KinderKaravaan

Het reizende kindertheater in Apeldoorn, Zutphen e.o.

                           

Theater Orpheus organiseert deze zomer de KinderKaravaan

In de laatste twee weken van de zomervakantie reist de KinderKaravaan met de theatervoorstelling Buurmans Buizenstelsel door de parken van Apeldoorn, Zutphen en omstreken. Vanaf maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus zijn er iedere dag 2 vrij toegankelijke voorstellingen te zien in Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem. Vanaf maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus staan deze voorstellingen in één van de parken van Apeldoorn.

De voorstellingen starten om 13.00 uur en 15.00 uur. Tip: zorg dat je een half uur van tevoren aanwezig bent. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen de kinderen namelijk lekker zelf aan de slag. Hier leren ze praktische vaardigheden om alvast in de 'klusstemming' te komen! Wie weet kunnen ze die vaardigheden later in de voorstelling nog goed gebruiken...

De voorstelling is voor alle kinderen in Apeldoorn, Zutphen en omstreken in de basisschoolleeftijd (4+).  Bovendien is de voorstelling toegankelijk voor kinderen die slechthorend of doof zijn.

 

KinderKaravaan 2024

plan d- ─ Buurmans Buizenstelsel (4+)

Duur: 45 minuten

Water spuit, stroom valt uit, de goot verstopt en de leidingen barsten. Oh, wat een chaos als dit maar goed komt en de boel niet ontploft!

Heb jij twee rechterhanden of juist niet, we hebben jou nodig; alle hands aan dek! We verbinden buizen, plakken, zagen, boren en leggen leidingen. 

En de buizen klinken ook nog waanzinnig! Samen met de andere klusgeluiden vormen ze te gekke muziek waarop gedanst wordt. Het is een feest om te zien hoe er gebouwd wordt in Buurmans Buizenstelsel. 

Dit spektakel wil je niet missen! Een dansvoorstelling waarin jij meespeelt en niet meer wil ophouden met karweitjes opknappen. De klusser is geboren! Bouw mee aan een duurzame toekomst.

Script & Choreografie: Andreas Denk
Spel & Dans: Cherif Zaouali, Andreas Denk en Ali Akbar Shafiee
Muziek & compositie: Radek Fedyk
Interactie: Noia Veenstra en Shirley Gonzales Asensio
Eindregie: Klaus Jürgens
Decor: Andreas Denk

 

Plan d- maakt professioneel danstheater voor jong en oud. Ze vertellen verhalen over mensen die verzeild raken in onhandige situaties waaruit ze zichzelf proberen te redden. Dat levert grappige en ontroerende momenten op, waar iedereen zichzelf in kan herkennen. Plan d- staat voor aansprekend danstheater voor een breed publiek.

 

Locaties

Week 33

Week 34

Bij slecht weer wijken we uit naar een binnenlocatie. Houd onze website en socials in de gaten voor updates.

KinderKaravaan

Het reizende kindertheater in Apeldoorn, Zutphen e.o.

Gratis toegankelijk
ma 12 aug 2024 - vr 23 aug 2024

Voor iedereen!

Met de KinderKaravaan brengt Orpheus theater naar alle kinderen uit Apeldoorn en omstreken die in de laatste twee vakantieweken niet op vakantie zijn. 

Wij kijken er ontzettend naar uit en hopen jullie in een van de parken te zien! 

Houd bij slecht weer deze website en de socials media van Orpheus in de gaten. 

Foto's

Een sfeerimpressie van voorgaande edities van de Kinderkaravaan.

Theater van de Stad

De KinderKaravaan is een van de activiteiten van Theater van de Stad. Onder deze noemer organiseert Orpheus gedurende het jaar bijzondere voorstellingen en activiteiten buiten de reguliere programmering om. Deze voorstellingen zijn o.a. bedoeld om mensen die normaal niet naar het theater (kunnen) gaan kennis te laten maken met theater.

Meer informatie over Theater van de Stad


De KinderKaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland en plan d-.