Drie nieuwe namen voor Orpheus’ veelzijdige jazzfestival Generations

Jazzfestival Generations is hét Apeldoornse festival om nieuwe namen te ontdekken en te genieten van de beste jazzmuzikanten van Nederland en daarbuiten. Alle generaties zijn vertegenwoordigd. Van jazzhelden tot aanstormend talent. Nog tot 5 juni kun je profiteren van de speciale Early Bird tickets. Daarom maakt Orpheus vandaag drie nieuwe namen bekend. 

Het Millennium Jazz Orchestra heeft een fascinerend programma ontwikkeld. Tegen de achtergrond van klimaatverandering heeft componist en dirigent Joan Reinders prachtige gedichten getoonzet, die gezongen worden door de charismatische zangeres Izaline Calister. Izaline Calisters prachtige timbre past uitermate goed in het muzikale idioom van het Millennium Jazz Orchestra. Moeiteloos verovert zij het publiek met haar innemende stijl, soms ingetogen, dan weer opzwepend.

Om de liefde voor muziek én de bekende Amerikaanse band Steely Dan te vieren komt The Royal Dutch Scam naar Generations. The Royal Dutch Scam, een Nederlandse band, bestaat uit de crème de la crème van sessiemuzikanten onder leiding van de geliefde zanger Lo van Gorp, overtuigt zelfs de meest cynische Steely Dan fanaten. De muziek van Steely Dan kent invloeden uit jazz, rock-‘n-roll, funk, rhythm-and-blues en pop en wordt gekenmerkt door jazz beïnvloede structuren en harmonieën. Zing mee met Rikki Don’t Lose That Number, Dirty Work en Do It Again.

De Nederlandse band The Newts maakt muziek die niet in een hokje past. Het is doorspekt met jazzinvloeden maar wordt moeiteloos gemixt met elektro, funk, Balkanbeats, dance en Westcoast. Analoge synthesizers, blazers, elektrosounds en vette solo’s bepalen het geluid van de band. The Newts brengen jazz waarop je ook kunt dansen!

Eerder maakte Orpheus al bekend dat het Amsterdam Art Orchestra, Nederlandse crooner en songwriter Pepijn de Wit en de virtuoze jazzpianist Peter Beets op het festival spelen.

De komende weken zal Orpheus de volledige line-up bekend maken. Tickets voor Generations zijn nu te koop voor het Early Bird tarief van €29,50. Meer weten of meteen je tickets bestellen voor het jazzfestival op 21 september? Kijk dan op www.orpheus.nl/generations. Vanaf 5 juni is de prijs voor een ticket €35,-. Aan de deur kosten tickets €39,50. 

Generations wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van Sena Performers