Romeo en Julia

HNTjong & Het Nationale Theater & IRC
ma 7 okt 2024 19:30 - 21:20
ma 7 okt 2024
19:30 - 21:20
  • ma 7 okt 2024
    19:30 - 21:20
    Rabobankzaal
  • Inclusief koffie/thee/water met smaakjes vooraf

Een spectaculaire remake van Shakespeares Romeo & Julia. In deze gloednieuwe versie staan 13 acteurs en dansers in de kapotte stad Verona. Er vloeit geen bloed meer door de straten maar het oprukkende zeewater heeft de ruimte opgeslokt. Hier komt deze mythe over liefde, familie, vriendschap en verraad weer tot leven. Kunnen Romeo (Vanja Rukavina) & Julia (Soumaya Ahouaoui) ontsnappen aan hun verhaal en omgaan met de druk van de familie?

Hopeloze liefde en onmogelijke keuzes

Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? In de afgebroken stad Verona liggen de straten die ooit levendig waren, er nu verlaten en verwoest bij. De twee familie’s Capuletti en Montague zijn op zoek naar een nieuwe balans, naar een leven dat past bij hun veranderende omgeving. 

Gloednieuw en eeuwenoud

Deze versie van het wereldberoemde verhaal is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit Romeo & Julia, maar speelt zich af in een nieuw eigentijds universum. Aanstormend talent Melissa Knollenburg schrijft de nieuwe tekst, de choreografie is van Shailesh Boharan van Illusionary Rockaz Company en de regie is in handen van Noël Fischer.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds. Deze voorstelling is geboekt in samenwerking met educatie en de verschillende middelbare scholen uit Apeldoorn.

Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben.

Noël Fischer

Credits

Acteurs: Soumaya Ahouaoui, Vanja Rukavina, Rick Paul van Mulligen, Yamill Jones, Ayisha Siddiqi & Kharim Amier

Dansers: Noor Jayani, Herrold Anakotta, Ali Zanad, Tara Pula, Oliver Wagstaff, Tosca Knauf

Regie: Noël Fischer

Choreografie: Shailesh Bahoran

Tekst: Melissa Knollenburg op basis van Shakespeare. 

Dramaturgie: Martine Manten

Kostuumontwerp: Carly Everaert

Decorontwerp: Thomas Rupert & Roos Veenkamp