Viva la Diva!

Frédérique Sluyterman van Loo & Erik Brey
za 17 feb 2024 20:00
za 17 feb 2024
20:00
  • za 17 feb 2024
    20:00
    Altioszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Viva la Diva is het waargebeurde verhaal over de gefortuneerde operazangeres Florence Foster Jenkins die hemeltergend vals zingt! En iedereen weet dat, behalve zij zelf. Een hilarische, (a)muzikale komedie, door Frédérique Sluyterman van Loo en Erik Brey.

In het New York van de jaren '40 zal de gefortuneerde society-dame Florence Foster Jenkins gaan optreden met een klassiek zang-recital in het prestigieuze Carnegie Hall. Het is uitverkocht! Er is één probleem: zij zingt hemeltergend vals! En iedereen weet dat, behalve zij zelf.

Een verrukkelijke voorstelling, geschreven door Chris Ballance, waarmee groot succes werd geoogst op het Edinburgh Festival Fringe (1992), maar daarna nooit meer te zien was. Frédérique Sluyterman van Loo kruipt in de rol van Florence en Erik Brey die van zowel haar pianist als haar echtgenoot. Alles zal live (vals) worden gezongen en op piano begeleid. Een hilarische voorstelling, die uw oren zal pijnigen, uw lachspieren zal aanspannen, maar ook uw hart zal verwarmen. Theater is een lach én een traan, toch?

Credits

Met: Frédérique Sluyterman van Loo & Erik Brey
Script: Chris Ballance
Spelregie: Han Oldigs / decor-kostuums: Joris van Veldhoven