Je bezoek

Welkom bij Theater Orpheus!

Openingstijden

Aangepaste openingstijden in verband met corona

In verband met de coronamaatregelen is de theaterkassa op dit moment gesloten en zijn we telefonisch niet bereikbaar. Voor vragen kun je per e-mail contact opnemen via kassa@orpheus.nl. Het kan wat langer duren dan je van ons gewend bent voordat je antwoord krijgt. Excuses voor het ongemak, we vragen om je begrip.

Heb je gereserveerd in restaurant O55, dan vragen we je om binnen het gereserveerde tijdslot te komen om de inloop te spreiden.

Parkeergarage

De parkeergarage is 24 uur geopend.  
Lees hier meer informatie over parkeren.

Bereikbaarheid

Theater Orpheus ligt aan de rand van het Apeldoornse stadscentrum en is uitstekend bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer.

Klik hier voor meer informatie over bereikbaarheid, route, parkeren en openbaar vervoer

Toegankelijkheid

Ook bezoekers met een beperking bezorgen wij graag een onbezorgd avondje uit. Daarom zijn al onze zalen en horecafaciliteiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook mensen met een visuele beperking, doven en slechthorenden, of als je slecht ter been bent kunnen genieten van ons theater.

Alle informatie over toegankelijkheid is te vinden op deze pagina.

Zalen

Theater Orpheus is een van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. Het theater heeft 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 242 tot 1300 plaatsen. Van de indrukwekkende Hanoszaal met haar fenomenale akoestiek, de klassieke Rabobankzaal met haar rode pluche, tot de intieme Altioszaal.

Bekijk hieronder al onze zalen in detail en bekijk de plattegronden per zaal.

Huisregels

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en om onaangename verrassingen zo veel mogelijk te voorkomen, hebben we onze belangrijkste huisregels op een rijtje gezet.

Tickets

Het is niet toegestaan ticket(s) door te verkopen aan derden dan wel de ticket(s) op enige andere manier op commerciële wijze direct of indirect aan derden te verstrekken.

Te laat?

Het is erg storend voor de artiest(en) én de bezoekers om laatkomers nog de zaal in te laten als de voorstelling al begonnen is. Daarom kunnen we laatkomers pas ná de pauze toelaten in de zaal. Wij verzoeken je daarom tijdig aanwezig te zijn. We heten je graag welkom met een kopje koffie/thee vanaf een uur voorafgaand aan de voorstelling.

Consumpties

Het meenemen van consumpties in de zaal is niet toegestaan. Het openen van een zakje of een snoeppapiertje kan storend werken. Consumpties kun je vooraf, in de pauze en na de voorstelling nuttigen in de foyers.

Fotograferen, geluidsopnames en mobiele telefoon

Op alle voorstellingen en concerten is copyright van toepassing. Daarom is het maken van beeld- en geluidsopnamen niet toegestaan. Ook wordt het gebruik van een mobiele telefoon, al dan niet voor filmen of fotograferen als zeer storend ervaren door zowel artiesten als medebezoekers. Wij verzoeken je daarom vriendelijk bij het betreden van de zaal je mobiele telefoon uit te schakelen.

Verplichte garderobe

Met het oog op een mogelijke ontruiming bij een calamiteit, is het op last van de brandweer niet toegestaan je jas mee te nemen in de theaterzaal. Je kunt je jas en/of tas kosteloos afgeven bij de bewaakte garderobe in de foyer.

Roken

Theater Orpheus is een rookvrije omgeving. Buiten bij de ingangen mag gerookt worden.

Stoelverhogers

Stoelverhogers zijn gratis te verkrijgen voorafgaand aan de voorstelling bij de informatiebalie. Op last van de brandweer is er per zaal een maximaal aantal afgesproken. Het kan dus voorkomen dat indien er een grote vraag is wij je geen stoelverhoger meer mogen geven.