A stairway to heaven

Dutch String Collective
za 7 okt 2023 20:00
za 7 okt 2023
20:00
  • za 7 okt 2023
    20:00
    Rabobankzaal
    Vanaf wo 7 jun 2023 10:00
  • Inclusief koffie/thee vooraf en een (pauze)drankje

Met dit concert brengt het Dutch String Collective je graag eventjes een stukje dichter bij de hemel, een trappetje naar een plek om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Een A tot Z waarin drie eeuwen muziek bij elkaar komen, waar A staat voor Amadeus en Z voor Zeppelin.

Stairway to heaven is een van de grootste rocksongs van de 20ste eeuw, het is een echte klassieker geworden. Zo zijn ook ooit de Air van Bach, en het Adagio for Strings de geschiedenis in gegaan. In dit theaterconcert spelen vijf strijkers met een pianist klassiekers van vroeger én van de toekomst, met muziek van onder meer Purcell, Vivaldi, Mozart, Barber, De Beatles, Led Zeppelin en Rogier van Otterloo en John Williams.

Marieke de Bruijn, oprichter en leider van het ensemble, vertelt bij dit concert de verhalen van de hoofdrolspelers: componisten en muzikanten. Waarom schrijven ze wat ze schrijven. Wie is er beroemd, wie werd verguisd en vergeten... En dat vaak de meest geliefde artiesten met een quick way to heaven gingen.

Het Dutch String Collective is bekend om de vele soundtracks die door het ensemble zijn opgenomen voor Nederlandse films en series. Eerder stonden ze in de theaters met de voorstelling “Schubert”. Ook werken zij samen met een grote verscheidenheid aan Nederlandse artiesten zoals Danny Vera, Michel David, Claudia de Breij, Jacqueline Govaert, Blackbird, Douwe Bob, Ellen ten Damme, en vele anderen.