Recensies Mozarts Zauberflöte - The Next Generation

Na het succes van de grootschalige succesvoorstelling Amadeus (2019) brengen regisseur Theu Boermans en zijn vaste team nu de opvolger: Mozarts Zauberflöte – the next generation, een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest. Zoals in de eerste voorstellingen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers. 

Recensies > Recensies Mozarts Zauberflöte - The Next Generation

De muziektheatershow van Theu Boermans i.s.m. OPERA2DAY en de Theateralliantie viel goed in de smaak. Op deze pagina lees je de recensies. 

Mozarts Zauberflöte - The Next Generation is van 26 - 28 oktober te zien in Orpheus!

Recensieoverzicht

Klik op een recensie hieronder om het volledige artikel te lezen.

Eva Peek
NRC ★★★
"Het mag daarmee duidelijk zijn: deze voorstelling van Theateralliantie & Opera2day vat het seksisme van het originele libretto van Emanuel Schikaneder direct bij de horens. Boermans en Van Deursen schreven geslaagde grappen en goed gevonden teksten. Er is visueel spektakel, en na afloop leek het publiek absoluut vermaakt."
Esther Kleuver
De Telegraaf ★★★
"Qua humor is het allesbehalve fijnbesnaard, bijna kritisch zelfs. Tegelijkertijd is de voorstelling alsnog verrassend, onderhoudend en vlot, blijft de muziek van Mozart fier overeind en is bijvoorbeeld Jasper van Hofwegen hartverwarmend als Papageno."
Patrick van den Hanenberg
Het Parool
"Dystopische Zauberflöte van Theu Boermans is aantrekkelijk voor álle theaterliefhebbers. De muziek van Mozart, met een aantal overbekende aria's, blijft overeind, gezongen door een cast die nergens een steek laat vallen - met name de Vlaamse musicalactrice Sofia Ferri (Pamina) en haar toneelmoeder, coloratuursopraan Svenja Gabler, zorgen voor rillingen van Loepzuiver genot - en een orkest onder leiding van Hernán Schvartzman, die een extra swing aan de partituur geeft."
Musicalnieuws.nl
"Vanaf het eerste moment weet je dat dit geen gewone voorstelling gaat worden. De entree van Jasper van Hofwegen als Papageno met zijn geschoten ganzen is al direct hilarisch. Roman Brasser als Tamino is erg innemend en zijn spel en zang is erg sterk. Dit geldt ook voor Svenja Gabler als Koningin van de nacht en de 3 prachtige amazones: Maartje Rammeloo, Lucie van Ree en Ingeborg Bröcheler. Maar ster van de show is toch wel Sofia Ferri als Pamina. Haar aria is echt het hoogtepunt van de show en ze verdient ook nog eens alle complimenten voor haar sterke spel."