Song of the dark forest

Scapino Ballet, OPERA2DAY & DoelenEnsemble
vr 16 feb 2024 20:00
vr 16 feb 2024
20:00
  • vr 16 feb 2024
    20:00
    Hanoszaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Song of the dark forest is een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het DoelenEnsemble. Het tragische lied van de oorlog wordt er in bezongen. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Muzikaal is een hoofdrol weggelegd voor het werk van Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van componisten als Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt, en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Afgesloten wordt met het recente Prayer for Peace van Sergei Akhunov. Die titel is een waar motto voor de gehele voorstelling.

In 2019/2020 werkte Scapino Ballet Rotterdam voor het eerst succesvol samen met het spraakmakende OPERA2DAY in de productie Opera Melancholica, met een hoofdrol voor danseres Ellen Landa. Artistiek leider Ed Wubbe nodigde regisseur Serge van Veggel daarna uit om een voorstelling te maken met vier choreografische toptalenten en het toonaangevende DoelenEnsemble uit Rotterdam.

Theaterhart: extra randprogramma voor de beste theaterbeleving!

Bij deze voorstelling zijn speciale Theaterhart tickets bij te boeken: Een Theaterhart ticket biedt je, voor € 5,- extra, een randprogramma voor de beste theaterbeleving. Met een Theaterhart ticket maak je jouw theaterbezoek nóg specialer.

Doe mee met de interactieve inleiding vandaag! Inleider en tevens oud-Scapino danser Annemarie laat je eerst 30 minuten kennismaken met de voorstelling d.m.v. beweging. Middels interactie komen herkenbare bewegingen uit de voorstelling aan bod en word je op een leuke, dansante wijze nieuwsgierig gemaakt naar de voorstelling. Daarna staat er voor iedereen een kopje koffie/thee klaar, en neem je plaats in een andere zaal. Daar zal Annemarie nog ongeveer een half uur een inleiding op de voorstelling geven. 

Extra theaterhart activiteit: gratis Q&A met danser in de VIP-foyer

VOL=VOL

Eén van de dansers van Scapino gaat met u en programmeur Nicky van Rossum in gesprek over de voorstelling. Het moment om meer te weten te komen over het leven van een danser en de hoe de voorstelling door de dansers wordt beleefd! De naam van de danser wordt t.z.t. bekend. De danser mag natuurlijk niet de dansersbus terug naar Rotterdam missen, dus de Q&A start zo snel mogelijk na afloop van de voorstelling en duurt ca. 10 minuten.

Credits

Scapino Ballet Rotterdam, OPERA2DAY, DoelenEnsemble
Concept en regie: Serge van Veggel (OPERA2DAY). Choreografie: Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas, Miller de Nobili. Muzikale leiding: Maarten van Veen, Arie van Beek