De berg, de hoop, de zooi

Radicale Gezelligheid i.s.m. KASKO Huis voor muziektheater
vr 12 apr 2024 20:00
vr 12 apr 2024
20:00
  • vr 12 apr 2024
    20:00
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

De berg, de hoop, de zooi is de nieuwe voorstelling van Radicale Gezelligheid. Het is een muzikaal reisverslag van Lotte Lola’s en Lisanne’s zoektocht naar genezing. Beide makers hebben een chronische ziekte en weten dat ze waarschijnlijk nooit volledig zullen genezen. Daarom gaan ze op zoek naar andere manieren om te helen. Los van ziekenhuizen, behandelingen en medicatie.

Radicale Gezelligheid kiest voor grof geschut. In 2023 gaan zij mee op groepsreis met de populaire Iceman Wim Hof. Hier zullen ze in bikini een besneeuwde berg beklimmen, om zo hun immuunsysteem te boosten en hopelijk innerlijke kracht te vinden. Lotte Lola vreest de kou, die haar fibromyalgie doorgaans verslechtert. Lisanne vreest de blikken op haar bikini-lijf dat door de psoriasis onder de vlekken zit. Maar wie weet…

Voorafgaand aan de reis interviewen zij andere mensen met een chronische ziekte. Over de helende potentie van lotgenotencontact, activisme en kleine dagelijkse rituelen. Wat betekent genezing, als je weet dat je niet beter wordt?

De berg, de hoop, de zooi is een levenslange zoektocht, ondersteund door een elektronische compositie van Marnix Vinkenborg én sneeuwmachines.

De berg, de hoop, de zooi is een co-productie tussen KASKO | Huis voor muziektheater en Radicale gezelligheid.

Over Radicale Gezelligheid

Lisanne van Aert en Lotte Lola Vermeer, leerden elkaar kennen tijdens de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze vonden elkaar in het verlangen geen zolderkamerschrijvers te worden. Ze wilden Radicale Gezelligheid: de wereld in en in gesprek over moeilijke thema’s. Hun grootste interesse ligt bij ervaringsexperts: Wat kunnen we leren mensen en van de dingen die ze meemaken? Vanuit de overtuiging dat het pas écht gezellig kan zijn als je zwaarte toelaat, hebben ze in 2020 Radicale Gezelligheid opgericht.

Eerder bracht Radicale Gezelligheid De wereld heeft ons failliet verklaard (2021) ten tonele en in de zomer van 2022 brachten zij Misschien een laatste maal, een theatraal diner over de sterfelijkheid.

Over KASKO Huis voor muziektheater 

KASKO (voorheen Kameroperahuis) vormt als ontwikkelplek voor jonge muziektheatermakers de brug tussen de opleiding en een zelfstandige beroepspraktijk. Sinds de oprichting in 2007 ondersteunt en begeleidt KASKO professionele schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, musici en vormgevers. Binnen een talentontwikkelingstraject van gemiddeld drie jaar verdiepen en verbreden de makers van KASKO hun artistieke signatuur en versterken ze hun positie als zelfstandig kunstenaar in het veld in verbinding met de maatschappij. Daarbij worden ze gestimuleerd een stevig netwerk op te bouwen en te onderhouden en samenwerkingen tot stand te brengen die discipline-overstijgend zijn. In telkens wisselende samenstellingen werken zij aan eigentijdse producties en projecten.

KASKO daagt jonge muziektheatermakers uit om hun talent zo breed mogelijk in te zetten in de samenleving. Dit doen we binnen vier pijlers: we spelen in theaters en op festivals #speelt, zetten onze creativiteit in bij organisaties en bedrijven #werkt, binnen opleidingen #leert en in de gemeenschap #verbindt.

Credits

Creatie en uitvoering: Lisanne van Aert* & Lotte Lola Vermeer
Regie: Elias De Bruyne
Dramaturgie: Floor Cremers
Kostuum: Leila El Alaoui*
Compositie & uitvoering: Marnix Vinkenborg*

*makers van KASKO | Huis voor muziektheater