Finalisten Leids Cabaret Festival

De finalisten van het Leids Cabaret Festival 2024: David Linszen, Said El Hassnaoui en Tim Kroezen

De finalisten van het Leids Cabaret Festival trekken van maart tot juni het land in met de Finalistentour.
Met een juryprijs, publieksprijs óf studentenprijs op zak doen zij de finaleavond dubbel en dwars over. 
Zonder stress en blinde paniek deze keer, maar met extra veel plezier!

Ontdek de nieuwe lichting cabaretiers tijdens de Finalistentour van het Leids Cabaret Festival.
 Welke aanstormende talenten je die avond te zien krijgt, en wat ze spelen is nog niet bekend, maar bereid je voor op een avond vol actuele conferences, verhalend of muzikaal cabaret, fysieke slapstickvoorstellingen - en alles daar omheen en tussen. Overgoten met een groot gevoel voor humor. 

De finalisten van het Leids Cabaret Festival 2024 zijn: David Linszen, Said El Hassnaoui en Tim Kroezen.

David Linszen
Davids absurdistische en muzikale programma gaat over iemand die niet in staat is om normaal contact met de buitenwereld te leggen, maar een groot verlangen heeft om dat wel te doen. Hij vindt houvast in zijn eigen ideeën en fantasieën, alhoewel hij zich daar ook in kan verliezen. Het is maar de vraag of het hem lukt om vrede te sluiten met zijn eigenaardigheden. Is er iemand die hem kan redden?

David is aangesloten bij Comedytrain en treedt regelmatig op in Toomler. Hij regisseerde eerder twee voorstellingen van Daniel Arends, Meer van hetzelfde deel 1 en Thuis praat ik bijna nooit.
Said El Hassnaoui
Said is geboren in Marokko en getogen in Veenendaal. Niet één, maar drie culturen rijk. Voor de ‘gewone’ Nederlander is Said een Marokkaan. Voor de Marokkaan in Marokko is hij een Nederlander en in de bible belt is hij vooral een moslim. Zie je dan maar eens ergens thuis te voelen. Telkens wanneer hij denkt lekker bezig te zijn, komt er weer een tegenslag. Vooroordelen, culturele verschillen, racisme, noem maar op. Hoe ga je daar mee om? Said laat in Said Lacht! alles weg zien hoe je iets negatiefs omdraait in iets positiefs. Het leven loopt niet lineair maar als je de kronkels omarmt kun je alles weglachen.

Said treedt als stand up comedian al veelvuldig op in Nederland en België. Hij is sinds 2009 organisator van vele comedyshows in Nederland én maandelijks ook in Antwerpen. Daarnaast is Said beëdigd trouwambtenaar en was hij van 2018 tot 2022 vier jaar lang raadslid in Veenendaal.
Tim Kroezen
Tim zit het liefst in zijn hoofd, want daar voelt hij de meeste controle. Hij wilde eigenlijk altijd al cabaret maken, maar dat vond hij de eerste 27 jaar van zijn leven zo’n onvolwassen wens, dat hij dat nooit serieus heeft genomen. Het Management Traineeship van Unilever gaf hem de bezieling om dat alsnog te doen. Zijn programma gaat over bewijzen dat je goed genoeg bent, over zijn ontzag voor Dai Carter en over het leven als wedstrijd, waar je van moet proberen te winnen.

Tim won in 2022 meerdere kleine festivals en sloot dat jaar af met de juryprijs tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij deed een bachelor in Biologie, een master in Energiewetenschappen, werkte bij Unilever, als consultant en nu als comedian. Sindsdien doet hij geen uitspraken meet over zijn toekomst.