Woodcraft

Onderdeel van het Jazz-Kwartet
za 9 mrt 2024 20:00
za 9 mrt 2024
20:00
  • za 9 mrt 2024
    20:00
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Woodcraft, voorheen Ragazzi,  heeft zowel de prijs voor de Beste Band als de Publieksprijs van de Dutch Jazz & Crossover Competition 2022 gewonnen.

De voorzitter van de vakjury Will Maas motiveerde het als volgt: “Met de voor jazz bijzondere bezetting van cello’s en violen, het sublieme samenspel, de gezamenlijk uitgewerkte composities en de inventieve arrangementen, hield Woodcraft zowel het publiek als de jury op het puntje van haar stoel.”

Woodcraft is een strijkkwintet van vijf jonge instrumentalisten en componisten. Met roots in de klassieke muziek zijn zij sinds 2016 een andere weg ingeslagen. Met een kleurenblinde blik veranderen zij het beeld van wat moet zijn en kijken ze naar nieuwe klanken en mogelijkheden op hun instrumenten.

In de serie Jazzkwartet van Orpheus, een serie van vier bijzondere jazzconcerten, maakt Orpheus graag ruimte voor de winnaars van de Dutch Jazz & Crossover Competition (DJCC) 2022, zo halen we excellent talent in huis waar we in de toekomst nog veel van zullen horen.

Credits

Noah Hassler-Forest - viool
Reinout de Vey Mestdagh - cello 
Joshua Herwig - cello 
Ischa Kooistra - cello 
Wouter Torringa - viool