Maaiveld tips van onze programmeur Nicky

Heb jij het programma van Maaiveld al bekeken op www.maaiveldfestival.nl? En was je wellicht een beetje overwhelmed door het enorme aanbod aan optredens en voorstellingen? Geen nood! Ik heb een mooi programma voor je samengesteld! Uiteraard is er nog veel meer moois, maar hiermee heb je al een eerste opzet van hoe je programma eruit zou kunnen zien.

Nieuws > Maaiveld tips van onze programmeur Nicky

Ga je op donderdag 18 mei? Start dan hieronder met lezen. Op Hemelvaartsdag al andere verplichtingen? Scroll dan een alinea verder!

Begin dan om 14:00 uur op het stationsplein bij Släpstick: een komische en muzikale wereldact, die al op vele internationale festivals stond, maar ook al diverse theatertournees in Nederland op zijn naam heeft staan (destijds als 'De Wereldbänd')

Haal een drankje bij de Fonteinbar en draai je rond 15:00 uur om naar de andere kant van het plein: daar speelt dan Kuzko, een superleuk duo die van elk optreden een feestje maakt incl. kostuums en foute danspasjes. Verwacht een swingend optreden in de trant van 'High Musical meets Grease - gone bad - met Alpaca knuffels'. Need I say more?

Zorg dat je rond 15:45 uur richting de Nettenfabriek loopt; want daar begint om 16:00 uur de voorstelling 'Sounds like juggling', waar het woord jongleren een nieuwe betekenis zal krijgen. (let op: voor deze voorstelling moet je een kaartje kopen). Na de voorstelling is er nog van alles te doen bij de Nettenfabriek.. Op het grasveld voor Saxion balanceren op dat moment 3 dansers aan een hoog decorstuk (Panama Pictures), dus ga daar vooral even naar kijken. Of zet een koptelefoon op en ga in een van de hangmatten liggen.. daar ontspan je met lounge muziek of een stukje poetry...

Heb je dan nog energie en concentratie? 

Dan kan je richting de stad - bijvoorbeeld om 17:30 uur naar Oscar en Patrick die een Apeldoorner het hemd van het lijf vragen in hun talkshow Zomaargasten in de Eetkamer óf je gaat eerst een hapje eten en bezoekt om 19:30 uur in Wittenborgh de indrukwekkende monoloog Annet, waarin Bas Keijzer vertelt over zijn ervaringen als maatje voor iemand met dementie. Voor beide voorstellingen heb je wel een kaartje nodig.

Maar wat je ook kiest en waar je ook gaat eten: zorg dat je om 20:00 uur weer terug bent op het Stationsplein. Daar gaan de voetjes van de vloer en gaan de serious hits top 2000 bands ON FIRE!

Lees hieronder door voor als je de volgende dag nog geen plannen hebt; want dan kan je je ook weer de hele middag en avond vermaken op Maaiveld! 

Ga je op vrijdag 19 mei overdag? Lees dan hier verder!

Start om 14:15 uur bij de Nettenfabriek, bekijk de prachtige kostuums van La Piratesse en ontdek haar muziek (Saxion grasveld). Loop dan naar het Stationsplein en haak in bij het optreden van multitalent LAVALU met Fusus. Terwijl je een drankje haalt bij de Fonteinbar zie je vervolgens een locatiedansvoorstelling van De Arnhemse Meisjes bij het Stationsplein. Hoor je ondertussen het geluid van slagwerkinstrumenten? Loop dan een stukje richting de stad, de kans is groot dat je Slagwerkgroep Suona treft, die vanmiddag al musicerend door de binnenstad trekken.

Ga rond 15:45 uur terug naar de Nettenfabriek en bezoek om 16:00 uur het muziektheaterstuk Wasteland, over fast fashion en onze consumptiemaatschappij. In de Drakenbootloods waar de voorstelling ook speelt- kan je vervolgens zelf gelijk aan de slag met jouw eigen aandeel in het redden van onze planeet bij de Fashion Recycle Hub. Voor Wasteland heb je wel een kaartje nodig trouwens. 

Strijk nadien nog even neer in een van de hangmatten voor je dagelijkse portie relaxation en luister naar lounge muziek of poetry. Ook hier: heb je nog een beetje concentratie over?Bezoek dan om 17:15 uur de voorstelling Uitputting, waarin 3 muzikanten alles op alles zetten om door te kunnen blijven musiceren ondanks dat ze fysiek uitgeput raken. Of loop naar de Eetkamer waar Oscar en Patrick om 17:30 uur een Apeldoorner het hemd van het lijf vragen in hun talkshow Zomaargasten.

19 mei overdag aan het werk? Kom dan 's avonds! 

Dans om 19:00 uur de werkdag van je af bij de Rave Sessions in het Ketelhuis (Nettenfabriek)! Onder begeleiding van choreograaf Connor Schumacher en zijn danscrew gaan we helemaal los. Bijkomend voordeel: jij hebt je conditietraining wel weer gehad na deze work-out! Vergeet niet een kaartje te kopen (goedkoper dan je sportschoolbezoek!) Wissel je bezwete t-shirt even om in de wc's en loop dan door naar hetStationsplein waar we om 20:30 onder het genot van een drankje bij de Fonteinbar kunnen genieten van een uniek (gratis) concert van Roxeanne Hazes en het NJO Poporkest!Hopelijk zie ik je op Maaiveld! Laat je me weten wat je van het programma vond? 

Groetjes
Nicky

PS. Heb je kids in de leeftijd tussen 4 en 10 jaar? 

Bezoek dan op donderdag om 14:45 uur of 16:15 uur een vrolijk concert vol Caribische muziek van Izaline Calister & Thijs Borsten. Op vrijdag kan je om 14:00 en 16:00 naar een voorstelling gebaseerd op het prentenboek 'Ik zou wel een kindje lusten'. Beide voorstellingen zijn in het Royal Talens Experience Center, waar je ook met elkaar naar hartenlust kan knutselen. Voor de voorstellingen heb je een kaartje nodig, maar de workshops zijn gratis!