Vriendjesdag 2023

WORD GRATIS VRIENDJE VAN ORPHEUS EN ONTVANG €5 KORTING P.P.
zo 12 feb 2023 12:30 - 17:00
zo 12 feb 2023
12:30 - 17:00
  • zo 12 feb 2023
    12:30 - 17:00
    Orpheus
  • Ouders hebben ook een ticket nodig. Een bezoek aan de voorstellingen is bij de prijs inbegrepen.

Ervaar de magie van het theater tijdens onze jaarlijkse Vriendjesdag. Een feestelijke dag waarop kinderen kunnen verdwalen in de wereld van het theater. We organiseren toffe workshops en rondleidingen achter de schermen. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur spelen er leuke voorstellingen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ook in de foyer hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Knutselen, silent minidisco, glittertatoos noem maar op! En voor de ouders is er een lekkere bitterballenbak, want de kinderen vermaken zichzelf wel deze dag!

Vriendjes van Orpheus en hun ouders bezoeken deze dag met €5 korting per persoon. Nog geen Vriendje van Orpheus? Meld jouw zoon of dochter dan gratis aan via het formulier en ontvang de kortingscode.

Programma

De Hermannen - Hermannosaurus Rex (8+)

De broertjes Herman en Herman hebben een geweldig apparaat: een recyclemachine. Je gooit je troep erin en de machine maakt er prachtige nieuwe spullen van: een leeg eierdoosje, drie bananenschillen en een oude paperclip, en voilà, een nieuw skateboard! Die machine hebben ze gekregen van vader Herman, die hem weer heeft gekregen van zijn vader. Ook Herman. Ze komen dus een uit een echte recyclefamilie en het begon allemaal bij de allereerste hergebruiker: de Hermannosaurus Rex. Maar wat nou als die recyclemachine kapot gaat? En wat nou als er een monsterlijke berg vuilnis hun kant op komt? En wat nou als ze ook nog ruzie krijgen omdat Herman het altijd beter weet dan Herman? Is dit het einde van de originele hergebruiker? Deze knotsgekke familievoorstelling, van de makers van cabaretgroep Oeloek, gaat over creativiteit, duurzaamheid en het betere knutselwerk. Via een doldwaze achtbaan van gekke tekstjes, grappige liedjes en fysieke capriolen laten de Hermannen zien dat iedereen een Herman kan zijn.

Theatergroep Knars - Expeditie Koude Kermis (4+)

Als je huis is gesmolten, waar moet je dan heen? Voor de Expeditie Koude Kermis zijn de drie dapperste ijsberen van de Noordpool geselecteerd om een nieuwe plek te vinden. In een zelfgemaakte hovercraft trekken ze richting het wilde zuiden. Daar waar de mensen wonen. Zou er nog plek zijn voor een nieuwe ijsberenkolonie? Deze groep ongelikte ijsberen trekt puffend van de hitte door het land om onze gebruiken onder de loep te nemen. Ze bezoeken, besnuffelen en betasten alles wat ze tegenkomen. Pas op, sta niet in de weg, want de laatste tijd stond er weinig vis op het menu. Hun knorrende magen zien heerlijke, blaffende snackjes op vier poten rondlopen. Deze inventieve ijsberen lijken misschien wereldvreemd maar je zult hen uiteindelijk in je hart sluiten.