Kinderkaravaan

Het reizende kindertheater in Apeldoorn, Zutphen e.o.

                           

Theater Orpheus organiseert deze zomer de Kinderkaravaan

In de laatste twee weken van de zomervakantie reist de KinderKaravaan met de theatervoorstelling “AU!” door de parken van Apeldoorn, Zutphen en omstreken. Vanaf maandag 7 tot en met vrijdag 11 augustus zijn er iedere dag 2 vrij toegankelijke voorstellingen te zien in Beekbergen, Klarenbeek, Zutphen en Lochem. Vanaf maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus staan deze voorstellingen in één van de parken van Apeldoorn. De voorstellingen starten om 13.00 uur en 15.00 uur. De voorstelling is voor alle kinderen in Apeldoorn, Zutphen en omstreken in de basisschoolleeftijd.

KinderKaravaan 2023

plan d- ─ AU!

Een vrolijke dansvoorstelling over pijn...

Au! is een voorstelling over pijn. Over pijn hebben en pijn doen. Over een kapotte knie en een bult op je kop. Over een gebroken hart, dat in duizend stukken op de grond ligt. Over een traan die over je wang rolt, omdat die ene gemenerik je weer eens heeft gepest. Au! laat zien dat het leven niet alleen maar roze koek met slagroom en vlaggetjes voor de ramen is, maar dat het ook behoorlijk pijn kan doen. En hoe naar kan die pijn voelen als je van je fiets bent gevallen, je achterover kukelt van het klimrek of als je beste vriend hand in hand loopt met een ander. Wat doe je dan, hoe vind je troost en krabbel je weer overeind? 

In deze vrolijke en dynamische dansvoorstelling wordt op grappige en ontroerende wijze getoond wat er allemaal tot pijn kan leiden, hoe die pijn kan worden ervaren en wat er voor nodig is om de pijn te verzachten. De voorstelling laat zien dat pijn ook kan helpen, dat deze je ook sterker kan maken en dat pijn niet iets is om bang voor te zijn. Soms kun je het maar het beste uitschreeuwen van de pijn. Au! Dat lucht op en geeft je weer de moed om op te staan. En een beetje troost is ook nooit weg natuurlijk. Een kusje op de wond, een aai over de wang en een liedje voor het slapengaan. En dan komt het echt wel weer een keer goed, want heelt tijd niet alle wonden?

Concept/dans: Andreas Denk
Spel en dans: Claire Hermans, Tijmen Teunissen, David Feenstra
Eindregie: Bram de Goeij
Muziek: Wiebe Gotink
Decorontwerp: Andreas Denk
Kostuums: Dorine van IJsseldijk
Repetitor: Wendy Grin
Foto: Petra Katanic

Plan d- maakt professioneel danstheater voor jong en oud. Ze vertellen verhalen over mensen die verzeild raken in onhandige situaties waaruit ze zichzelf proberen te redden. Dat levert grappige en ontroerende momenten op, waar iedereen zichzelf in kan herkennen. Plan d- staat voor aansprekend danstheater voor een breed publiek.

Locaties

Week 32

Week 33

Bij slecht weer wijken we uit naar een binnenlocatie. Houd onze website en socials in de gaten voor updates.

Voor iedereen!

Met de KinderKaravaan brengt Orpheus theater naar alle kinderen uit Apeldoorn en omstreken die in de laatste twee vakantieweken niet op vakantie zijn. 

Wij kijken er ontzettend naar uit en hopen jullie in een van de parken te zien! 

Houd bij slecht weer deze website en de socials media van Orpheus in de gaten. 

Foto's

Een sfeerimpressie van voorgaande edities van de Kinderkaravaan.

Theater van de Stad

De KinderKaravaan is een van de activiteiten van Theater van de Stad. Onder deze noemer organiseert Orpheus gedurende het jaar bijzondere voorstellingen en activiteiten buiten de reguliere programmering om. Deze voorstellingen zijn o.a. bedoeld om mensen die normaal niet naar het theater (kunnen) gaan kennis te laten maken met theater.

Meer informatie over Theater van de Stad


De KinderKaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland en plan d-.