Orchestre National des Jeunes du Luxembourg

Nationale Jeugdorkesten Nederland
Muziekzomer Gelderland
zo 28 jul 2024 20:00
zo 28 jul 2024
20:00

In het kader van een internationale uitwisseling ontvangen de Jeugdorkesten hun muzikale collega’s; de jonge talenten van het Orchestre National des Jeunes du Luxembourg . Onder leiding van de jonge chef-dirigent Pit Brosius voert het orkest je mee naar de wereld van rijke muzikale landschappen en ontroerende verhalen van Prokofjev, Bartók en Korngold.

Het Muziekzomer-concert opent met Sergei Prokofjevs Symfonie nr. 1, met speelse melodieën en dynamische ritmes. De levendige energie en jeugdige geest van Prokofjevs compositie zijn een uitstekende match voor de energie van deze musici uit Luxemburg!

Daarna op het programma: de Danssuite van Béla Bartók. Een stuk waarin op vernuftige wijze traditie en moderniteit gemengd worden, met magische melodieën en ingewikkelde dansritmes die vaak zijn geïnspireerd op volksmuziek.

Het concert wordt afgesloten met de Baby-Serenade voor orkest van Erich Korngold. Het orkest portretteert de onschuld en vreugde van de kindertijd via Korngold's suggestieve muziek vol nostalgische melodieën en speelse thema’s.