De complete line-up van Maaiveld Festival is bekend!

DERDE EDITIE VAN MAAIVELD FESTIVAL OP 8 EN 9 MEI MET DOUWE BOB & NJO POPORKEST, SVEN RATZKE & ORKEST DE EREPRIJS EN MEROL!  

Een voorstelling in een Antonov2-vliegtuig die luistert naar de naam BOOT, levensgrote frietbakjes op het Stationsplein waar je in kunt liggen om muzikale verhalen te snacken, een geluidsinstallatie van LEGO, een vouwcaravan als podium voor circus en slapstick en een spannende dansvoorstelling op een dak in het kanaal. Douwe Bob met het NJO Poporkest op woensdag, Sven Ratzke en Orkest De Ereprijs op donderdag en MEROL die Maaiveld Festival afsluit. En hoe klinkt een kriebel in je buik eigenlijk? De derde editie van Maaiveld Festival op woensdag 8 mei en donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, wordt spectaculair! Op deze dagen geniet je in Apeldoorn van bijzondere, unieke en ongewone optredens en interactieve installaties op verrassende binnen- en buitenlocaties op en rond het Stationsplein en de Nettenfabriek.  

  

Douwe Bob brengt samen met het NJO Poporkest op de openingsavond van Maaiveld Festival zijn grootste hits ten gehore. Hij lanceerde in februari van dit jaar het zesde studioalbum Where Did All The Cool Kids Go. Tijdens Maaiveld Festival speelt hij samen met het NJO Poporkest niet alleen nummers van deze gloednieuwe plaat maar natuurlijk ook bekende nummers als Multicoloured Angels, Slow Down en Shine. Gegarandeerd een groot muzikaal feest en een fantastische aftrap van de derde editie van Maaiveld Festival!  
 
Voor het concert van Douwe Bob en het NJO Poporkest kun je al genieten van de openluchtvoorstelling Knock, knock who’s there van Boost Productions; een magistrale combinatie van circus en slapstick in en op een gestileerde caravan. In Station Royaal vind je het werk dat Kim Laugs maakte van bewegende LEGO-onderdelen. Dit prachtige geluidskunstwerk vormt de opmaat naar de LEGO-tentoonstelling die vanaf 21 april te zien en te beleven is in CODA Museum. In de levensgrote frietbakjes van Snackgelok lig en luister je op beide festivaldagen naar een muzikale compilatie van audiofragmenten waarin mensen vertellen over het geluksgevoel van consumeren. Naast het dopaminegenot komt ook de keerzijde aan bod, want wanneer is het eigenlijk genoeg? BOOT is de titel van de korte voorstelling die op beide dagen gespeeld wordt in het Antonov2-vliegtuig op het Stationsplein.  

Op donderdag staan Sven Ratzke en Orkest De Ereprijs garant voor een spectaculair middagconcert. Sven Ratzke is een veelzijdige, getalenteerde Nederlands-Duitse artiest die vooral bekend staat om zijn werk in het cabaret- en chansongenre. Hij bracht pers en publiek de laatste jaren in vervoering met zijn Bowie-voorstellingen Starman en Where Are We Now. Met Orkest De Ereprijs speelt hij op donderdagmiddag een aantal bekende nummers en een muziekstuk dat speciaal gearrangeerd is voor het veertienkoppige orkest. MEROL sluit de tweede festivaldag af op het hoofdpodium. Met haar eigenzinnige teksten die reflecteren op de tijdgeest is ze een unieke stem in de hedendaagse muziekscene. Vanaf haar doorbraak met de single Lekker Met De Meiden (2018) verovert ze de harten van Nederland en België. Ze lanceerde in 2022 haar debuutalbum Troostprijs en verkocht binnen no-time alle zalen in de lage landen uit. Ze speelde op festivals als Lowlands, Pukkelpop, Best Kept Secret en Rock Werchter en zette met haar daverende liveshows alle tenten op zijn kop. Maar voor de spetterende slotakkoorden van MEROL klinken, is het de beurt aan The Cool Quest XL met een mix van soulvolle zang, hiphop, indiepop en alternatieve muziek. De slagwerkgroep Suona van de Apeldoornse muziekvereniging Prins Bernhard zorgt op de tweede festivaldag in de Apeldoornse binnenstad voor een krachtige Maaiveldparade. 

 Over het geluid van een kriebel in je buik hebben Oorkaan, de Nationale Opera en Ballet en Philharmonie Luxembourg een prachtige productie met viool, zang en dans gemaakt voor kinderen vanaf 2 jaar, te zien en te beluisteren op de tweede festivaldag. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen op dezelfde dag naar Wakkerland, een modern sprookje over een dromerig en moedig kind dat strijdt voor de natuur. Liever zelf aan de slag? Dan zijn kinderen vanaf 4 jaar op donderdag welkom bij KOLÓ; een mix van een workshop en een voorstelling waarbij je kijkt, luistert en zelf muziek maakt. En dat dak dat bij de Freulebrug in het Apeldoorns Kanaal ligt? Dat is het podium waar het gezelschap Vloeistof op beide festivaldagen Hellend Vlak speelt, een dansvoorstelling in het licht van klimaatverandering. 

Meer weten, het volledige programma bekijken of tickets kopen voor een van de kinder- en jeugdvoorstellingen? Dan kun je terecht op www.maaiveldfestival.nl.   

Samenwerking  
Maaiveld Festival wordt georganiseerd door ACEC, CODA, GIGANT, Orpheus, Nationale Jeugdorkesten Nederland en Orkest De Ereprijs. Deze culturele instellingen hebben in samenwerking een festival ontwikkeld dat spannende, verrassende, ongewone en onverwachte verbindingen legt tussen verschillende muziekgenres, podiumkunsten en de beeldende kunsten en in 2022 de eerste editie beleefde. De gemeente Apeldoorn, Sena Performers, Het Cultuurfonds en het VSBfonds steunen het festival met financiële bijdragen. Daarnaast stellen tal van organisaties hun locaties beschikbaar, van Station Royaal en Ketelhuis tot Drakenbootloods, Wittenborg University en Hogeschool Saxion. Zo wordt Maaiveld Festival ook een feest van de ontdekking!  

 
Informatie en tickets | Maaiveld Festival | woensdag 8 mei, 17-23 uur | donderdag 9 mei, 14-22 uur  
Maaiveld Festival is grotendeels gratis toegankelijk, maar voor een aantal optredens en kindervoorstellingen is een ticket noodzakelijk. Op www.maaiveldfestival.nl vind je het volledige programma. Hier koop je ook je tickets. Tijdens het festival zijn tickets, indien nog beschikbaar, verkrijgbaar bij de festivalkassa op het Stationsplein