Songs of the dark forest

Scapino Ballet, OPERA2DAY & DoelenEnsemble
vr 16 feb 2024 20:00
vr 16 feb 2024
20:00
  • vr 16 feb 2024
    20:00
    Hanoszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Song of the dark forest is een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het DoelenEnsemble. Het tragische lied van de oorlog wordt er in bezongen. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Muzikaal is een hoofdrol weggelegd voor het werk van Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van componisten als Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt, en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Afgesloten wordt met het recente Prayer for Peace van Sergei Akhunov. Die titel is een waar motto voor de gehele voorstelling.

In 2019/2020 werkte Scapino Ballet Rotterdam voor het eerst succesvol samen met het spraakmakende OPERA2DAY in de productie Opera Melancholica, met een hoofdrol voor danseres Ellen Landa. Artistiek leider Ed Wubbe nodigde regisseur Serge van Veggel daarna uit om een voorstelling te maken met vier choreografische toptalenten en het toonaangevende DoelenEnsemble uit Rotterdam.

Credits

Scapino Ballet Rotterdam, OPERA2DAY, DoelenEnsemble
Concept en regie: Serge van Veggel (OPERA2DAY). Choreografie: Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas, Miller de Nobili. Muzikale leiding: Maarten van Veen, Arie van Beek