Scholen

Over de Vriendjes van Orpheus

Laat deze pagina lezen aan jouw meester of juf!

Bent u leerkracht op een Apeldoornse basisschool? Lees dan hier meer over hoe de Vriendjes van Orpheus bij kunnen dragen aan bijzondere culturele projecten op uw school. Helemaal kosteloos!

Cultuureducatie voor kinderen uit Apeldoorn

Theater laat kinderen op een andere manier kijken naar zichzelf, anderen en de wereld om zich heen. Als je dit op jonge leeftijd ervaart verrijkt dat de persoonlijke ontwikkeling. Een theaterbezoek is helaas (nog) niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Om gezinnen in Apeldoorn te bereiken én geld vrij te maken voor cultuureducatie lanceert Orpheus de Vriendjes van Orpheus.

Wat doen wij met de donaties?

De opbrengsten van de Vriendjes van Orpheus worden geïnvesteerd in cultuurprojecten op Apeldoornse basisscholen. Cultuureducatie is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en de creativiteit. Zo is de cirkel weer rond!

Hoe werkt het?

Het principe is heel simpel: elke basisschool spaart punten voor iedere leerling die is aangemeld als Vriendje van Orpheus. Rond de herfstvakantie krijgt de school een overzicht van het aantal punten en als cadeautje een mooi startkapitaal. Met deze punten kunnen voorstellingen, workshops en rondleidingen uitgezocht worden uit ons educatieprogramma. Helemaal gratis! Hoe meer leerlingen Vriendje worden, hoe meer activiteiten de school kan reserveren.

Educatieprogramma

Bekijk hier het aanbod van schooljaar 2018/2019

Deze scholen hebben zich al aangemeld:

  • Anne Frank School
  • PCBO Prinses Margriet
  • OBS De Mheen
  • PCBO De Wegwijzer
  • PCBO De Korenaar
  • OBS Wilp-Achterhoek

Meer weten of aanmelden als school?

Neem dan contact op met Patricia van der Meulen via vriendjes@orpheus.nl of 055 527 03 00