Het Apeldoorns Boekenbal is terug!

De Boekenweek 2024 wordt in Apeldoorn op zaterdag 16 maart groots afgetrapt met het Apeldoorns Boekenbal in Theater Orpheus. Gastheer is de Apeldoornse schrijver en presentator Bas Steman. Hij gaat in gesprek met de gerenommeerde schrijvers Tommy Wieringa, Özcan Akyol en Connie Palmen.

Het Apeldoorns Boekenbal belooft een literair en muzikaal feest te worden. Extra bijzonder is dat de drie auteurs ook gezamenlijk in dialoog gaan over de drijfveren en inspiratie achter hun recente werk. De gesprekken met de schrijvers worden muzikaal afgewisseld met bijdragen van de formatie That Day. 

Halverwege de avond gaat de bar op het toneel open en kan er op datzelfde podium gedanst worden op de muziek van de band That Day. Zij spelen bekende hits van onder andere The Rolling Stones, Billy Joel, Steely Dan en The Doors. Tijdens het Boekenbal kunnen bezoekers bij de boekenstand van Boekhandel Broekhuis boeken kopen en laten signeren door Tommy Wieringa, Özcan Akyol en Connie Palmen.  

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “Ik ben blij dat na enkele jaren van afwezigheid het Apeldoorns Boekenbal terug is en in Orpheus plaats heeft. Toen Boekhandel Broekhuis ons hiervoor benaderde, waren we er snel uit. We maken er een echt feestje van; in een nauwe samenwerking van drie organisaties, met topauteurs en live muziek!”

CODA directeur Carin Reinders: “Fantastisch dat we met elkaar het Boekenbal weer op de bühne hebben gekregen, met een mooi programma en fantastische auteurs. Een feest in Apeldoorn, voor Apeldoorn!”

Het Apeldoorns Boekenbal is een initiatief van Boekhandel Broekhuis, CODA en Theater Orpheus. Klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop.