Onthulling 'Vriendjesschool van het jaar' verkiezing 23/24

Vandaag hebben heeft Orpheus de winnende basisscholen van de 'Vriendjesschool van het jaar' verkiezing bekend gemaakt op de schoolpleinen. De drie winnende scholen mogen hun groep 8 eindmusical opvoeren in de Rabobankzaal van Theater Orpheus. In totaal hebben 12 leuke Apeldoornse basisscholen zich aangemeld. De jury had dus een lastige taak! Waar de jury vooral blij van werd? Als ze zag dat de leerlingen er echt zelf druk mee bezig zijn geweest en hun eigen creativiteit zichtbaar was.

"We gunnen natuurlijk alle kinderen dat podium, dat maakt het extra lastig om uit zoveel enthousiaste inzendingen een keuze te maken." 

De jury bestond uit...

De jury werd vertegenwoordigd door de drie onderwijsgroepen (PCBO, Leerplein 055 en Veluwse onderwijsgroep) en Theater Orpheus bestaande uit;

Sharon Nieuwenhuisen, directeur van De Regenboog Osseveld, Margriet Biewenga, ondersteunend directeur binnen de Veluwse onderwijsgroep, Bekir Köroğlu, Beleidsadviseur onderwijskwaliteit bij Leerplein 055 en als voorzitter van de jury was Mirjam Barendregt, directeur van Theater Orpheus aangeschoven.   


Dit zijn de drie winnaars!

1. KBS Eloy Ugchelen
2. PCBO De Sjofar de Maten
3. OBS De Marke

De nummer 1 dit jaar is KBS Eloy uit Ugchelen, zij wilde met hun filmpje ‘Matties’ worden met Orpheus en dat is gelukt! Jullie zijn dé Matties van Orpheus van dit schooljaar en winnen de 'Vriendjesschool van het jaar' verkiezing. Zij winnen niet alleen de groep 8 eindmusical bij Orpheus, maar krijgen ook een voorstelling op het schoolplein voor de hele school!  

De nummer 2 is de PCBO De Sjofar de Maten, met hun eigen nummer 'We wan’t go to Orpheus' én zelfs een eigen dansje. Zij mogen ook hun groep 8 musical in Orpheus opvoeren. 

De nummer 3 is OBS De Marke. Het enthousiasme spatte van het scherm in het filmpje! De groep is zelfs door weer en wind helemaal naar Orpheus gefietst om de jury via de video te overtuigen. Zij mogen hun groep 8 musical ook in Orpheus opvoeren.

De winnaars zijn vandaag verrast op hun eigen schoolplein, en krijgen uiteraard een persoonlijk bericht van Theater Orpheus. Alle andere deelnemende scholen, heel erg bedankt voor jullie creatieve inzendingen. We hopen jullie natuurlijk ook snel te zien in ons theater bij een leuke voorstelling of bij de Vriendjesdag op 24 maart 2024.

Meer informatie over de Vriendjesdag vind je hier.