Deelnemers SHOW Apeldoorn bekend!

Afgelopen vrijdag 16 juni vond de voorronde van SHOW Apeldoorn 2023 plaats in de Altioszaal in Orpheus. Het is de zevende keer dat SHOW Apeldoorn wordt georganiseerd, er deden ruim 20 talenten auditie voor een plekje in de eindejaars show van Theater Orpheus.

De talentvolle Apeldoorners lieten zien wat zij in huis hebben. Alle disciplines kwamen voorbij; Een tissue act, cabaret, drums, toneel, gitaar met zang, rap, en een aantal zangers en zangeressen! De jongste deelnemer was 10 jaar en de oudste 65 jaar. De jury had een lastige taak met zoveel talent uit Apeldoorn. Dookje Engelhard (muzikaal leider), Fabrizio Ranalli (toneelmeester) en Marij Wools (Orpheus) hebben samen 10 deelnemers gekozen die een op het lijf geschreven rol krijgen in SHOW Apeldoorn 2023.

De 10 deelnemers die zijn geselecteerd zijn:
Pieter Lammens, Imola Pialla, Lynn Wielaard, Bastiaan Prasa, Ronkje Berkhof, Yentl Voortman, Brigitte de Hoog, Sterre Beumer, Emma de Wit en Cayden Bongers. Wil je de acts bekijken? Klik dan hier.

Deze zomer gaat Dookje Engelhard aan de slag met het schrijven van het script en het bepalen van de muziek waarbij de deelnemers een op het lijf geschreven rol krijgen. Kim de Fuijk is de regisseur van het stuk en zorgt dat iedere deelnemer tot zijn/haar recht komt in het stuk. Orpheus zorgt voor de spotlights en dat de deelnemers zich echte artiesten voelen. We starten na de zomer met een scriptlezing en een coachingsdag bij Gigant. De repetitie periode zal in november en december plaatsvinden zodat er eind van het jaar een fantastisch stuk staat. Zo creëren we samen een eigen SHOW door Apeldoorners voor Apeldoorners op 29 december 2023 om 19.00 uur in de Rabobankzaal van Theater Orpheus. De ticketverkoop gaat na de zomer van start. 

SHOW Apeldoorn komt tot stand in samenwerking met Gigant en met behulp van een bijdrage het Partnerpodium van Orpheus.