Singer-Songwriter Middag

MAYA, Eddie Solomon & Cloud Cukkoo
Orpheus Speelt Buiten
vr 23 aug 2024 15:00 - 16:00
vr 23 aug 2024
15:00 - 16:00
  • vr 23 aug 2024
    15:00 - 16:00
    Orpheus
  • Exclusief consumpties

Drie talentvolle singer-songwriters spelen deze middag buiten op ons terras: MAYA, Eddie Solomon & Cloud Cukkoo.

MAYA

MAYA is een poëtische singer-songwriter en rebel met een doel. In haar indie-folk nummers hoor je Arabische en klassieke invloeden die ze mengt met spoken word en haar warme zang. Met scherpzinnige teksten in het Nederlands en Engels vertelt ze me zachte kracht over rauw en zonnig. MAYA werkt met visuele disciplines zoals animatie en de overheadprojector die zich uiten in videoclips en live visuals. Samen met haar introspectieve muziek vormt dit een intieme wereld van troost en rauwe expressie.

De 22-jarige is net afgestudeerd van het Utrechts Conservatorium. Tijdens haar opleiding speelde ze onder andere op ESNS, in Tivoli als afsluiter voor Racoon en Nils Frahm en als support act voor Ciao Lucifer. In 2020 bracht MAYA haar debuut uit. De mini-EP Alined werd goed ontvangen door haar fans en pers, waaronder 3voor12. In datzelfde jaar won ze Kunstbende Utrecht en was ze finalist in de International Young Songwriter wedstrijd van Song Academy. Een jaar later stond haar spoken word in de top 5 van de ILFU verhalenwedstrijd. Sindsdien heeft ze 2 singles uitgebracht, veel shows gespeeld en haar studie aan de HKU afgerond.

Eddie Solomon

Intieme akoestische emotionele songs die je eventjes stil maken en je laten bezinnen over het leven, de liefde en de dood. Eddie Solomon spreekt met zijn viool, laat hem huilen en betovert je. Zijn muziek is dan weer stil, dan weer sterk en krachtig, maar altijd origineel.

Met zijn loopstation creëert Eddie Solomon een intieme sound. Eerlijke songs die je bij je kladden grijpen en je ontroeren. Hij is gewapend met akoestische gitaar, viool en een krachtige stem. Veel liedjes gaan over de liefde, maar ook over de dood, soms in het Engels, soms in het Nederlands. Poëtische teksten, met een diepere laag en betekenis. Zijn stemgeluid en muziek doen soms denken aan Jim Morrison, maar de viool geeft het een verrassende wending.

Cloud Cukkoo

Cloud Cukkoo schrijft, produceert en speelt liedjes voor blauw getinte nachten. Nachten vol natgeregende asbakken en onderdrukte melancholie; nachten die verblindend, oorverdovend en verlammend zijn; nachten die even troostend als verontrustend zijn. Het is de snijdende winterkou die als een omhelzing voelt na uren in een overvolle club te hebben doorgebracht. Dompel jezelf onder in met galm doordrenkte gitaren en synthesizers, dansbare depressie en vurige zang. Cloud Cukkoo is er voor de dromers die niet kunnen slapen.

Orpheus Speelt Buiten!

Op 10 vrijdagen van 28 juni t/m 30 augustus programmeert Orpheus buiten op ons eigen terras. Van cabaret tot singer-songwriter en van solotoneel tot klassieke muziek. Deze zomer spelen we buiten en jij kunt erbij zijn. Soms 's middags en dan weer 's avonds. Er is een buitenbar aanwezig en er zijn verschillende snacks te bestellen voor je hapje en je drankje. Het hele programma vind je op www.orpheus.nl/buiten. Vergeet niet je stoel te reserveren!