De Apeldoornse versie van BOYS WON’T BE BOYS was een groot succes

De theaterhappening BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium. Een wervelende vrijplaats voor een diverse groep spelers met talent om mens te zijn. Op 18 en 19 stond een lokale Apeldoornse cast in Theater Orpheus om hun verhaal te delen, waarbij het uitgangspunt luidt: We verschillen, nou en? Niemand past precies in het hokje man, en dat vieren we juist.

BOYS WON'T BE BOYS is een vrolijke aanklacht en ode aan het begrip man. Meer dan een jaar geleden kruiste dit bijzondere project ons pad, waarbij we dankzij de gemeentelijke subsidie via het Jongerenimpuls de mogelijkheid kregen om Apeldoorners dit podium te bieden voor hun verhalen.

Het publiek genoot van zeven verhalen over het leven, de struggles en het zijn wie je bent, van deze Apeldoornse mensen. Tijdens de première waren ook Wethouder Peter Messerschmidt (Cultuur) en wethouder Sunita Biharie (diversiteit en inclusie) aanwezig, die beiden aangaven geraakt te zijn door de voorstelling.

Initiatiefnemer en presentator Rikkert van Huisstede, gehuld in killerheels, sloot de show af met de woorden:

“Het is nog niet afgelopen want jullie hebben niet naar een voorstelling gekeken, maar naar ons leven. En dat is nog lang niet klaar..."

Veel dank aan de geweldige cast: Nils-Anders Gruben, Robin Streppel, Patrick van Gurp, Pixxie Colada, Nic Bruining, Maaike Beekman en Rutger Klaaijsen, onder leiding van Rikkert van Huisstede.