Ron Adelaar

Minimal Music

De Nederlandse pianist Ron Adelaar (1960) wordt in snel tempo bekend door zijn neoklassieke en meditatieve pianomuziek, geïnspireerd door Ludovico Einaudi, Nils Frahm en Ólafur Arnalds. Adelaar is al 40 jaar pianist/dirigent in de kerk, maar sinds hij in 2018 in zijn thuisstudio zijn eigen neoklassieke piano composities begon op te nemen krijgt hij steeds meer (wereldwijd) succes.

Inmiddels scoorden zijn nummers bij elkaar 170 miljoen streams op Spotify. Zijn meest beluisterde nummer Pavane alleen al staat op meer dan 14 miljoen streams.

In 2022 bracht hij zijn eerste album RISE uit, gereleaset op (familie) label Andante Piano waar hij als A&R samen met zijn zoon Ivo werkt. In september 2023 verschijnt zijn tweede album Reflections.

Ron Adelaar’s pianocomposities dragen bij aan ontspanning, meditatie of het behouden van concentratie en focus tijdens werk en studie. Het is altijd Ron’s passie geweest om eigen composities te creëren en te delen met anderen. Via de streaming platforms doet hij dat inmiddels met de gehele wereld.

Tijdens WintersKlassiek speelt Ron Adelaar 2 keer hetzelfde concert, om 18:30 uur en om 20:30 uur in de Rabobankzaal.