Vrienden van Orpheus

Theaterliefhebbers met een hart voor Orpheus

De Vrienden van Orpheus dragen het theater een warm hart toe en zijn - behalve theaterliefhebber en Orpheus-ambassadeur - actief betrokken bij de ambities van Orpheus. Immers: door de financiële steun van de Vrienden is Orpheus in staat om projecten en ambities waar te maken. Een prachtige programmering, een bijzondere theaterambiance, mooie artistieke projecten...

Vrienden van Orpheus dragen jaarlijks een financieel steentje bij en ontvangen diverse exclusieve voordelen en privileges. 

Word ook Vriend van Orpheus!

Anders dan anders

Het Vriendenprogramma voor komend theaterseizoen zal anders zijn dan gebruikelijk. Voor Orpheus staat gedurende de Corona periode de gezondheid van onze gasten, personeel en artiesten voorop. We kijken daarom zorgvuldig gedurende het seizoen welke kansen zich voordoen om een verantwoorde en toch gezellige Vriendenborrel te organiseren. Tegelijkertijd informeren wij Vrienden van Orpheus zo veel mogelijk als eerste over belangrijke ontwikkelingen. Ook de Vriendenvoorverkoop blijft in stand, hoewel dat dit seizoen in plukjes zal zijn gedurende het seizoen. 

Met jouw donatie steun je bovenal Orpheus, juist nu dat hard nodig is en draag je cultuur in Apeldoorn een warm hart toe!

Vriendenprogramma's

Orpheus heeft twee Vriendenprogramma’s samengesteld. Je kunt – afhankelijk van jouw wensen – Goede Vriend of Hartsvriend worden. Jouw donatie wordt vervolgens jaarlijks geïncasseerd. Alle voordelen van het programma gelden voor maximaal 2 personen per adres, tenzij anders vermeld.

Goede Vrienden

Als Goede Vriend draag je jaarlijks € 35,- bij aan de Vrienden van Orpheus. Je steunt daarmee de doelstellingen van Orpheus en ontvangt een mooi pakket aan voordelen en theateractiviteiten. Als Goede Vriend heb je een streepje voor: je hebt het recht op de voorverkoop - ook wanneer voorstelling midden in het jaar bij geboekt worden - én je bent van harte welkom bij allerlei Vriendenborrels en Vriendenactiviteiten door het theaterseizoen heen. 

€ 35 per adres per jaar

Hartsvrienden

Als Hartsvriend heb je een hechte band met Orpheus. Daarom ben je van harte welkom bij de alle Vriendenactiviteiten die door het seizoen heen georganiseerd worden. Maar dat is nog niet alles!

Je bent als Hartsvriend meer betrokken bij het reilen en zeilen van de organisatie en wordt graag op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Om die reden wordt je eens per jaar bijgepraat – niet alleen over de programmering, maar ook over Orpheus in het algemeen. Daarnaast ontvang je het meest uitgebreide pakket aan voordelen en activiteiten. Zo wordt je als VIP gast ontvangen bij de jaarlijkse presentatieavond en geniet je van een exclusief Hartsvriendendiner voorafgaand aan deze feestelijke avond (op basis van beschikbaarheid).

€ 80 per adres per jaar

Upgrade

Ben je al Vriend van Orpheus en wil je profiteren van alle voordelen die voor de Hartsvrienden gelden? Upgrade dan nu jouw Vriendschap naar Hartsvriend voor slechts € 45.

Upgrade jouw Vriendschap

Kijk in het overzicht hieronder voor de verschillende Vriendenvoordelen.

Voor wie

Van jonge gezinnen tot fervente theaterbezoekers: alle Vrienden van Orpheus zijn Vriend vanuit de overtuiging dat een theater voor Apeldoorn en omgeving van onschatbare waarde is.

De Vrienden van Orpheus: een gemêleerd gezelschap dat bestaat uit ongeveer 1200 huishoudens die betrokken zijn bij de doelstellingen van Orpheus. In ruil voor hun bijdrage kunnen zij rekenen op bijzondere aandacht vanuit Orpheus. Jaarlijks wordt een aantrekkelijk Vriendenprogramma samengesteld, met onder meer speciale seizoensopeningen, Vriendenborrels en andere bijeenkomsten. Ook genieten Vrienden van kortingen op diverse voorstellingen.

