Stichting Internationale Masterclass Apeldoorn

Sinds 1990 organiseert de Stichting Internationale Masterclass Apeldoorn masterclasses in Theater Orpheus. Wereldvermaarde musici nemen de rol van master op zich. Jonge musici uit alle windstreken komen naar Apeldoorn om te leren van deze masters. Zij hebben ieder een aantal lessen en geven ook een gezamenlijk concert.

In de week van 5 t/m 9 september staat Orpheus weer in het teken van de Masterclass.

Drie internationaal gerenommeerde Masters geven lessen aan circa 20 jonge professionele musici, die daarvoor vanuit de hele wereld een week naar Apeldoorn komen.

Dit jaar zijn de Masters:

  • Philippe Graffin,  viool
  • Dmitry Ferschtman, cello
  • Charles Neidich,  klarinet

Op woensdagmiddag 7 september zijn er openbare lessen, waar publiek mee kan luisteren naar de aanwijzingen van de Masters. Uniek, vooral ook voor amateurmusici.

Op donderdagavond 8  september zullen de Masters zelf een concert geven: een unieke gelegenheid om dit niveau, dat je in Nederland alleen in het Concertgebouw in Amsterdam kunt beluisteren, nu ook in Apeldoorn kunt meemaken.

Vrijdagavond 9 september wordt de week afgesloten met een concert door de deelnemers in de Regentessekerk. Aanvang: 20.00. Toegang gratis.

Komt u zowel woensdag als donderdagavond? Neem dan een passepartout!

Voorstellingen in dit thema

  • Geen resultaten gevonden.

    Geen voorstellingen gevonden.