Een pakketreis vol verrassingen!

Wat een geluk heb je, als je deze zomer helemaal nergens heen hoeft, geen reis geboekt hebt! Gelijk heb je, voor zon en aangename temperaturen hoef je niet naar het zuiden. Sterker nog: voor het ultieme zomergevoel, ontspanning, opwinding van nieuwe ontdekkingen én voor samen genieten moet je bij Orpheus zijn! Want Orpheus Speelt Buiten!

Jouw theater biedt deze zomer opnieuw een pakketreis vol theaterverrassingen. Tien vrijdagen in de zomervakantie is er een buiten optreden. Veel moois dus, voor jong en ouder! “Van cabaret tot jeugdvoorstellingen, van klassieke muziek tot pop en dans in zo’n beetje alle vormen”, belooft Nicky van Rossum, Orpheus’ programmeur van dienst. Vorig jaar startte Orpheus met het zomerse concept van buitenvoorstellingen in vakantietijd. “Dat smaakte naar meer, dus dit jaar pakken we door. We beginnen op tijd met jeugdvoorstellingen om 14.00 uur en 16.00 uur. Op sommige dagen hebben we matineevoorstellingen. En natuurlijk avondvoorstellingen, die wat vroeger dan gebruikelijk beginnen, om 19.30 uur al.” De ticketprijs is vriendelijk, vakantie vieren is al duur genoeg. Voor €12,50 koop je een kaartje. De jeugdvoorstellingen zijn al voor €7,50 te bezoeken.

ʻʻWe gaan gewoon lekker door, ons seizoen kent geen zomerstop meer. Dat is goed nieuws voor al onze fans!ʼʼ

Proeven
Het leuke van theater op de stoep, van Orpheus Speelt Buiten…? Nicky van Rossum: “We gaan gewoon lekker door, ons seizoen kent geen zomerstop meer. Dat is goed nieuws voor al onze fans! Buitenvoorstellingen zijn laagdrempelig en dat maakt dat Apeldoorners en mensen die in deze omgeving vakantie vieren ongelimiteerd kunnen proeven van wat we te bieden hebben. Elke vrijdag van 28 juni tot en met eind augustus is bij Orpheus buiten iets te beleven, waar je kunt aanschuiven.” Dans is opnieuw een belangrijk ingrediënt van de vele zomeractiviteiten van Orpheus. Van 9 tot en met 13 juli host Orpheus de finales van het internationale dansevent Global Dance Open. “Honderden dansers zullen hier verblijven en daar zal Apeldoorn zeker veel van meekrijgen. Natuurlijk haakt het zomeravondprogramma van 12 juli hierbij aan: Nederlandse dansers presenteren een speciaal samengestelde voorstelling met mix van hiphop en moderne dansacts, met als hoofdact Keshaw & Hamiro, winnaars van het Café Theater Festival.”

Dans verbindt
Ook Mirjam Barendregt begint over dans als ze aan Orpheus Speelt Buiten én Global Dance Open denkt. “Voor ons is dans van grote waarde; dans verbindt. Naast professionele gezelschappen als Introdans en Scapino die we jaarlijks naar Orpheus halen zien we dat belangstelling voor elke vorm van dans hard groeit. Kijk naar professionele shows met urban dance en hiphop, kijk naar de populariteit van programma’s als So You Think You Can Dance. Plezier in dans – kijken, beleven, meedoen – groeit. Die beweging willen wij als theater faciliteren en met zoveel mogelijk mensen delen. Tijdens Global Dance Open zie je wat allemaal mogelijk is op het gebied van dans. Je zult je verbazen, energie voelen, vrijheid ervaren. En wie weet krijg je zin om zelf te dansen!” Heb je er al zin in? Begint het al te borrelen dat zomerse avondje theater? Helemaal goed! Check vooral de programmering, de leukste bestemmingen on stage buiten. Jouw ideale zomeravond wordt compleet met een drankje en een snack, te bestellen bij de gezellige buitenbar.

 

Comedy Camper

Orpheus Speelt Buiten
vr 26 jul 2024 19:30 - 20:45

Molletje Bim

Orpheus Speelt Buiten (2+)
vr 2 aug 2024

Muziekzomer Gelderland

Bram van de Glind presenteert: MIRRORS

Orpheus Speelt Buiten
vr 9 aug 2024 15:00 - 16:15

Klapstoelkabaret

Een pop-up podium voor cabaret en kleinkunst

Orpheus Speelt Buiten
vr 16 aug 2024 19:30 - 20:45

Singer-Songwriter Middag

MAYA, Eddie Solomon & Cloud Cukkoo

Orpheus Speelt Buiten
vr 23 aug 2024 15:00 - 16:00

P.J.M. Bond

Hemingway en Parijs

Orpheus Speelt Buiten
vr 30 aug 2024 19:30 - 20:45

Verheug je ook op...

André het astronautje 4+ , waarin een kleine jongen antwoorden zoekt op vragen als: hoe word je een goede astronaut? En wat vertellen de planeten ons? In deze solovoorstelling hoor je niet alleen André Kuipers, maar ook de unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West. Op speelse wijze maken kinderen kennis met ruimtevaart, het leven als astronaut én onze kwetsbare planeet. Deze theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het astronautje, laat zien hoe wondermooi onze aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en dat je dromen waar kunt maken.

Country
Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings en Kris Kristofferson zijn samen verantwoordelijk voor de mooiste liedjes van Amerika en vormden de topformatie Highwaymen. Zanger, gitarist, pianist en kunstschilder Erik Neimeijer vertelt de mooiste verhalen, zingt de prachtigste liedjes en belicht deze grootste ego's van de countrymuziek.

De Comedy Camper is weer on tour en doet natuurlijk Apeldoorn aan! Wat past Orpheus Speelt Buiten goed bij zo’n kwartet van cabaretiers die met een unieke zomervoorstelling (open)luchttheaters, festivals en pop-up evemenenten aandoen. Vier voor de prijs van één, kom daar maar eens om!

Net zo zomers en luchtig is de performance van Klapstoelkabaret. Reizend kriskras door Nederland brengt dit mobiele podium deze zomer het ware festivalgevoel naar Apeldoorn. Zin in een vrolijke voorstelling in de buitenlucht? Dan is dit een aanrader! Met één kaartje zie je optredens van twee artiesten uit de Klapstoelselectie: cabarettalenten die al grote prijzen wonnen maar ook nieuwkomers met potentie. Kom, neem plaats en laat je verrassen!