Stembus NPO Klassiek rijdt foyer Orpheus binnen

Dieuwertje Blok haalt stem theaterdirecteur op voor Klassieke Top 400

Van 22 t/m 29 september trekt de Stembus van NPO Klassiek het land in om stemmen op te halen voor de Klassieke Top 400. Op woensdag 27 september ligt Apeldoorn op de route. Voor Theater Orpheus een mooie kans om hun klassieke programma in de spotlights te zetten.

Om 8:30 uur rijdt de elektrische Volkswagenbus met daarin Dieuwertje Blok de foyer van het Apeldoornse theater in. Directeur Mirjam Barendregt staat daar op haar te wachten. In een interview vertelt zij Dieuwertje Blok vervolgens over de start van het nieuwe theaterseizoen. Met daarin natuurlijk speciale aandacht voor de klassieke muziek programmering. Barendregt:

“Zaterdag 16 september trapten we het nieuwe seizoen swingend af met jazzfestival Generations. Woensdag gaat de aandacht naar de klassieke muziek en wat liefhebbers komend seizoen mogen verwachten, van intieme kamermuziek tot groot symfonisch werk. Orpheus biedt een afwisselend programma ook met bijzondere crossovers. Een uitnodiging voor iedereen om kennis te maken met klassieke muziek.”

Het klassieke werk dat volgens Mirjam niet mag ontbreken in de Klassieke Top 400 blijft nog even geheim. Lachend voegt ze toe:

“Wie nieuwsgierig is, is welkom op 27 september om half 9 in Orpheus. En kom dan vooral ook luisteren naar het koffieconcert dat het Noota Saxofoon Duo aansluitend geeft. Een beter begin van je dag ken ik niet.”

Speciaal voor deze gelegenheid is namelijk aansluitend een koffieconcert op het podium van Orpheus’ Restaurant O55. Saxofonisten David Cristóbal Litago en Marijke Schröer vormen samen het Noota Saxofoon Duo. Gewapend met een auto vol saxofoons zorgen zij voor een afwisselend programma, met daarbij mooie verhalen en uitleg over de verschillende soorten saxofoons. Tickets à € 5 zijn verkrijgbaar via deze link.