South African Road Trip

ROOTS!
do 4 jan 2024 20:00
do 4 jan 2024
20:00
  • do 4 jan 2024
    20:00
    Rabobankzaal
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Na een reeks succesvolle voorstellingen op Londen West End komt South African Road Trip nu naar het theater met hun gloednieuwe voorstelling: ROOTS!

ROOTS! zit boordevol muziek die recht uit het hart komt. Ga mee op een unieke en authentieke reis door Zuid-Afrika en laat je onderdompelen in de rijke tradities van de prachtige Xhosa cultuur.

Deze veertien musici en dansers uit Kaapstad performen vol passie en energie én vertellen indringende en persoonlijke verhalen. Ze nemen ons mee naar hun oorsprong. Openhartige en hartverwarmende verhalen over het dagelijkse leven worden afgewisseld met verhalen over de geschiedenis van Zuid-Afrika. Wat kregen ze van huis uit mee over religie en tradities? Wat betekent de strijd voor vrijheid in Zuid-Afrika voor hen? Hoe kijken ze naar de toekomst? En welke verbindende rol speelt muziek in hun cultuur?

Traditionals, gespeeld op authentieke instrumenten, worden afgewisseld met bekende nummers zoals Miriam Makeba's Pata Pata, Fast Car van Tracey Chapman en Here Comes the Sun van The Beatles. Nummers die verrassend genoeg ook onderdeel zijn van onze roots.

ROOTS! prikkelt de zintuigen met opzwepende live muziek, een prachtig videodecor en ritmische Afrikaanse dans!

Theaterhart: extra randprogramma voor de beste theaterbeleving!

Bij deze voorstelling zijn speciale Theaterhart tickets bij te boeken: Een Theaterhart ticket biedt je, voor € 5,- extra, een randprogramma voor de beste theaterbeleving. Met een Theaterhart ticket maak je jouw theaterbezoek nóg specialer.

Maak je bezoek extra bijzonder met een Meet & Greet met de regisseur voorafgaande aan de voorstelling.

"An evening that feels like a physical manifestation of joy" ★★★★★

The Reviews Hub

Credits

Producent: Inge Bos
Met: Veertien Zuid-Afrikaanse muzikanten, zangers en zangeressen waaronder het Khayelitsha United Mambazo Choir
Regie: Albert Klein Kranenburg
Videobewerking: Catharina Scholten
Kostuumontwerp: Dorien de Jonge
Geluid: Jouke Seisveld
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel 
Dramaturgie: Adrienne Wurpel