Dutch Classical Talent

Georgia Burashko
wo 3 apr 2024 20:00
wo 3 apr 2024
20:00
  • wo 3 apr 2024
    20:00
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Jonge musici tonen hun kunnen tijdens een concerttour door het land en strijden om de Dutch Classical Talent Award.

In Beauty Awake bezingt de Canadese mezzosopraan Georgia Burashko enkele grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Haar diverse bloemlezing reikt van Engelstalige liederen uit de Elizabethaanse renaissance tot aan de hoogbarok en veel later. Ook werken van Karmit Fadael en Dolly Parton komen langs in deze reis door vier eeuwen schoonheid.

In Beauty Awake bezingt de Canadese mezzosopraan Georgia Burashko enkele grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Het is een zeer diverse bloemlezing, met Engelstalige liederen van de elizabethaanse Renaissance tot aan de hoogbarok en later. Zij wordt vergezeld door een zeer wendbaar ensemble van twee gamba’s en een luit. Met haar hart voor componisten van nu, brengt ze ook werk van de haar landgenote Danika Lorèn, van Dolly Parton én een nieuw stuk dat de Nederlandse componiste Karmit Fadael speciaal voor dit programma schreef. Vier eeuwen veelkleurige schoonheid, in één uur wakker gemaakt. 

“Burashko overtuigt met haar rustige podiumpresentatie, warme stem en heldere dictie. Haar intonatie is spot on! Met een goed gevoel voor drama heeft ze een prachtig en boeiend programma samengesteld.”

Jury Dutch Classical Talent

Programma

Purcell Dido’s Lament; werken van o.a. Händel, Vaughan Williams, Karmit Fadael, Dolly Parton

Credits

Georgia Burashko mezzosopraan, slagwerk • Alex Baker gamba • Anna Lachegyi gamba • Asako Ueda luit • Hannah Voss blokfluit & fagot