Sofie & Evi maken mee in Orpheus

Jongeren community / Loo / organiseerden Math With Menno & de Afterparty voor The Prom

Namen: Sofie & Evi Winkelman
Wat: Zitten in de jongeren community van Orpheus en deden mee aan de voorstelling LOO. Zij organiseerden de Afterparty van The Prom en Math with Menno

Sofie: “Met een groepje denken we na over hoe we meer jongeren naar het theater kunnen krijgen. We brainstormen bijvoorbeeld over wat er speelt bij jongeren en kijken welke voorstellingen daarbij aan zouden sluiten. Ook helpen we mee met het organiseren van activiteiten voor jongeren bij Orpheus en af en toe mogen we ook zelf aan de bak.”

Evi: “We organiseerden bijvoorbeeld zelf de afterparty na een van de voorstellingen van de musical The Prom. Het werd een super over the top feest met een verlichte dansvloer en een Photo Booth. Super leuk om te mogen bedenken en uitvoeren! En het was natuurlijk extra leuk dat de cast van The Prom ook nog even langskwam!”

Sofie: “Verder houden we allebei ook heel erg van zingen, dansen en acteren. Dus toen Orpheus talent zocht voor hun voorstelling LOO hebben we ons meteen opgegeven. Het was geweldig om mee te maken. Vooral de reacties uit het publiek, je merkte echt dat we ze hadden geraakt.”

Evi: “Maar backstage was het soms nog wel het leukste. Je leeft heel lang dicht op elkaar waardoor je echt een soort familie wordt. We hebben zoveel gelachen samen. In de toekomst wil ik ook zeker iets doen met theater: als ik klaar ben met de middelbare school ga ik Theaterwetenschappen studeren.”

Zij maken ook mee in Orpheus