Off Broadway musicals

Nieuwe lichting makers groeit met hulp van publiek

Voor ons theater is musical van onschatbare waarde: van grote landelijk reizende producties tot nieuwe kleine artistieke musicals; we halen ze allemaal graag naar Apeldoorn! Laatstgenoemde categorie; de vernieuwende en zeer interessante pareltjes kunnen zomaar uitgroeien tot nieuwe klassiekers! Het zijn Off Broadway-producties, een naam die refereert aan theaters met 99 tot 499 zitplaatsen in New York waar nieuwe producties én nieuwe makers kansen krijgen, vaak met hulp van publiek. Orpheus’ vurige wens is dat een nieuwe lichting musicalmakers met nieuwe verhalen het genre een boost zal geven en ook jonger publiek zal verleiden.

Tot groot geluk van enkele grote theaters waaronder Orpheus ontstond in 2021 MusicalMakers, een ontwikkelplek voor eigentijdse musicals en een kraamkamer voor nieuwe makers en nieuwe verhalen. 

Aanraders in de categorie Off Broadway!

Naast de work-in-progress musicals van MusicalMakers zijn er diverse andere nieuwe kleine zaal musicals te bezoeken. Je leest erover in ons Magazine. Hieronder zie je alle Off Broadway musicals die dit seizoen te zien zijn.

Voorstellingen in dit thema