Cross over-musical NIMBY if wel?

Ver van je bed heet de tweede musicalproductie van de jonge producent Niels van Doormalen, oprichter van Oatmilk Studio. ‘De terugkeer van de cabaretmusical’, noemt de ambitieuze theaterman het stuk, dat is geschreven door Maarten Hopman.

Orpheus Magazine > Nieuwe makers bij Orpheus. Cross over-musical NIMBY of wel?

“Annie M.G. Schmidt en Harrie Bannink maakten samen bijzondere musicals zoals En nu naar bed en Foxtrot. Waarin de spelers uit hun rol stapten voor een lied of een conference waarin de grote thema’s uit die jaren langs de meetlat werden gelegd. Die vorm, de cross-over musical wil ik met Ver van je bed ook weer.”

Met onder meer de cabaretiers Martijn Kardol en Annick Boer heeft Niels de juiste mensen daarvoor in huis. Zijn productiehuis Oatmilk Studio, verbonden aan Theater De Parade in Den Bosch, wil theater ontwikkelen dat vermaakt, maar altijd ook maatschappelijk thema’s aansnijdt. En ze wil jong talent de ruimte geven. In Ver van je bed gaat het over hoe onze generaties het liefst wegkijken bij de grote problemen van onze tijd. Wanneer de typische millennial Hannah en haar broers 100.000 euro krijgen nadat het milieubelastende familiebedrijf van hun ouders is verkocht, kunnen ze hun geluk niet op. Maar dan komen ze erachter dat hun generatie voor nog veel grotere vraagstukken staat die niet zomaar met een zak geld op te lossen zijn. 

Niels: “De vraag die in dit stuk wordt gesteld is: ga je de uitdaging aan, ook al ligt die ver van je bed, of geef je toe aan de hypocrisie die in ons allemaal zit en zing je uit volle borst het ‘NIMBY-lied’ mee, omdat je Not In My Back Yard wel zo makkelijk vindt?”