Wie worden Vrienden?

Iedereen is welkom om Vriend van Orpheus te worden! Binnen en buiten Apeldoorn, grote of kleine portemonnee, veel of weinig tijd; het Vriendenprogramma is zo samengesteld dat het voor elke theaterliefhebber iets extra’s brengt. Of dat nou in de vorm is van veelvuldig gebruik van de kortingen of Vriendenborrels, toegang tot de voorverkoop of het besef dat je cultuur in Apeldoorn een stapje verder helpt.

Vriendjes van Orpheus

Voor de jongste theaterbezoekers zijn de Vriendjes van Orpheus in het leven geroepen. Vriendjes van Orpheus ontdekken de wereld van theater; voor én achter de schermen. Met leuke activiteiten, een speciale Familiedag en gratis toegang tot een theatervoorstelling biedt een lidmaatschap van de Vriendjes van Orpheus veel voordeel.

Meer informatie over de Vriendjes van Orpheus

Activiteiten

Maak optimaal gebruik van jouw Vriendschap! 

Elk theaterseizoen stelt Orpheus voor de Vrienden een aantrekkelijk en exclusief programma samen. De activiteiten hebben altijd een culturele insteek met een exclusief tintje. Een kijkje achter de schermen, een bijzondere ontmoeting, een lezing of een speciaal optreden: je maakt altijd wat bijzonders mee. De activiteiten zijn informeel opgezet, zodat er altijd persoonlijk contact is tussen jou en het team van Orpheus.

  • <p>Geen voorstellingen gevonden.</p>

    Geen voorstellingen gevonden.


Jouw donatie

Een mooier en beter Orpheus

Jouw Vriendenbijdrage wordt voor meer dan 90% besteed aan een doel dat Orpheus samen met de Vrienden uitgekozen heeft. Zo is in 2014 besloten om een groot gedeelte van de inkomsten van het Vriendenprogramma van de afgelopen en aankomende jaren te besteden aan een grondige verbouwing van de kleine theaterzaal. Het resultaat – de zaal is in het najaar van 2015 opgeleverd – is prachtig! Deze zaal is een enorme aanwinst voor Orpheus én zijn bezoekers. Het bewijst maar weer eens dat je samen sterker staat en Orpheus met behulp van zijn Vrienden in staat is tot grootse dingen. 

Theater voor iedereen

Naast de nieuwe zaal is jouw donatie ook bestemd voor podiumprojecten in Apeldoorn. Orpheus treedt naar buiten – met jouw hulp! Wij organiseren diverse concerten en voorstellingen buiten de deur: alles voor doelgroepen die niet of weinig in aanraking komen met theater. Zo helpen de Vrienden mee aan de ontwikkeling van een goed theaterklimaat in Apeldoorn.

Vriendenprijzen

De Orpheus Vriendenprijzen zijn dé publieksprijzen van Theater Orpheus. Twee prijzen die jaarlijks namens de Vrienden van Orpheus uitgereikt worden voor de Beste Voorstelling en De Beste Kleinezaal Voorstelling van het theaterseizoen. Met deze Orpheus Vriendenprijs wil het theater zijn publiek meer in verbinding brengen met de artiest.

De Vriendenprijs jury komt een aantal keer per seizoen bij elkaar. Aan het einde van het seizoen maken zij een shortlist bekend per categorie. De Vrienden van Orpheus mogen stemmen op hun favoriet. 

Meer informatie over de Vriendenprijzen

Word ook Vriend!

Word je ook Vriend van Orpheus? Meld je dan nu aan via onderstaand aanmeldformulier! Je ontvangt binnen ongeveer twee weken na aanmelding een bevestiging in combinatie met een persoonlijke Vriendenpas.

Meer informatie

Heb je nog praktische vragen? Waarschijnlijk kunnen de antwoorden op de veel gestelde vragen je meer informatie bieden. 

Een verdere kennismaking is ook mogelijk! Vriendencoördinator Patricia Gillet licht graag de Vriendschap met Orpheus verder toe en denkt met je mee over de donatiemogelijkheden.

Ook voor vragen over (stoel)sponsoring ben je hier aan het juiste adres. 

Patricia Gillet
vrienden@orpheus.nl
055-527 03 00

Veel gestelde vragen