Orpheus met straattheater op Drakenbootfestival 2023

Het Grolsch Drakenbootfestival is hét festival van Apeldoorn e.o , dat elk jaar ruim 80.000 bezoekers trekt. Dit jaar vindt het plaats in het mooie Zwitsalpark in Apeldoorn. Het festival heeft verschillende area’s, meerdere muziekpodia, een dance club, meerdere theaterpodia- en voorstellingen, pop-up shows, foodtrucks en Drakenland met shows en activiteiten voor kinderen. In de vertrouwde, zomerse, relaxte festivalsfeer die de deelnemers en bezoekers gewend zijn. Op zaterdag gaan zo'n 50 bedrijven de sportieve strijd op het water aan in de "Bedrijvenrace". Op zondag zijn de buurten en verenigingen aan de beurt. Met zijn 17-en peddelen ze in een twaalf meter lange drakenboot om de titels. Hoe beter de peddelaars samenwerken, hoe sneller ze naar de finish varen. Veel teams zijn uitgedost in de meest bijzondere creaties.

Nieuws > Orpheus met straattheater op Drakenbootfestival 2023

Orpheus is partner in het theaterprogramma en programmeert straattheater op het festivalterrein. 

Zaterdag 17 juni: Just Press Play

Just Press Play (3+) is een spannende interactieve voorstelling in de vorm van een echte speeltuin begeleid door live muziek van But What About. Al spelende en onderzoekende komen de deelnemers erachter dat elk object een reactie heeft in de muziek. De deelnemer stuurt de musici aan als componist of dirigent, en dat volledig coronaproof voor musici, deelnemers én publiek.

Het concept van Just Press Play is door Jannelieke Schmidt ontwikkeld en samen met But What About uitgewerkt. Het initiatief is tot stand gekomen met hulp van Windows of Opportunity. But What About is een modern muziektrio uit Den Haag, met modern in de breedste zin van het woord. Wij halen onze inspiratie overal vandaan, klassieke muziek, pop, jazz, wereldmuziek, andere kunst disciplines, maar bovenal de connecties met mensen. Hiernaast hebben we ook een diverse pallet aan instrumenten: klarinet, bas en accordeon 

14.00u – 14.30u Voorstelling 1
15.30u – 16.00u Voorstelling 2
17.00u – 17.30u Voorstelling 3

Zondag 18 juni: Carrousel

1 man
1 paard
1 carrousel

Wees welkom op de Carrousel. 
Een openhartige ontmoeting met een bijzondere clown die allesomvattend improvisatie theater brengt. 
Deze nostalgische attractie is voor iedereen berijdbaar, ook als je zelf wielen hebt. 

12:00 tot 16:00 uur doorlopend