoornse basisscholen, theater toegankelijk voor alle kinderen in Apeldoorn. Marij Wools, Programma coördinator Jeugd Educatie bij Orpheus vertelt trots:

“Wij willen graag dat iéder basisschoolkind in Apeldoorn kan genieten van theater. Met de Vriendjes van Orpheus probeert het theater daar aan bij te dragen.

Doe mee aan de verkiezing!

  • Vul het aanmeldformulier in 
  • Maak samen met jullie leerlingen een creatieve uitspatting!
  • Deel jullie inzending vóór 15 november met Orpheus*
  • Een deskundige jury kiest de drie creatiefste scholen
  • Op 23 november worden de winnaars bekend gemaakt

*Mail jullie creatieve inzending naar vriendjes@orpheus.nl of stuur hem per post naar Theater Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn (zelf langs brengen bij de theaterkassa/artiesteningang mag natuurlijk ook). Bij grote digitale bestanden vragen wij je gebruik te maken van wetransfer.com.

Toelichting prijzen:
De drie creatiefste inzendingen mogen de groep 8 musical bij Theater Orpheus opvoeren. De opvoeringen vinden plaats van 1 t/m 4 juli, we plannen maximaal 1 dag per school. De nummer 1 wint naast de musical ook nog een voorstelling op het schoolplein voor de hele school. Deze wordt in overleg met de school in de eerste week van juli 2024 gepland.