Vriendjesdag 2024

zo 24 mrt 2024 12:30 - 17:00
zo 24 mrt 2024
12:30 - 17:00
  • zo 24 mrt 2024
    12:30 - 17:00
    Orpheus
  • Ouders hebben ook een ticket nodig. Een bezoek aan de voorstellingen is bij de prijs inbegrepen.

Ervaar de magie van het theater tijdens onze jaarlijkse Vriendjesdag. Een feestelijke dag waarop kinderen kunnen verdwalen in de wereld van het theater. We organiseren toffe workshops en rondleidingen achter de schermen. Om 13:00, 14:00 en 15:00 uur spelen er leuke voorstellingen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ook in de foyer hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Knutselen, silent minidisco, glittertatoos noem maar op! En voor de ouders is er een lekkere bitterballenbak, want de kinderen vermaken zichzelf wel deze dag!

Vriendje van Orpheus

Ben jij tijdens de Vriendjesdag betoverd door de wereld van het theater? Er is veel vaker iets te beleven in Orpheus! Na jouw bezoek aan de Vriendjesdag ontvang je automatisch maximaal 4 keer per jaar onze Vriendjesnieuwsbrief met daarin de leukste theaterweetjes en informatie over kindervoorstellingen. Zo hoef je helemaal niks te missen! Zien we je snel weer?

Programma

TG Koek & Ui - Echt wel! (4+)

Sam is een echte jokkebrok. Ze jokt over van alles. Eigenlijk spreekt ze zelden de waarheid.

“Ik ben in alle landen van de wereld geweest. Ik kan wel 10 meter hoog springen. Mijn scheetjes ruiken naar worteltjestaart. Ik ren sneller dan een cheeta. Ik ben familie van een koning. Ik heb gevochten met krokodillen.
Ik ben de slimste persoon op aarde.”

Ze vertelt leugen na leugen. Maar is het wel verstandig om te liegen? En wat gebeurt er als je zo vaak jokt?

‘Echt wel!’ is een humoristische voorstelling over jokken, vriendschap en jezelf zijn.

De Hermannen - Herman, we have een probleem (8+)

Vlieg je met de lichtsnelheid van je problemen vandaan? Of ga je er recht op af en draai je er niet omheen? Om die vraag draait het in deze razendsnelle nieuwe voorstelling van De Hermannen. Het draait om de aarde, waar het een zooitje is. Het draait om de maan, waar De Hermannen heen willen. Keren ze de mensen op aarde de rug toe, of draaien ze toch om?

Deze hilarische familievoorstelling gaat weer van de nok van het theater tot achterin de zaal. De Hermannen doen waar ze goed in zijn: gekke dansjes, hilarische tekstjes, ze rappen erop los en in een vindingrijk decor van meuk en spullen maken ze natuurlijk ruzie zoals alleen De Hermannen dat kunnen. Maken ze het weer goed? Tuurlijk! Alleen samen kom je eruit.