LEVEN

George en Eran Producties & Club Classique
wo 15 mei 2024 20:00 - 21:20
wo 15 mei 2024
20:00 - 21:20
  • wo 15 mei 2024
    20:00 - 21:20
    Rabobankzaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Jeugdvrienden Adam Kissequel en George Tobal vertellen in LEVEN over hun bijzondere vriendschap met Roos, een meisje dat ze tijdens een treinreis ontmoeten. Drie jongelingen die vol overgave in het leven staan ervaren de kracht van vriendschap en liefde. Maar wanneer Roos ziek wordt worden ze geconfronteerd met de rauwe realiteit van verlies. Te midden van hun rouw moeten ze opnieuw leren omgaan met elkaar, het leven en de leegte die het verlies met zich meebrengt.


In dit aangrijpende verhaal waar woorden tekortschieten speelt Club Classique muziek van Schubert tot Brahms, Piazzolla en Glass. LEVEN is een ontroerende en meeslepende voorstelling die het publiek zal raken en inspireren.

George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël het hart vormen. Zij produceren nieuwe, zelfgeschreven stukken die een menselijk gezicht geven aan grote thema’s in de buurt, de stad, het land en de wereld. 

Met humor en zelfspot maken ze brandende kwesties die ieders dagelijks leven kunnen

binnendringen, inzichtelijk en invoelbaar. De voorstellingen van George en Eran begeven zich op het snijvlak van geëngageerd toneel en stand-up. Ze zijn onontkoombaar persoonlijk en vertellen ontroerende en geestige verhalen die met een universele zeggingskracht kloppen aan de poorten van de Nederlandse cultuur.

Club Classique Dit avonturiersensemble kom je overal tegen: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild in een weiland en nu dus in de theaters. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest. 

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn het kloppend hart van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe samenwerkingen en thema’s en vinden daar de juiste musici bij. Ze toeren regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land.

Credits

Tekst: George Tobal 
Regie: Abdel Daoudi 
Regieassistent: Iris Vaessen 
Spel: Adam Kissequel, George Tobal 
Muziek: Anuschka Pedano, Eduardo Paredes Crespo, Leonard Besseling, Myrthe Helder 
Decor en Lichtontwerp: Vasilis Apostolatos 
Techniek: Bas Molenveld, Event Support Drost - Menno Drost en Lorenzo Nonnekens 
Beeld: Curly and Straight 
Coproductie: Club Classique en George & Eran Producties