Orpheus en Zuid Doet Samen brengen theater naar Zuid!

Zuid Doet Samen en Orpheus hebben de handen ineen geslagen en gaan samen theatervoorstellingen programmeren voor jong en oud in Buurthuis Ons Honk. Hiermee brengen ze het theater naar de wijk, speciaal voor de bewoners van Zuid.

Nieuws > Orpheus en Zuid Doet Samen brengen brengen theater naar Zuid!

Ons Honk is een gezellig buurthuis waar uiteenlopende activiteiten voor en door de buurt worden georganiseerd. De organisatie achter het buurthuis ‘Zuid Doet Samen’ is van groot maatschappelijk belang in de wijk en speelt in op de behoefte van de bewoners. Zo ook op de behoefte aan cultuur. Zuid doet samen nam daarom contact op met Orpheus. “Theater Orpheus wil dat theater toegankelijk is voor iedereen en daarom past deze samenwerking zo mooi in onze Theater van de Stad visie, zegt Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus. Een Theatervoorstelling inspireert en is gewoon hartstikke leuk!” aldus Marij Wools, Programma coördinator Theater van de Stad. De eerste voorstelling in deze samenwerking, ‘Hé Koe, waar ga jij naartoe’, is op dinsdag 14 maart in het buurthuis. 

Hé Koe, waar ga jij naartoe

Een vrolijke voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joes. Voor iedereen die zin heeft in een loeigoeie voorstelling! Na afloop mag je zelfs BOE roepen! Het prentenboek is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van koe Leonarda 12, die tijdens de watersnoodramp van juli 2021 in Limburg 100 km door de Maas zwom.

Koe verveelt zich. Ze is het geloei moe en wil wel eens wat anders eten dan gras. Koe duikt in de rivier om iets nieuws te ontdekken. Maar als koe ver van huis is, is het water wel erg koud en diep. Ze mist haar warme bed van stro. Komt koe weer veilig thuis?

Meer informatie en tickets

De voorstelling ‘Hé Koe, waar ga jij naartoe’ is op 14 maart om 15.30 uur te zien in Buurthuis Ons Honk in Zuid.