Klassieke première in Orpheus

Honderd jaar Maria Callas, dat viert symfonieorkest Phion met Francis van Broekhuizen. 

Honderd jaar Maria Callas, dat viert symfonieorkest Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel met Neerlands leukste sopraan, Francis van Broekhuizen. Het wordt een ode aan een van de beroemdste operazangeressen van de afgelopen honderd jaar. En de première, die is in Theater Orpheus!

Een van de beroemdste operazangeressen van de afgelopen honderd jaar: Maria Callas, geroemd om haar bijzondere stemgeluid, haar ongelooflijke muzikaliteit en haar fenomenale acteertalent. Ze kon vrijwel alles zingen, haar stem klonk soms als een donker glanzende mezzosopraan, terwijl ze ook de stemacrobatiek van een echte coloratuursopraan beheerste. Ter gelegenheid van haar honderdste geboortejaar staat zij centraal in dit bijzondere bio-concert van Phion: haar glansrijke carrière, haar grootste successen, maar ook haar persoonlijke leven, haar teleurstellingen en schandalen.

Voor de vertolking van een echte diva heb je een groot zangeres nodig. Francis van Broekhuizen is zo’n prima donna. Voor Francis is er weinig mooiers dan een avond vertellen over het turbulente jetset-leven van deze grootheid. En dan ook haar grootste aria’s te zingen. Aria’s die volgens Joris Nassenstein, manager artistieke zaken van Phion, een relatie hebben met de avontuurlijke levensloop van Callas. In een interview met Orpheus Magazine vertelt hij:

“Het is fascinerend hoe haar persoonlijke levensloop samenvalt met de dramatiek van de rollen die ze zong.” 

Francis koestert haar leven lang een grote bewondering voor Maria Callas. Zij kruipt in de huid van haar beroemde idool en vertelt en bezingt haar bewogen levensverhaal met haar mooiste aria’s. Joris Nassenstein:

“Verwacht een muzikale, biografische vertelling met vele aria’s die Callas zo beroemd maakten. Waaronder Habanera uit Carmen van Bizet, Casta Diva uit Bellini’s Norma, een aantal van Puccini waaronder Vissi d’Arte en van Verdi, Rossini en Donizetti. Ook als je geen operakenner bent, ken je deze aria’s”.

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus:

“Een première is altijd speciaal, niet alleen voor het orkest, solisten of een gezelschap, maar ook voor ons. Muziek en muziektheater zijn speerpunten voor Orpheus en Phion is een van onze vast bespelers, mooi dat dat in deze première samenkomt. En Francis van Broekhuizen komt graag in Orpheus. Zij vindt Orpheus een van de fijnste podia om op te treden.” 

De première van Maria Callas 100 jaar – een leven in aria’s is op zaterdag 25 november in de Hanoszaal van Theater Orpheus. Koop snel je tickets voor deze première via deze link