Theaterhart: Theaterversie van de Keti Koti Tafel

De plantage van onze voorouders
Randprogramma
wo 8 nov 2023 19:00 - 19:40
wo 8 nov 2023
19:00 - 19:40

Wil jij meer beleven? Of meer weten over de achtergronden bij een voorstelling? Boek dan een Theaterhart ticket bij de voorstelling De plantage van onze voorouders

Een Theaterhart ticket biedt je, voor € 5,- extra, een randprogramma voor de beste theaterbeleving.

Beleef een theaterversie van de Keti Koti Tafel voorafgaand aan de voorstelling, georganiseerd door Orkater in samenwerking met Stichting Keti Koti Tafel.

In Theater Orpheus bieden Orkater en Stichting Keti Koti Tafel vijftig mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling tussen witte mensen en mensen van kleur, je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

Keti Koti Tafel

De Keti Koti Tafel is een traditie, die sinds 2012 meer dan 35.000 Nederlanders (50% wit, 50% van kleur) met elkaar in gesprek heeft gebracht. Aan een Keti Koti Tafel nemen een gelijk aantal witte als zwarte deelnemers deel, die op basis van een gestructureerde dialoog reflecteren over de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en de omgang hiermee. Tijdens de tafel is er een maaltijd, rituelen, klinken er treur- en bevrijdingsliederen en voeren deelnemers één-op-één gesprekken, aan de hand van een speciaal ontwikkelde dialoogmethode. Theater Orpheus is een van de slechts 15 theaters, waar wij dit bijzondere voorprogramma mogen aanbieden.

De Keti Koti Tafel in Orpheus bestaat uit een dialoogtafel die geïnspireerd is op de thematiek van de voorstelling en duurt zo’n 40 minuten. Omdat voor de Keti Koti Tafel een evenredige verdeling van witte mensen en mensen van kleur een voorwaarde is, zal bij het reserveren uitgevraagd worden waarmee u zich het meest identificeert. Dit voorprogramma is ook zonder bezoek aan de voorstelling te boeken.

Voorinventarisatie

Aan de Keti Koti Dialoog Tafel heb je eigen gesprekspartner met iemand van een andere kleur met wie je in gesprek gaat over de omgang met ons gedeelde slavernijverleden. Om die reden willen wij graag vooraf inventariseren waar je je het meest mee identificeert in relatie tot de erfenis van het slavernijverleden.

Geïnteresseerd? Vul dan het formulier via deze link in. Bij voldoende animo en voldoende diversiteit kan de Keti Koti Tafel doorgaan.

Voorinventarisatie
We willen graag vooraf inventariseren waar je je het meest mee identificeert in relatie tot de erfenis van het slavernijverleden. Vul het formulier in als je interesse hebt in deze activiteit.

Barbara Kieboom