Orpheus combineert Matthäus Passion en Jesus Christ Superstar tot De Passie!

Na het succes van vorig jaar komen op 1 en 2 april 2023 de 18e en de 20e eeuw opnieuw samen in De Passie bij Orpheus. Deze unieke en exclusieve muzikale voorstelling combineert het beste uit twee Paastradities: de Matthäus Passion en Jesus Christ Superstar. De voorstelling met een internationale topcast wordt in april voor de laatste keer in Nederland opgevoerd, dit keer als eigen productie van het Apeldoornse theater. 

Nieuws >  Orpheus combineert Matthäus Passion en Jesus Christ Superstar tot De Passie!

In De Passie versmelten de indrukwekkende muziekstukken van Johan Sebastian Bach en Andrew Lloyd Webber en wordt het universele verhaal over loyaliteit, vriendschap en hoop verteld. Mirjam Barendregt, directeur Orpheus, is laaiend enthousiast: “Acht solisten, een deel van het Bachkoor Apeldoorn, een groot live orkest én een band laten deze unieke combinatie van klassiek en rock horen. Een fantastische ervaring voor iedereen: jong, oud, klassieke muziekliefhebber en musicalfan, gelovige en atheïst. Ik ben trots dat we dit spektakel opnieuw naar Apeldoorn hebben gehaald en dit keer zelf produceren. De première beleef je dus in Orpheus, op 1 april en dat is geen grapje!”

De voorstelling

De twee meesterwerken hebben natuurlijk de verhaallijn gemeen: beide stukken vertellen over de laatste dagen van Jezus, die volgens de overlevering vlak voor het huidige Pasen werd vervolgd, veroordeeld en ter dood gebracht. De Vlaamse Ruben van Keer stapt in de rol van Jesus. Hij speelde al meerdere hoofdrollen op het beroemde WestEnd in Londen en werd in België vooral bekend door zijn hoofdrol in MOZART!, waar hij een musical-award voor won. Verteller Bram De Win neemt je mee langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd. Mary Magdalene wordt gespeeld door de Duitse Anna Langner, in eigen land bekend door haar hoofdrol in West Side Story. Daarnaast zijn onder andere Jeroen Phaff, Ruud van Overdijk en Aïsha Tümmler onderdeel van de cast. 

Carel den Hertog, Bach-kenner en bekend van de meest beluisterde Radio4 Podcast over de Matthäus Passion leidt het orkest samen met dirigent Teun van Essen. Het Apeldoornse Bachkoor geeft deze unieke eigen productie een Apeldoorns tintje.

Meer informatie en tickets

Op zaterdagavond 1 april 2023 beleeft deze vernieuwde voorstelling van De Passie haar première. Deze avond kun je de voorstelling combineren met een uitgebreid driegangendiner in Restaurant O55 van Orpheus. Op zondag 2 april 2023 is een matineevoorstelling. Tickets vanaf € 27,50 zijn te bestellen op www.orpheus.nl/depassie

Na de voorstellingen in Apeldoorn reist het gezelschap nog één weekend door naar Theater Flint in Amersfoort.