KinderKaravaan 2023: Blije gezichtjes en schaterlachen in het park!

In de laatste weken van de zomervakantie hoorde je in de parken van Apeldoorn, Zutphen, Lochem, Klarenbeek en Beekbergen; Au!, boem, en veel schater lachende kinderen!


De voorstelling AU! Van Plan-D was iedere dag in een ander park te zien. Vrij toegankelijk en super vermakelijk voor kinderen in de basisschool leeftijd en ouders/verzorgers. 

Het was een vrolijke dansvoorstelling over pijn... Over pijn hebben en pijn doen. Over een kapotte knie en een bult op je kop. Over een gebroken hart, dat in duizend stukken op de grond ligt. Over een traan die over je wang rolt, omdat die ene gemenerik je weer eens heeft gepest. Au! laat zien dat het leven niet alleen maar roze koek met slagroom en vlaggetjes voor de ramen is, maar dat het ook behoorlijk pijn kan doen. En hoe naar kan die pijn voelen als je van je fiets bent gevallen, je achterover kukelt van het klimrek of als je beste vriend hand in hand loopt met een ander. Wat doe je dan, hoe vind je troost en krabbel je weer overeind? Eén van de spelers was zijn witte konijn kwijt, aan het eind van de voorstelling werd die gelukkig gevonden en konden alle kinderen nog even met de konijntjes spelen. 

Marij Wools (Orpheus);  “Het was fantastisch om te zien dat ouders en BSO’s in grote getalen naar de KinderKaravaan kwamen. Iedere dag waren alle kleedjes goed gevuld en genoten kinderen van de dansvoorstelling”. 


Te gek dat we de KinderKaravaan na 5 jaar Apeldoorn, nu succesvol uit konden breiden met parken in Beekbergen, Klarenbeek en Zutphen en Lochem in samenwerking met Theater Hanzehof en Schouwburg Lochem.

Van BSO de Schatkist in het Mheenpark ontvingen we de volgende reactie; ‘De kinderen vonden het echt heel leuk en voor ons een mooie manier om ze kennis te laten maken met theater’

Leuk om te weten! Kenniscentrum, VeiligheidNL haakte zo mooi in op deze voorstelling met Risicovol spelen? Doen! | Kinderveiligheid.nl  dat we de samenwerking op hebben gezocht en we hele leuke ‘goed gebotst’ stickers uit mochten delen aan alle kinderen in de 2de week van de KinderKaravaan.  

Om jeugdtheater te stimuleren in Gelderland heeft de Provincie Gelderland subsidie verstrekt voor de KinderKravaan in 2023 en 2024 dus noteer volgend jaar de laatste twee weken maar alvast in de agenda!

De KinderKaravaan met AU! is een productie van Plan-D i.s.m. Theater Orpheus, Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof.


Met dank aan:
Concept/dans: Andreas Denk
Spel en dans: Claire Hermans, Tijmen Teunissen, David Feenstra
Productie: Linu van der Werf
Techniek: Hannah Luiten
Coördinator: Marij Wools 
Eindregie: Bram de Goeij
Muziek: Wiebe Gotink
Decorontwerp: Andreas Denk
Kostuums: Dorine van IJsseldijk
Repetitor: Wendy Grin

Bekijk het videoverslag van RTV Apeldoorn 
Lees het artikel van Apeldoorn direct: KinderKaravaan in het Zuiderpark