Orpheus maakt complete line-up Jazzfestival Generations bekend

Jazzfestival Generations heeft vier nieuwe namen toegevoegd aan de line-up voor de komende editie. Meika, Chi Quartet, Ernesto Montenegro Quintet en Egle Petrosiute maken het programma van dit swingende muziekfestival compleet. Op 21 september 2024 staan in Orpheus, zowel gevestigde namen als aanstormend talent, nationaal én internationaal.

De jonge Spaanse trompettist en componist Ernesto Montenegro duikt in zijn nieuwste project  diep in het hart van de Black American Music. Met een dynamisch ensemble van getalenteerde jonge muzikanten uit drie Europese landen, belooft Montenegro’s optreden grenzen te overstijgen.

Het CHI Quartet is een internationaal pianokwartet gevestigd in Rotterdam, onder leiding van Siu Tin Chi. Deze in Macau geboren pianiste en componiste is geschoold in zowel klassieke muziek als jazz. Haar muzikale partners komen uit Mozambique, Nederland en Bulgarije. In de Altioszaal laten zij een uniek kosmopolitisch klankpalet horen, waarin zowel Oosterse als Westerse invloeden samenkomen.

Egle Petrosiute is een van de weinige allround jazz-zangeressen in Nederland die diep geworteld is in de jazztraditie, maar met passie moderne stijlen van jazz-zang verkent. Met haar geweldige stem en ensemble brengt ze Zuid-Amerikaanse klanken naar Generations en Orpheus. 

De vijfkoppige formatie Meika debuteerde vorig jaar met hun album ‘Shimmer’. Emmie te Pas, de zangeres en componist, liet zich tijdens haar bijna tweejarige verblijf in New York inspireren door moderne jazz. Haar optreden op Generations brengt soul grooves en improvisatie met melodische en poëtische verhaallijnen vanuit het hart samen.

Eerder maakte Orpheus al bekend dat het Amsterdam Art Orchestra, Pepijn de Wit, Peter Beets Trio, The Royal Dutch Scam, Millennium Jazz Orchestra en The Newts op het festival spelen. Tijdens Generations geniet je op vier verschillende podia in Orpheus van heerlijke live muziek, pure jazz, maar ook uitstapjes naar soul, blues en pop! Dit jaar belooft opnieuw een muzikale reis te worden die de diversiteit en rijkdom van jazzmuziek viert.